Şampiyonluk ikramı

Kartal, Antep’ten sonra iki puan da Akhisar’a kaptırdı. Fenerbahçe’nin puan kaybı sonrası şampiyonluk için iddialı konuma gelen Siyah-Beyazlılar; Manisa’dan galibiyet çıkaramadı...

Kartal, Antep’ten sonra iki puan da Akhisar’a kaptırdı. Fenerbahçe’nin puan kaybı sonrası şampiyonluk için iddialı konuma gelen Siyah-Beyazlılar; Manisa’dan galibiyet çıkaramadı. İlk yarı dökülen Bilic’in ekibi, ikinci yarı canlandı. Skora denge getiren Kartal, kalesinde açıklar vermesine rağmen, maçı kazanacak pozisyonlar buldu. Yüksek gerilimi kaldıramayan Beşiktaş, altın tepside sunulan şampiyonluk yol haritasını geri çevirip, rotadan çıkarak, taraftarını kahretti.

Teslimiyet

Beşiktaş maça inanılmaz derecede gergin başladı. Nedense her oyuncunun kafası yerde. Kenar yönetim, oyuncular yerine; hakemlerle meşgul! Akhisar gücü ölçüsünde akıllı oynadı. Uzan paslarla Mehmet ve Lualua’yı topla buluşturup tehlike yarattılar. Ev sahibi takım, 14’te öne geçti. Bilal’in sağ kanattan yaptığı ortaya yükselen Mehmet Akyüz, kafayla meşin yuvarlağı ağlara bıraktı. Bu gol sonrası, Kartal iki pas yapamaz hale geldi. Öyle ki, orta alanda üst üste 3-4 olumlu pas çıkmadı. Böylece Sosa yalnız kalıp oyun kuramadı. Gökhan, Olcay beklentilerin gerisinde kalınca Ba, top almak için geriye geldi. Pozisyona giremeyen Siyah-Beyazlılar, sıkıntı yaşadı. Beşiktaş’ta dikkat çeken bir olumsuzluk da, geriden ileri hiç destek çıkmaması oldu. Yukarıdan bakıldığında, Kartal bu yarıda 11 değil de, sekiz-dokuz kişi ile oynuyormuş görüntüsü verdi.

Kanatlandı ama

Bilic’in ekibi ikinci yarıya fırtına gibi girdi. Akhisar kalesini ablukaya alan Kartal, sağlı sollu ataklarla golü düşündü. Tolgay, ve Sosa kaçırdı. 55’te kornerden gelen topu Demba Ba, kafa ile tamamladı: 1-1. Skora denge gelmesi ile birlikte maç apayrı heyecan kazandı. Günay, Bilal ve Mehmet’in gollük vuruşlarında iyi yer tutup kalesini kapadı. Hırvat hocanın hamleleri oyun üstünlüğü getirse de, son vuruşlarda etkisiz kalındı. Sosa ve Gökhan’ın denemeleri sonuç getirmedi. Ortada gidip gelen maçta zaman zaman tansiyon zirve yaptı. Her geçen dakika geciken gol, sahaya da, tribünlere de gerilim  getirdi. Son uzatma dakikasında Sosa’nın serbest atışında kaleye giden topu Oğuz, müthiş çıkarıp kalesinde devleşti.

Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI