İŞTE BEŞİKTAŞ-CHELSEA ANLAŞMASININ DETAYLARI

Beşiktaş, Chelsea ile dev bir anlaşmaya hazırlanıyor. Anlaşmanın detaylarını Sabah Gazetesi muhabiri Fatih Doğan kaleme aldı...

Karşılıklı yapılacak futbolcu alışverişlerini ve Beşiktaş'a altyapı desteğini de kapsayan anlaşma, siyah-beyazlıları "DÜNYA KULUBÜ" olma hedefine bir adım daha yaklaştıracak

Chelsea'de Jose Mourinho'nun teknik patronluğa getirilmesi ve Demba Ba'nın Beşiktaş'a transfer süreciyle iki kulüp arasında başlayan ilişki, dev bir işbirliğine dönüşüyor. Başkan Fikret Orman'ın Londra'daki temasları sonrası imza aşamasına gelen anlaşma, futbolcu alışverişi ve altyapı desteği başta olmak üzere birçok maddeyi içeriyor. İşte anlaşmanın detayları: 


1- KİRALIK HAVUZ HİZMETİ

Chelsea'nin futbolcu havuzu Beşiktaş'a açılacak. Bundan böyle İngiliz ekibinin yıldızlar ve yıldız adaylarının yer aldığı yaklaşık 30 kişilik "Kiralık futbolcu havuzundan" siyah-beyazlılar da yararlanabilecek. Havuzdan ihtiyacına göre seçim yapma hakkına sahip olacak Beşiktaş'a kiralık futbolcular için satın alma hakkı da tanınacak. Ayrıca sezon sonunda Mourinho'nun gözden çıkardığı oyuncular için Beşiktaş'ın taleplerine öncelik verilecek. 

2- YILDIZLARA ADA YOLU

İşbirliği tek taraflı olmayacak. Böylece Beşiktaş'ın kadrosunda yer alan yetenekli oyunculara Chelsea forması giyme imkanı doğacak. Siyah-beyazlıların, daha önce de İngiliz devinin formasını giyen Gökhan Töre başta olmak üzere, Atınç Nukan, Kerim Frei, Oğuzhan Özyakup gibi isimleri satma kararı alması halinde talipliler arasında öncelik Chelsea'nin olacak. 

3- GENÇLER İÇİN FIRSAT

Anlaşma dahilinde altyapı konusunda da birlikte çalışma kararı verildi. Buna göre Chelsea altyapı konusunda Beşiktaş'a destek sağlayacak. Siyah-beyazlılar, kendilerine model olarak Mavililer'in altyapısını alırken iki kulübün oyuncuları arasında değişime gidilecek. Böylece Beşiktaş'ın geleceği gençler, daha küçük yaşlarda çok önemli bir deneyim yaşama imkanına kavuşacak. 

4- AÇILIŞA GELECEKLER

Chelsea ve Beşiktaş'ın işbirliği futbolcu alışverişleriyle sınırlı kalmayacak. Kara Kartal, Vodafone Arena'nın açılışını da İngiliz ekibiyle yapacak. Siyah-beyazlı takım, yeni stadındaki ilk maçını Chelsea ile oynayacak. 


CHELSEA'NİN KİRALIK YILDIZLARI

Christian Atsu: Geçen sezon Vitesse, bu sezon Everton'a kiralanan Ganalı futbolcu Atsu, hücumun her bölgesinde oynayabiliyor. 

Victor Moses: Stoke City'de kiralık oynayan forvet, geçen yıl da Liverpool'daydı. 

Lucas Piazon: Orta sahanın her yerinde forma giyebilen Brezilyalı yetenek, Vitesse'nin ardından bu yıl da Frankfurt'ta kiralık oynuyor. 

Bertrand Traore: 19 yaşındaki Burkina Fasolu forvet, Vitesse'deki performansıyla dikkat çekiyor. 

Marko Marin: 26 yaşındaki Alman 10 numara devre arasında Anderlecht'e kiralandı. Daha önce Sevilla ve Fiorentina'da da geçici olarak forma giymişti. 

Chelsea'nin kiraladığı diğer isimler: Marco van Ginkel (Milan), Tomas Kalas (Köln), Wallace, Josh McEachran (Vitesse), Mario Pasalic (Elche), Gael Kakuta (Vallecano), Oriol Romeu (Stuttgart), Joao Rodriguez (Bastia), Kenneth Omeruo, Patrick Bamford (Middlesbrough), Stipe Perica (Breda). 


2 BÖLGEDE İŞ YAPAR

Geçen sezon Vitesse'de yaptığı çıkışla dikkat çeken Cristian Atsu bu yıl Premier Lig ekibi Everton'a kiralandı. Burada düzenli şans bulamayan 23 yaşındaki solak Ganalı, Beşiktaş'ta hem Olcay'ın bölgesinde oynayıp hem de Sosa'yı yedekleyebilir.

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI