KENDİ DÜŞEN AĞLAMAZ

Orhan Yıldırım'ın Fanatik Gazetesi'ndeki köşe yazısı:

Bilic, sahaya sürdüğü kadro ile Brugge’un tur geçmesini sağladı. Hırvat hoca, sahada hiç bir varlık göstermeyen Mustafa’yı son on beş dakikaya kadar oyunda tuttu. Takımın aksayan yönleri için doğru hamlelerde bulunamadı. Belçika temsilcisinin oyun sistemini çözemeyip, her iki maçta da öne geçmesine rağmen çeyrek final biletini kendi elleri ile kesti. Kartal, ikinci devrenin başında golü bulmasına rağmen, her geçen dakika oyundan düşüp; UEFA defterini dramatik şekilde rafa kaldırdı. Soğuk havada kötü futbol ve skora rağmen gecenin yıldızı stadı dolduran taraftardı.

Kartal duvara çarptı

Belçika temsilcisi ilk saniyeden itibaren tamamen savunma futbolunu tercih etti. Kontra ataklarda De Sutter’i topla buluşturup sürpriz gol aradı. Bu tür ataklarda da iki de pozisyon bulmasını bildi. Beşiktaş ise Brugge’nun tam tersini tercih etti. Sürekli atak oynayıp, gol atmak için yüklenip durdu. Ba ileride sıkı markajda kalıp kayboldu. Mustafa çok dağınık oynadı. Göbekte oyun kurucu görevine soyunan Tolgay da etkisiz kalınca işler aksadı. Sağdan Gökhan ve Opare ataklara sürekli destek oldular. Solda Motta çakılı oynarken, Olcay istediği pasları alamayınca oyundan düştü.

Hakem faktörü

Rus hakem Karasev, maçın başında kontrolünü kaybetti. Gole giden Ba’nın arkadan indirilmesini seyretti. Oysa çok açık faul ve Mechele’ye kırmızı kartlık pozisyondu. Kötü yönetim gösteren Ruslar, ilk yarı boyunca yanlış kartlar ve fauller ile maçın önüne geçti. Brugge 5’te De Sutter ile gole yaklaştı. Önce Necip, ardından Tolga golü önledi. Aynı oyuncunun kafa ile yakın mesafeden vurduğu kafa şutu da dışarı gitti. Kartal da ise Ba ve Gökhan’ın uzaktan denemeleri golle sonuçlanmadı.

İlk maçın kopyası
Beşiktaş ikinci yarıya golle başladı. 48’de Motta uzaktan müthiş vurdu! Top doksandan ağlara gitti: 1-0. Gol ile coşan statta, baskı da arttı. 58’de ise maçın kırılma anı yaşandı. Opare sağ taraftar çalımlarla girip Mustafa’nın önüne bıraktı. Bu oyuncu da boş kale yerine, zoru tercih edip topu üsten dışarı gönderdi. Bu pozisyon sonrası Brugge üstündeki baskıyı kırıp atağa çıkmaya başladı. 61’de Simons orta yuvarlaktan kafa ile top çıkardı. Franco’nun kaçırdığı De Sutter skoru eşitledi: 1-1. Bilic’in, Kerim ve Cenk hamleleri de oyunun gidişatını etkilemedi. 79’da Refaelov’un ara pasında topla buluşan Mbombo takımını öne geçiren golü attı: 1-2. Son dakika içinde kaleciden gelen topu Necip sektirdi, araya giren Mbombo skoru belirledi: 1-3.

Çeyrek final kapısına çok yaklaşan Beşiktaş, Brugge’deki maçta olduğu gibi öne geçtiği maçı kaybedip, Avrupa’ya hüzünle veda etti.

Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI