Umut Güner gerçekleri

Beşiktaş’ta Fikret Orman başkanlığındaki yeni yönetimin ilk toplantısında deprem olmuştu! Orman, görev dağılımı yapmayacağını açıkça beyan etmişti. Diğer yöneticiler duruma sessiz kalsa da Umut Güner transfer için çalışacağını vurgulamış ve tartışma yaşanmıştı. Konuyu gündeme getirdiğimizde ise, kulüp tekzip geçip, bizleri gerçeği yazdığımız için suçlamıştı. Ancak süreç, çorap söküğü gibi geldi. Önceki gün Umut Güner istifa ettiğini bildirdi. Genç yönetici ile uzun ve ayrıntılı bir görüşme yaptık. Bazı detaylar bizde kalsın. Güncel olanları paylaşalım.

‘Asla geri dönmem’

Güner, “Bir karar aldım. Öyle kolay olmadı. Aldığım kararın da arkasındayım. Başkan, ‘Ne yapıyor dönsün’ diye haber gönderdi. Ancak ben öyle biri değilim. Kararımın arkasında dururum. Hep geri durdum. Ancak bir tane kötü transferde yokum. Larin, Love ve Orkan’ı tesislerde gördüm. Lens için alınmasın diye uğraştım. Oğuzhan ve Necip ile yapılan görüşmelerde yoktum. Çok önemli transferleri sessiz sedasız bitirdim. Medyadan uzak durup sadece işimi yaptım. Başkaları bundan kendine pay çıkarmaya kalktı. İşimgücümbelli. Burada Beşiktaş adını kullanıp primyaparak iş kovalamam. Örneğin bir avukat değilimki, adli mercilerde isim yapalım. Reklama ihtiyacım yok. Sadece transfer değil, stat yapılırken de her aşamasında ben varım.

‘İftiralara sessiz kalındı’

Adamın biri çıktı, bana iftira attı. Saat, yok para vermiş. Tek kelime etmedim. Çıkıp basın toplantısı yapmadım. Bekledimher şeyi bilen Başkan gerekeni yapsın ama yapılmadı. O konu da şu; bir gayrimenkul almak için anlaşma yaptım. Karşı taraf uymadı. Verdiğim şahsi çeklerimi zar zor geri alabildim. Yani tamamen şahıs işim. Kulüp ile hiç alakası yok.

‘Orhan Ak son damla’

Ben de insanım. Bunca hizmet sonrası böyle kumpaslara gelemem. Kulübü dizayn etmeye çalışan gazeteciler de var. Canlı yayınlarda başkana çanak sorular sorup, sözde beni itibarsızlaştırma peşindeler. Gece yarısı başkana sordum, ‘Tufaya gelmişim. Dilimsürçmüş olabilir. Soru şekline göre cevap verdim’ dedi. Sonra da çıkıp düzeltti..

‘Başkandan çok özel teklif’

‘Tümişleri profesyonellere bırakalım, yönetim sadece denetim mekanizmasını yapsın. Yoksa işin altından çıkamayız’ diyen benim. Başkan da geçen, “Her şeyi sana bağlayalımgel başına geç” teklifinde bile bulundu. Ancak kabul etmedim. Kulüpte başkanlık sistemi var. Sonuçta bir süreçten geçtik.

‘Bundan sonra korksunlar’

Muhalefet falan bilmem, anlamam. Ancak bundan böyle her şeyin takipçisi olacağım. Artık benden korksunlar(!) atılan her adım, yapılan tüm icraatların takipçisi olacağım” dedi. Genç yönetici çok dolu. Biraz da gergin. Belli birçok badire atlatmış. Kendince bir karar almış. Sebeplerinin bir kısmını paylaştım. Bazıları ben de kaldı. Kendisine nacizane tavsiyede bulundum; Yönetim içinde kalıp, mücadele et. Durumu terse çevirme adına icraatın içinde kal. İstifa tek taraflı bir karar. Israr ile arkasında olacağını söyledi. Saygı duymak gerek. Başkan Orman ve yönetiminin de bütün bunların ışığında yeni yol haritası üstünden yürümesi kaçınılmaz. Bunu ne kadar yaparlar bekleyip hep birlikte göreceğiz. Şahsen bendeki lakabı ‘ARI’ olan Umut Güner gibi çalışkan ve iş bitiren yöneticinin, görevde kalmasını isterdim. Acaba yönetici arkadaşları ne düşünüp, yapıyorlar!... Özellikle de yediği, içtiği ayrı gitmeyenler.


ORHAN YILDIRIM 

Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI