BJK'nin yeni golcüsü

Türk Spor medyasının Duayen ismi Güven Taner yazdı...

BJK'nin yeni golcüsü 

Demba Ba'dan sonra ne olacak? sorusunun, bugünkü koşullar içinde ilk yanıtı, "Santrfor Şenol Güneş oynayacak" olmakta! 

Akla alaysı bir yergi getirmemesi için sözü hemen açayım:

Ba'nın yerine o çizgide bir yenisi transferle konulamazsa iş Şenol Güneş'in Mustafa, Cenk ve Ömer'den bir Ba verimi alabilmesine kalacak!

Bu da o mevkide Şenol hocanın oynaması demek!

Öne çıkan beklenti de bu.

Trabzonspor'a sıradan bir oyuncu olarak giden Burak Yılmaz'dan, golleriyle yıldızlaşan Burak Yılmaz üretmesi, bunu düşündürüyor.

Şenol hoca şimdi Ömer, Cenk ya da Mustafa'dan bir golcü yetiştirerek, bir sezonda 44 maç oynayıp 27 gol atmış Demba Ba'yı aratmayacak!

Olur mu bu?

Yanıt için elimizde flu sonuç veren sayılar var:

Ba, Beşiktaş'ın toplam 55 resmi maçının 44'ünde sahaya çıkıp 27 gol atmış!

Mustafa 30, Cenk 28 maçta sahaya çıkmış. Mustafa'nın ilk 11'i 16, Cenk'in 9 adet! Sahada kaldıkları ortalama süre Mustafa'da 52, Cenk'te 40 dakika! Mustafa'nın 5, Cenk'in 9 golü var!

Eskişehir'de kiralık oynayan Ömer 19'u ilk 11'de toplam 25 lig maçında sahaya çıkmış, 9 gol 1 asistle oynamış... Sahada kalma ortalaması 65 dakika!

Bu rakamlara bakıp Ba'nın yerine bir eşdeğeri, -elbette daha düşük fiyata- getirilmez ise "Beşiktaş'ın santrforu Şenol Güneş olacak" demek yerine oturmuyor mu?

Şenol hocam ki eldeki belgelere dayanarak ona bu konuda çok güveniyorum, bu üçlüden devamlılığı olan en az iki gerçek golcü üretemez ise Beşiktaş'ın işi sarpa sarar. Şunu da unutmamalı ki bu konuda yalnızca hocanın değil, golcülüğe aday oyuncuların da potansiyel yeterliği önemli.

Kaledeki ikilinin de hücumdaki bu üçlü ile ortak ve çok önemli bir sorunu var...

Mustafa, Cenk, Ömer ve kalede Tolga, Cenk sık sakatlanıyorlar! Sahaya çok çıkarılmayışlarının bir gerekçesi de bu. Bunu bir suçlama olarak ortaya koymuyorum... Yalnızca atlatmaması gereken bir gerçek olduğunu işaretliyorum. Son iki yılında beşer ay oynamayan Sivok bu yüzden gönderilmedi mi?

Bu işin doğasında sakatlanmak da var kuşkusuz. Ancak kimilerinde sakatlanmalar sık olmakta ve iyileşmeleri uzun sürmekte. Bir kadro planlaması yaparken bunun ele alınması, bir değerlendirme öğesi olarak kullanılması kaçınılmaz.

Tolga ve Cenk'in birlikte uzun süreli sakatlığa düşmeleri Beşiktaş'a Günay'ı kazandırdı... Ancak bu kazanımın bir yatırım kaynaklı değil, 'rastlantı' sonucu olduğunu unutmayalım... Kadro planlamasının, işin yarısından çoğu olduğu akıllardan çıkarılmamalı.


Güven Taner 

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI