Vurun Slaven Bilic'e!

Fanatik Gazetesi spor yazarı Nilay Yılmaz'dan müthiş bir yazı

Vurun Slaven Bilic'e!

Danayı bile delirten bir sistemin içinde insanların delirmemesi mümkün mü? Topluca delirdik... Bizim neyimize gerek uzun erimli planlar, emek, özveri, disiplin... Sanki Beşiktaş'ın kaybettiği şampiyonluk yarışında bütün günahlar Bilic’in. Sanki herkes görevini tam yaptı da, bir o eksik bıraktı. Son 13 yılda 14 teknik direktörle çalışıp sadece 2 kere şampiyon olabilmiş bir takım ve 14. hocayı da küfürle göndermeye çalışan sözde taraftarlar. 

Demba Ba hastası Zafer Algöz “Beşiktaş taraftarına 90 dakika saldıran takım yakışır. Adres, İngiliz bir hocadır gerisi hikayedir arkadaş” diye buyurmuş sosyal medyadan. Oysa biliyor mu ki, Premier Lig’de bu sezon ilk 7’de olan hiçbir takımı İngiliz hoca çalıştırmıyor. İngilizler bile takımlarının başına getirecek İngiliz hoca bulamazken Sayın Algöz’ün sosyal medyadan özgürce ifade ettiği fikirlerin illa ki alıcısı olacaktır. Ancak çok satanların en temel sorunu sığ sularda yüzmeleridir.

Samet Aybaba’yı arayıp “Senin hakkını yemişiz. Bizi affet” demiş Güntekin Onay. Ve yazmış: Açın Samet Aybaba’nın kadrosuna bakın. Ne Jose Sosa var, ne Demba Ba var.  Ne de yedek kulübesinde elle tutulur 1 tane oyuncu var. O da 3. oldu.

Aybaba’nın Sosa’sı ve Demba Ba’sı yoktu.

Ama Quaresma’sı vardı. Hani kadro dışı bırakıp Galatasaray derbisinde locaya bile sokmadıkları.

Fernandes’i, Almeida’sı vardı.

1.5 milyon Euro’ya aldırdığı Gökhan Süzen’i vardı.

1 milyon Euro’ya kiralattığı Dentinho’su vardı.

Niang’ı, Batuhan’ı vardı.

Sürekli puan kaybeden ezeli rakipleri vardı.

Hepsinden önemlisi stadı vardı.

Neyi yoktu Aybaba’nın?

Avrupa kupası maçları yoktu.

Her maçı kazanan rakipleri yoktu.

Mesele sadece 3. olmak mı?


Mesele ligi 3. bitirmek mi? Ligin ortasında teslim olmak mı?

Samet Aybaba ile bir derbi kazanmış Beşiktaş. 


Bitime 30 saniye kala “hakem maçı bitirsin artık” diye dua ediyorduk o maçta. Fenerbahçe üst üste korner atıyordu, maçı kazanmak istiyordu. Sonra tam da futbola özgü bir mucize gerçekleşti ve kontra ataktan Olcay golü attı. Santrasız galibiyet tarihe geçti. Aybaba’nın ne günahı vardı diyorlar. Ne günahı olabilir ki? Olcay topu metrelerce sürerken ellerini açıp gol olsun diye dua ediyordu. Günah ne kelime sevap bile kazandı. 

Ancak, aynı sezon Şükrü Saraçoğlu’nda Fenerbahçe’ye 3-0 yenildi.

En son ne zaman Kadıköy’de Fenerbahçe’ye 3-0 yenilmiş Beşiktaş?

1986 TSYD Kupası’nda.


Samet Aybaba futbolcuydu o zaman. Bunu bir de teknik direktör olarak yaşadı/yaşattı.

Aybaba şu an Adana Demirspor’da sportif direktör. Son üç haftada ikinciliği Osmanlıspor’a kaptırdılar. O yüzden Güntekin, Beşiktaş taraftarına değil, Adana basınına övsün Aybaba’yı. 

Daha fazla dezenformasyon yapmanın gereği yok. Kimse Bilic’in bir dahi olduğunu iddia etmiyor. Ancak anlatıldığı gibi kötü bir hoca hiç değil.  

Bu takım Bilic’in oyuncu değişiklikleri yüzünden şampiyonluk kaybetmedi.

Hakem hataları yüzünden kaybetti.


Rakiplere gösterilmeyen kartlar, Beşiktaşlı futbolculara çok rahat gösterildiği için kaybetti.

Sahada Sneijder gibi bir toparlayıcısı olmadığı için kaybetti.

Nefesi yetmediği için kaybetti.

Stadı olmadığı için kaybetti.


Ve bu takımın işi önümüzdeki sezon daha da zor. Yabancı kuralıyla birlikte yapılanması alt-üst olacağı için zor. UEFA cezası nedeniyle transfer yapamayacağı için zor. Belki de aynı kadroyla devam edecek. Bu kadroyu da en iyi tanıyan Bilic. O yüzden de yapılması gereken; Bilic’i kötü hoca ilan etmek, küfretmek değil, hatalarını idari bir takım oyunuyla aza indirmek. 

İdari takım oyunu nedir? İyi günde mikrofonların önünde yarışmak değil, tam da kriz zamanlarında ayağa kalkmaktır. Takım sahaya “Haydi kalk ayağa” şarkısıyla çıkıyor. Kim ayağa kaldıracak takımı? Sevgili Güntekin bugün “Aybaba’ya haksızlık etmişiz” diyor. İki yıl sonra bugünlerin günahını çıkardığında kaybedilen kahır dolu iki yılın acısını nasıl anlatacak. O zaman da Bilic’i mi arayıp günah çıkaracak? 

O eleştirinin ucu yönetime dek uzanmalı Güntekin, bunu en iyi sen biliyorsun.

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI