Çömezler kumanyası

Kartalhaber yazarı Şafak Malatya yazdı

2 gün once maç ile alakalı yorum isteyen spor sitelerine verdiğim yazıda söylemiştim.. Kısaca bakalım ne demiştik ne oldu.. “ Beşiktaş Kaybeder Çünkü;

1) Rakip takım da oyunu her an çevirebilecek ve kötü oynadıklarında dahi maçı kopartabilecek oyuncu sayısı daha fazla. / Kötü oynarken Melo skoru yaptı.

2) Geldiği günden bu güne, Trabzonspor maçı hariç hiç bir derbi galibiyeti bulunmayan Biliç'in takımı motive etmesinde sıkıntı olacaktır. / Biliç sempatik.. Biliç karakterli ama lider ruhu olmadığı bir kez daha tokat gibi vurdu yüzlere bu derbi de..

3) Takım olarak Beşiktaş büyük maçlara zor konsantre oluyor. Takım genç, dinamik ve hırslı ancak bu tür maçların atmosferini kaldırabilecek kapasiteye henüz ulaşmadı. Yukarıda lehte söylediğim maçın son çeyrek diliminin ters açıdan değerlendirilmesinde çıkan sonuç belli.. Özellikle önde oynadıklarında maçın sonunda ki baskıyı takım olarak kaldıramıyor Beşiktaş. Ya skor olarak bunun acısnı çekiyor ya da kart görerek. / Bugün saha da Beşiktaş’ın tek önde olduğu durum; Kondüsyon oldu. Takım 10 kişi kaldığı halde dahi oyundan düşmedi. Ancak yine baskı ve hüsran yaşatan Beşiktaşlı oyuncular..

4) Seyirci ve Yönetim gerilimi üst düzeyde. Saha desen zaten evlere şenlik.. Böyle bir ortamda seyirci desteğinden yoksun bir derbi olma olasılığı yüksek. Bu ayrı bir tartışma konsu ancak yönetim kendisini bu konu hakkında sorgulamalı ve öz eleştiri yapmalıdır. Taraftarına sırtını dönen hiç bir yönetimin ömrü çok uzun olmamıştır. Son 1 senedir özellikle taraftar ile çok ters düştüler. Derbi için satılan bilet sayısı henüz 10.000 ! .” / Olimpiyat yine boş, tribünler yine keyifsiz. Stadyum, hava şartları vs bahane.. Bu taraftar değil miydi o stadyumu 60-70 binlerle dolduran ! Ne oldu da şimdi bu kadar seyirciye oynanıyor ?? Şapkayı önünüze koyup düşünmelisiniz beyler ! Uzun lafın kısası ben herkes gibi Beşiktaş'ın rahat kazanacağı bir maç olduğunu düşünmüyorum. Sonuç olarak oynadığınız takım Galatasaray.. Ve ben şansların Beşiktaş adına %49, Galatasaray adına %51 olduğunu düşünüyorum. “ İşte tam da bu oldu derbi de.. 10 kişi kalmasına rağmen Beşktaş fizik olarak Galatasaray dan daha diri kaldı. Ancak yine baskı ve stress de saha içinde rakibine boyun eğdi. Kimse kusura bakmasın, Bu takım TECRÜBESİZ ! Bu takımda KALİTE EKSİK ! Bu takımda Şampiyon olacak ne RUH ne de MANTALİTE var !

İnanmak başarmanın yarısıdır. Ama maalesef Beşiktaş’lı oyuncular büyük maçları kazanabilecek yetileri olduğuna inanmıyorlar. Hocasından, oyuncusuna takım ve camia olarak bu takım büyük maçları ve şampiyonluk baskısını kaldırabilecek düzeyde değil. Hala ve hala Dordmund modeli ve öz kaynak düzeni ile bu takımın başarılı olacağını savunanlar var ona üzülüyorum. Beşiktaş’a BVB modeli lazım. Ancak saha içerisinde değil, saha dışında yönetimsel ve mali açıdan BVB modeli lazım. İlhan Mansız vardı bu takımda.. Hiç bir derbi maçında gol atamamıştı. Ancak öyle oynuyordu ki Mansız, rakip defans hallaç pamuğuna döner, diğer arkadaşlarına gol imkanı sağlardı. Bu takımda, bugün ki kadro da bu tanıma uyan, hatta 1 fazlası olan tek adam var o da GÖKHAN TÖRE.. Keçinin olmadığı yerde, koyuna Abdurrahman Çelebi derler misali, bu kadar bariz bir şekilde kalite sorunu yaşayan takımda Veli’ye, Kerim’e, Tosun’a bu taraftarları mahkum bırakanlardır asıl suçlu! Konya maçı boyunca Veli’nin takıma sistemli İHANETİNİ söylediğimizde bizlere kızanlar, acaba şimdi ne diyecekler ! Veli’yi Fenerbahçe istiyormuş.. Verin ! Veli’ye Napoli talip olmuş.. Satın ! Veli’ye Premier Lig’den kanca atmışlar.. Üzerine para verin ! Rakip 1-0 önde. Takımın elinde defansif ortasaha olarak sadece sen kalmışsın. Eğer o hareketi yapıyorsan sana “ Profesyonel Futbolcu “ diyeni tu ka ka ! Böyle bir maçta, böyle bir skor varken o riske girmeyeceksin. Çok mu zor arkanı dönüp gitmek ? Eğer Beşiktaş yönetimi Veli Kavlak’a kulüp tarihinin en büyük para cezasını vermez ise onlar da 1-0 geride kalmaya mahkumdur. Biliç’in büyük maçlara ve özellikle derbilere takımı da, kendisini de konsantre edemediğini artık ezbezledik. Bugüne kadar hiç bir yazımda, futbolun teknik kısmından dem vurmadım ve hocanın işine karışmadım,yorumlamadım. Ancak sadece demek istediğimi vurgulamak adına belirtmek istediğim birşey var. Maç da 90 dakika da diri kalan 2 topçu vardı. Ersan ve Sosa. Eğer sizin elinizde Sosa gibi bir futbolcu varsa, sakatlanmadan çıkartmak cinayete teşebbüs olur. Hele ki 85 de 1-0 gerideyken Sosa’yı çıkartıp, İsmail’I alıyorsanız siz zaten kafa olarak bu maça hiç hazırlanamamış ve rakibinizden fazlaca korkmuşsunuz demektir. Hakem konuşmak ve bu mağlubiyetin faturasını hakeme çıkartmak Beşiktaş’a ihanettir. 

Saygı ve Sevgilerimle 

Şafak MALATYA

Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI