Topla oynasan ne olur!

Lige Mersin’de fırtına gibi giren Beşiktaş, evinde üç puan bıraktı. Güneş’in ekibinde yer alan yıldızlar, sönük bir o kadar da birbirinden kopuk oynadı. Quaresma takımı yalnız bıraktı. Gomez’in gol denemelerinden de sonuç çıkmadı. Trabzonspor ise kısıtlı kadroyu akıllıca kullanıp attığı iki golle üç puanın sahibi oldu. Maçın hakemi Ali Palabıyık ise kırmızı kart dışında verdiği tüm karar ile tepki topladı. Taraftar tribünleri doldurmasa da, maç sonunda takıma verdiği destek ile gecenin yıldızı oldu.


Topla oynasan ne olur!


Şampiyonlar Ligi’de Real Madrid-Bayern maçını hatırlayalım. Topla oynama yüzdesi Bayern’den yana 74’e 26 idi. Sonuçta ise Real, farklı kazandı. Rövanşta da benzer durum olmuştu. Dünkü maç başladığında her geçen dakika bu durum çıktı ortaya. Beşiktaş, sürekli topla oynadı. Atak denedi. Sıkışan maçı açmaya çalıştı. Oyunu terse yayıp, rakibin üstüne gitti. Ancak karşı kalede gole gidemedi. Burada öne çıkan, Karadeniz temsilcisinin orta sahası ile savunmasının müthiş iş birliği oldu. Öyle ki, Olcay’ın uzaktan gollük şutu dışında net pozisyon olmadı. Onda da Onur çıkardı. Trabzon ise kaleyi bulan tek şut attı, 25 de Erkan ile...


Böyle tempo yakalayıp, topa sahip olmak sonuca yansımadı. Geçen hafta göklere çıkartılan Oğuzhan ve Cenk bu yarıda etkisiz kaldılar. Gökhan, Motta da ayak uydurdu. Olcay ile Q7’nin bireysel çabaları da eriyip gitti. Mbia liderliğindeki Trabzonspor ise takım savunmasını öne çıkarıp, kontradan gol aradı. Yüksek derecede mücadeleye sahne olan ilk yarıda gol olmaması da ilginçti.


Goller gelince...


İkinci yarıya Kartal, galip başlayabilirdi! 49’da Cenk’in gollük pasında; Gökhan, topu boş kaleye bırakmadı. Atamayana atarlar misali, dört dakika sonar Trabzonspor öne geçti. Mbia ile başlayan atakta, N’Doye indirdi, Yusuf affetmedi: 0-1. Olimpiyat’ta yaşanan sessizlik sadece 4 dakika sürdü. Q7’nin orta şut karışımı vuruşu yan direğe çarpıp ağlara gitti: 1-1. 


Q7 ateşe attı


Maça denge, sahaya dengesizlik geldi! Q7 hakemin ikazına rağmen düdüğü beklemeden atışı kullanınca ikinci sarıdan oyun dışı kaldı. Portekizli çok gereksiz kart ile son yarım saat takımını bir kişi eksik oynattı. Eksik Kartal, zaten diri ve fizik gücü ile mücadele eden rakibi karşısında sıkıntı yaşadı. Her geçen dakika risk alıp yüklenen Trabzonspor 84’te öne geçti. Ceza alanı dışında topla buluşan     Erkan, çok sert vuruş güzel gole         imza atıp skoru belirledi: 1-2.


Orhan Yıldırım 

Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI