Zorluktan farka

Zorluktan farka


Beşiktaş’ın oyun değerleri ilk haftada net biçimde ortaya çıktı. İddialı bir hücumu ve sıradan bir savunma yapısı vardı. 2. haftada Trabzon iyi bir savunma uygulaması ile Beşiktaş’ın hücum gücünü etkisizleştirdi ve savunma yetersizliğini akıllıca kullandı.


Gaziantep bu anlayışı kopya çekmişti. Denenmişi uygulamak akıllıcaydı. Beşiktaş’ın üzerine yavaş gelmesinden de yararlanarak, alan daralttı. Kenar adamları Olcay ve Gökhan’a bire bir savunma uyguladı. Beşiktaş hücumları yeterince çabuk ve hızlı gelişmediği için, fazla sıkıntı çekmedi. Beşiktaş’ın takımca yaptığı savunma, gene yetersizdi. G.Antep hücuma çıkmakta hiç zorlanmadı. İlk yarının sayıları iki takımın durumunu iyi açıklıyor: Topa Beşiktaş daha çok hâkim oldu (63/37), 14 orta yaptı ancak biri çerçeveye 2 şut atabildi! Hücumda top kullanma şansını daha çok bulan Antep’in şut sayısı, ikisi çerçeveye 6 oldu.


2. yarıya, Sosa’nın yerine Cenk girdi... İkinci santrfor oldu, Sosa’nın işini Oğuzhan üstlendi. İkisi birden aynı işi yapıyor, biri gizli işsiz durumuna düşüyordu zaten. Bu arayış Beşiktaş’a yeni bir güç eklemedi. Hatta giderek daha kötü hücum etmeye başladı! Gomez’in bir-iki parlayışı saman alevi gibiydi. Gökhan ve Olcay hatalarla oynuyordu. Birden iki şey değişti. Şenol Güneş, Oğuzhan’ın attığı muhteşem serbest vuruş golünün hemen ardından, artık iyice kaybolmuş Gomez’i alıp Necip’i oyuna sürdü. Ve Gaziantep hücum üstünlüğünü ele geçirdiği maçta katı savunma ısrarından vazgeçti. Maçı almaya soyundu. Yüklenirken uyuyan devi de uyandırdı. Beşiktaş’a hücum alanları verdi. Uyuyan Gökhan’ı, Olcay’ı da silkindirdi bu olanak... Ve son 15 dakikada 4 gole imza attı Beşiktaş... Görkemli sonucun yanında gene de eksikleri söylemeliyiz. Beşiktaş kapanan savunmaları açacak çabukluğu ve hızı göstermeli... Gökhan daartık kendine gelmeli. Yoksa formayı Quaresma’ya o kaptırır.


Güven Taner 


 

Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI