TATLI MENÜSÜ

Bilic'in istediği oldu rakip Club Brugge... Milliyet Gazetesi'nden Celal Umut Eren'in gözüyle Belçika ekibi...

Favori Liverpool’u saf dışı bırakan Kartal, son 16 turunda Belçika Ligi’nin lideri ile eşleşti. “Lig ekmeğimiz, Avrupa Ligi tatlımız” diyen Teknik Direktör Slaven Bilic, planlarına uygun ideal bir kura çekti, çeyrek final umutları biraz daha yeşerdi.

UEFA Avrupa Ligi son 16 kura çekimi dün UEFA’nın merkezi Nyon’da gerçekleşti. Temsilcimiz Beşiktaş, Belçika Ligi lideri Club Brugge ile eşleşti. İkinci tur aşamasında turnuvanın favorilerinden Liverpool’u saf dışı bırakan siyah-beyazlılar, planlarına göre ideal bir rakiple karşılaşacak.

Club Brugge ile Beşiktaş’ı yan yana getirdiğinizde hiç şüphesiz akıllara tek bir isim gelecek; Daniel Amokachi. Belçika ekibinin 1992 yılında Şampiyonlar Ligi’nde ilk resmi golünü atan Nijeryalı, siyah-beyazlı forma ile de siyahi golcü modasını Les Ferdinand’dan sonra üst noktaya çıkarmıştı.

Tur için savunma

Şimdi ‘2015 model Amokachi’ Demba Ba, eski bir kaleci olan teknik direktör Michel Preud’homme’un kalesini yıkmaya çalışacak. Tur için anahtar kelime hiç kuşkusuz savunma olacak. Liverpool ile 3’lü savunmaya karşı verdiği testi başarıyla geçen Bilic’in takımı yeni bir 3’lü savunma ile karşılaşacak. Ancak bu sefer 70’li yılların moda deyimiyle ‘süpürücü’ defansı oynatan bir rakip var. Kosta Rika ile Dünya Kupası’nda öne çıkan Oscar Duarte, savunma kurgusunun en önemli elemanı. Zaten Brezilya’da da benzer yapıda oynadı. 33 yaşındaki De Fauw ise defansın hemen her yerinde oynayabilen ‘Panucci’ misali bir isim. 4’lü defansa geçtiklerinde Mechele de önemli bir futbolcu.

24.4 yaş ortalaması

Orta alanda 38 yaşındaki kaptan Timmy Simons, ‘Philip Cocu’ tarzıyla zaman zaman stopere de geçebiliyor. 25 milyon euroluk Emre Can-Allen ikilisine sahayı dar eden Atiba’nın orta saha merkezdeki yeni rakip ikilisi Feyenoord ile yıldızını parlatan ve box-to-box(çift yön) Vormer olacak.

3-4-3 zaman zaman da 4-3-3 sisteminde kanatlarını aktif kullanan Club Brugge’de sağ kanatta İspanyol Vazquez ile İzquierdo şans buluyor.

Forvet bölgesi en kafa karıştırıcı yer. Takımın en golcü ismi Castillo, devre arasında Mainz’a gitti. Şu anda De Sutter, Refaelov ve eski Fenerbahçe’li Souleymane Oulare’nin oğlu Obbi Oulare gol yollarında şans bulan santrforlar. Özellikle Refaelov sol kanada açıldığında ön presi çok iyi yapıp içeri kat etmeyi seven bir oyuncu. Kısaca Beşiktaş’ta Daniel Opare ‘Lahm’ (sağ bek-sol bek) rolüne bürünebilir.

Özetle, 24.4 yaş ortalamasına sahip genç Club Brugge, 2014 Dünya Kupası öncesi heyecan yaratan Belçika Milli Takımı gibi. Bu genç takımının 1891’de kurulmuş olması ve tarihinde 36 kupasının bulunması ne denli köklü olduklarına işaret.

Namağlup Brugge

Club Brugge, Avrupa Ligi’nde son 16’ya kadar çıktığı 12 maçta hiç yenilgi almadı. 9 galibiyet 3 beraberlik alan Belçika temsilcisi, B Grubu’nu lider tamamlamıştı. İkinci tur aşamasında Danimarka’nın Aalborg ekibini 3-1 ve 3-0’lık skorlarla net bir şekilde deviren Brugge, Avrupa’da en formda takımlar arasında.

Ligde liderler

Brugge, lig ve kupada da benzer tabloyla karşımıza çıkıyor. Lider olan takım son 3 maçta 2 yenilgi ve 1 beraberlik aldı. Kupada ise ligde yarıştıkları Anderlecht ile final oynayacaklar.

Yıldızı: Timmy Simons

Club Brugge için yıldız kürsüsüne pek tabii De Sutter veya Vormer çıkabilirdi. Ancak 38 yaşındaki kaptan Timmy Simons, takımın hem saha içinde hem de saha dışında lideri. Ayrıca teknik patron Preud’homme’un saha içindeki yardımcısı konumunda. Takıma saha içerisindeki taktik güncellemeleri bizzat 38 yaşındaki tecrübeli yıldız aktarıyor. Sosa ya da Tolgay’ı sert bir kilit bekliyor.

Teknik Direktör: Preud’homme

Belçika futbolunun efsane kalecisi Michel Preud’homme, Benfica taraftarları tarafından ’Aziz’ olarak çağırılan ve Bilic gibi karizmatik bir hoca. Özellikle taktiksel dizilişlere ciddi anlamda kafa yoran Preud’homme, eğer rakibinin zayıf noktasını yakalarsa ciddi anlamda başa bela açabilecek kapasitede.

KÜNYE

Kuruluş: 13 Kasım 1891

Stat: Jan Breydel (30 bin kapasite)

Başkan: Bart Verhaeghe

Teknik Direktör: Michel Preud’homme

Başarıları: 13 Belçika Ligi Şampiyonluğu, 10 Belçika Kupası, 13 Belçika Süper Kupası

GEÇMİŞ MAÇ

29 Kasım 2006 - UEFA Kupası

Beşiktaş - Club Brugge: 2-1

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI