Gerçeklerden kaçmayın efendiler!

Gerçeklerden kaçmayın efendiler! 

Türkiye’de üç büyük var kavramının aktörlerinden biri olan Beşiktaş, hep kendi kaderine terk edilmiş olarak bırakıldı. Kendi kaderine terk edilen siyah-beyazlıları, “14 sene oldu, senin süren doldu, yeter artık SEBA, artık istifa!...” nidalarına maruz kalan rahmetli Süleyman Seba’nın liderliğindeki dönemde yukarılarda görebildik.

Sonrası….

Sonrası mı?...

Rahmetli Kayahan’ın da dediği gibi “Yine bana hüsran, bana yine hasret var, yine bana esmer günler düştü, EYVAH!...” şeklinde geçen yıllar.

Gelenin gideni arattığı dönemleri yaşamaya başladık.

Şimdi ise Beşiktaş’ın ileri gelenleri, geri kaçanları haline gelmiş. Her olumsuzlukta taraftarlar tarafından falanca başkan olsun, filanca yönetici olsun diyerek isimleri kamuoyuna çıkıyor ve bu olumsuzluk ortamında ismi geçenler yine bedava reklam yaparken olan Beşiktaş’a oluyor.

Son yapılan mali kongrede ise “Gençlerden korkmayın efendiler” sözü slogan haline gelmiş, çok fazla üstünde çalışılıp ilerlemekten ziyade sadece bir slogan olarak raflardaki yerini almıştır.

Geçtiğimiz hafta sonunda gerçekleştirilen “1903 Birliği Serbest Kürsü Organizasyonu”’nda siyah-beyaza gönül verenler bir nebze eteklerindeki taşları dökmüşlerdir. Öncelikle bu organizasyonda emeği geçenlere ve katılımda bulunanlara teşekkürümüzü iletelim. Bu tür organizasyonların sayısını da artıralım.

Peki sonuç nedir?

Herkesin konuşmasına ve fikrine saygı duyuyorum. Unutmayalım ki bir kişi hariç konuşma yapanların tüm söylemleri temenni ve dilekten öteye geçmiyor.

Beşiktaş camiası devekuşu gibi kafasını kuma gömmüş olanları seyrediyor. Stat yapımı, futbolcu transferi, teknik direktör seçimi, başarısızlık, amatör şubelerin durumu v.s. bunlar sürekli konuşulan konular. Artık bunları sağır sultan bile biliyor. Söz alıp konuşan arkadaşlar bu bilinenlerden çok kimsenin bilmediği ama kendilerinin şahit oldukları konulardan neden konuşmazlar?

İşte bu bilinmeyenleri konuşup tartıştığımız zaman başarı gelecektir.

Evet bir kişi dedim. Bir kişi hariç, diğer konuşmacılar bilinenlerden bahsediyor. Yıllar önce beraber yola çıktığımız ve şu anda kimsenin söyleyemediklerini söyleyen sevgili kardeşim Şafak Malatya’nın sorduklarına kim cevap verebildi?

Kongre üyelerini kongrelere çağırıyorsunuz. Peki neden?

Tarafsız olanlar figüran olsunlar diye!... Peki “kült oy” diye tabir edilenlerin sahibi kim? Bu “kült oy”ları bilen kişi/kişiler kürsülerde boy gösterdiği gibi bunları bertaraf etmeye çalışsalar daha iyi olmaz mı? Yoksa bu oylara aracı olmak daha mı mantıklı geliyor?

Son mali kongrede “Gençlerden korkmayın Efendiler!” sloganını, “GERÇEKLERDEN KORKMAYIN EFENDİLER” olarak değiştirmek daha mantıklı olacak.

Kongredeki oyların arasında meşru olmayanlar varsa ve de bunlar biliniyorsa var olan başkan ya da yönetimin meşruluğunu kim savunabilir?

Ya da bir başka aday çıkıp kazandığında meşru olmayan oyların katkısını kim inkar edebilir?

Meşru olmayan oylarla seçilen başkan ve yönetimin aldığı kararlar nasıl ibra ediliyor?

Meşru olmayan oyların katkılarıyla seçilenlerin dediklerine nasıl güvenilir?

Sözün özü şu ki, özellikle Beşiktaş’ın ileri gelenleri kafalarını kumdan çıkarsınlar. Söz konusu Beşiktaş ise gerisi teferruattır anlayışı ile artık sazı ellerine alsınlar. İsminiz, Beşiktaş’ın adının yanında yer aldıkça tanınıyorsunuz ki bunu unutmayın. Sizi bulunduğunuz yerlere Beşiktaş getirdiyse gün vefa günüdür, susma günü değil. Beşiktaş’a olan borcunuzu artık ödeyiniz.

Aksi halde Dortmund modeli, Porto projesinden bahsetmek bir arpa boyu yol aldırmaz. Gerçeklerle yüzleşmeden muhalefetin de var olandan hiçbir farkı olmaz.

Meşru olmayan oylara nasıl ulaşacağınızı ise sizler daha iyi biliyorsunuz. Kongre zamanı kim pazarlıyorsa sanırım ondadır!.. Ya da bu rezil durumu geçmiş dönemlerde hangi başkan adayı kabul etmeyip seçimi kaybettiyse ona da sorabilirsiniz.

Bu temizlik yapılmadıkça Beşiktaş Jimnastik Kulübü, Beşiktaş FC adını alacak, halkın değil bir kişinin takımı olacaktır. Bunu içine sindiren varsa ellerini çeksin Beşiktaşımızdan!...


Nedim GÜNGÖR

https://twitter.com/NedimGungor

Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI