Lucescu'ya gel baskısı

Beşiktaş Yönetimi, geçtiğimiz hafta Siyah-Beyazlı kulübün teklifini geri çeviren Mircea Lucescu'nun peşini bırakmıyor

Vodafone Arena’yı koz olarak kullanan siyah-beyazlıların, “Yeni stadımızda ilk şampiyon olmak istemez misin? İkinci kez tarihe geçmek için önünde çok büyük bir fırsat var. İstanbul’a yeniden gel, jübileni Beşiktaş çatısı altında Vodafone Arena’da yap” ifadelerini kullandıkları ortaya çıktı.

Beşiktaş Yönetimi, Slaven Bilic’in yerine ilk aday olarak belirlenen ve geçtiğimiz günlerde gizlice temas kurulan Mircea Lucescu’yu yeniden İstanbul’a getirmek için Vodafone Arena’yı koz olarak kullanıyor.

Beşiktaş’ı 100. kuruluş yılında şampiyon yaparak tarihe geçen Rumen teknik adamla görüşen siyah-beyazlıların, “Vodafone Arena’da ilk şampiyon olmak istemez misin?” ifadelerini kullandıkları ortaya çıktı. Ekim sonunda bitmesi beklenen Vodafone Arena’yı yeni sezona yetiştirmek için gece gündüz çalışan ve gelecek sezon yeni bir sayfa açmak isteyen Beşiktaşlı yöneticilerin, Lucescu’ya yeni statta da şampiyonluk kupasını kaldırmanın gururunu anlatmaya çalıştıkları öğrenildi.

‘Taraftar da istiyor’

Rumen teknik direktörle görüşmeleri sürdüren yöneticilerin, “Daha önce 100. yılımızda üstelik çok kısıtlı imkanlarla takımı şampiyon yaparak tarihe geçtin. Şimdi bir kez daha tarihe geçmek için önünde önemli bir fırsat var. Taraftarımız seni çok seviyor. İstanbul’a yeniden gel, teknik adamlık jübileni Beşiktaş çatısı altında Vodafone Arena’da yap. Beşiktaş taraftarı yıllardır senin göreve gelmeni arzuluyor. Biz de yönetim olarak senin gibi değerli bir teknik adamla çalışmayı çok istiyoruz” diye konuştukları bildirildi.

"Şartım Devler Ligi"

Shakhtar Donetsk’te kalmayı planladığını açıklamasına rağmen Beşiktaşlı yöneticilere açık kapı bırakan Lucescu’nun, Şampiyonlar Ligi şartını masaya koyduğu belirlendi. Rumen hocanın, Devler Ligi vizesi alınırsa teklifi kabul ederek, Ukrayna’dan ayrılacağı ileri sürüldü.

Beşiktaş’la, Vodafone Arena’ya taşınacağı ilk sezonda Süper Lig şampiyonluğu kupasını kaldırma projesine sıcak bakan teknik direktör Mircea Lucescu’nun, siyah-beyazlı yöneticilere, Şampiyonlar Ligi’ne katılma şartını koştuğu ileri sürüldü.

Rumen teknik adamın, Beşiktaşlı yöneticilerle yaptığı görüşmede 11 yıldır çalıştığı Shakhtar Donetsk’ten ayrılabilmesi için sportif açıdan bütün şartların oluşması gerektiğine dikkat çektiği kaydedildi. Maddi konularda bu aşamada herhangi bir talepte bulunmayan Mircea Lucescu’nun, Şampiyonlar Ligi vizesi alması halinde Beşiktaş’a gelmeyi kabul ettiği bildirildi.

Torku Konyaspor’a yenilerek şampiyonluk yarışına havlu atarken ikinci sıradaki Fenerbahçe’nin de 4 puan gerisine düşen Beşiktaş’ın, Galatasaray derbisi ve Gençlerbirliği maçlarında elde edeceği sonuçları merakla bekleyen Lucescu’nun kararını sezon sonunda vereceği aktarıldı.

Shakhtar Donetsk Kulübü’nün resmi internet sitesine önceki gün yaptığı açıklamada 1 yıl daha görevinin başında kalmayı planladığını bildiren ünlü teknik adamın buna karşın Beşiktaşlı yöneticilere açık kapı bıraktığı ifade edildi. Kalan 1 yıllık sözleşmesi opsiyonlu olduğu için Ukrayna ekibiyle lig sonunda tazminatsız yollarını ayırabilecek olan Lucescu’nun, Beşiktaş’ın sezonu ikinci sırada bitirmesini arzuladığı vurgulandı.


Milliyet 


EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI