O akrep lideri sokmak üzere... 1903 Cemiyeti'nden açıklama

1903 Cemiyeti'nden çarpıcı açıklama

Beşiktaş başkanı  camianın lideridir ama lider hata hatalar yapıyorsa; çizginin dışına çıkmaya başlamışsa takipçilere düşen, ona itaat etmek değil sağlıklı biçimde kendisine geri bildirimde bulunmak olmalıdır. 

15 senedir bir takım hatalar yapıldığından dolayıdır bu kulübün bu kadar borç batağının içinde olması. Zamanında yapılan geri bildirimlere kulak verilmiş olsaydı bugün bunları yazmak zorunda kalmazdık. Başkana geri bildirimler yapmak birilerin önünü açmak için değil camianın iyiliği için yapıldığını insanların artık bilmesi gerekir. Başkana  karşı yapılan bu geri bildirimlere aslında  herkesten çok  başkanın ihtiyacı vardır. Zira her lider hata yapar. Ancak eğer lider şanslı ise kendisine doğru geri bildirimde bulunan kişilerin sesine kulak verir ve bu geri bildirimler sayesinde liderin hata yapma ihtimali azaldığı gibi yapılan hatalardan da en kısa sürede geri dönülmesi mümkün olur.

Bu aslında  liderin  sırtındaki akrebi haber vermektir. Zira o akrep herkesten önce lideri sokmak üzeredir .

Başkanların kişileri  kitleleri etkileme gücü kuvvetli ise, , başkanlar takipçileri tarafından adeta “kutsanmakta” ve böylesine güçlü, etkili ve bilge bir liderin hata yapmasının mümkün olmayacağı düşüncesi gelişmektedir ki bu da maalesef işin en kötü tarafı.

Yapılan  en büyük hatalar  bile takipçileri gözünde “o yapıyorsa doğrudur” şeklinde değerlendirilmemiz yüzünden her geçen gün sene geriye gidiyoruz. Buna bir de “grup psikolojisi” eklendiğinde  başkanın yapacağı en vahim hatalar karşısında bile bunları makul gösterecek bir takım argümanlar üretilmekte, hiçbir şey bulunamaz ise en temel değerler çarpıtılarak liderin yaptıkları meşru görülmektedir. İnsanların birilerini lider olarak görmeleri ve onlara karşı bağlılık hissetmeleri gayet doğal ve insani bir duygudur. Ancak lidere “koşulsuz itaat” kanaatimce doğru değildir.

Liderlere yol gösterenlere kızmak o kişileri anlamaya çalışmak ile uğraşmayıp işin kolayına kaçmak ve o insanları dışlamak yakışıksız ithamlarda bulunmak son  zamanlarda sıkça rastlanmaktadır. Bu da camialarda ileri gelenler olarak adlandırılan kişilerin hevesini kaçırıp uzaklaşmasına neden oluyor. Borç batağında yüzen Galatasaray’da  birden fazla  başkan adayı çıkıyorsa bizde çıkmıyorsa bunların nedenleri araştırılırsa eminim ki o zaman ne demek istediği daha iyi anlaşılır.

 

1903 Cemiyeti

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI