KUPAYA VEDA

Orhan Yıldırım yazdı

Kayseri’de, Süper Lig ile PTT 1. Lig lideri, çeyrek final için sahne aldılar. İki takımın da yedek ağırlıklı kadro ile çıktığı maçta, ev sahibi takım çeyrek finale yükselen taraf oldu. Kayseri, penaltıdan bulduğu golle, Kartal’ı kupa dışına atarken, Beşiktaş ‘angarya’ olarak gördüğü bu serüvene nokta koyup tamamen lige döndü. Ancak Siyah-Beyazlılar’ın ortaya koyduğu futbol kimseyi memnun etmedi.

Uğur’un ikramı

Kayseri’de futbola oldum olası ilgi yok. Böylesine devasa stat neden yapılmış o da ayrı. Kulüplerin büyük zarar ettiği, kimsenin memnun olmadığı kupa maçı sönük başladı. Öyle ki, sahadaki her iki takım, idman havasından öte gitmediler. Kayserispor, ev sahibi olma ve büyük takıma karşı oynama içgüdüsü ile kontratak yaptı. Topa daha çok sahip olan Kartal ise, rakip kalede etkisizdi.

Kayserispor, ilk tehlikeyi 7’inci dakikada yarattı. Serkan’ın orta şut karışımı vuruşu üst direkten dışarı gitti. 14’te ise Ömer’in atağında Cenk, zamanında çıkıp açıyı kapatarak gole izin vermedi. Beşiktaş ilk gol denemesini ancak 30’da bulabildi. Bu dakika içinde Motta, sol çaprazdan sert vurdu. İyi yer tutan kaleci Aghayev, topu kornere attı. Maça ağırlığını koymaya başlayan Kara Kartal; 39’da topu ağlarında gördü. Uğur’un ceza alanı içinde Ömer’i indirmesine Özgür Yankaya penaltı dedi! Atışı kullanan Anıl, devrenin sonucunu belirleyen golü attı: 1-0.

Eziyet bitti

Bilic’in; Oğuzhan, Ba ve Olcay hamleleri, oyunu olumlu yönde etkilese de, bu durum skora yansımadı. Kayseri’nin bu yarıda savunma ağırlıklı oyuna dönmesinin ardından, Kartal hücumda zorlandı. Ancak Gökhan’ın yokluğunda topu karşı kaleye taşıyacak futbolcu eksikliği vardı. Kerim’in bu anlamda bireysel çabaları sonuç vermedi. Hutchinson, Necip ve Tolgay da ofansif anlamda silik kalınca,

pozisyona girilemedi. Ev sahibi takım, Sinan ile net pozisyondan yararlanamadı. Ardından Beşiktaş Oğuzhan ile gole çok yaklaştı. 85’te pozisyon bulan gurbetçi oyuncunun vuruşunda kaleci Aghayev, bir kez daha gole izin vermedi. Maçın son dakikası içinde Demba Ba, boş durumda olmasına rağmen topu kale yerine dışarı atıp maçı uzatmaya taşıyamadı. Kayseri’de çeyrek final biletini bırakan Kartal, eziyet olarak görüp maddi zarar ettiği kupaya veda etti.

Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI