VESİKALILARIN GECESİ

Şafak Malatya yazdı...

VESİKALILARIN GECESİ

Maç öncesi yaptığım yorumlarda, rakip takımdan değil, Beşiktaş ve Slaven Biliç’ten ne derece çekindiğimi defaten yazdım. Özellikle büyük maçlarda motive olamayan Biliç’in, ne yapacağını az çok tahmin edebiliyordum.

Fenerbahçe’nin iç sahada her zaman ki gibi baskılı ve sağlı, sollu saldıracağını hepimiz biliyorduk. Ancak, Beşiktaş maça çok akıllı başlayarak kısa ve seri paslarla Fenerbahçe’nin bu direncini kırmayı başardı. 35’inci dakikaya kadar sahaya istediğini yansıtamayan Fenerbahçe, bu sefer tarihine ve iddia ettiği büyüklüğüne yakışmayacak bir takım oyunlara başladı. Bir futbolcu düşünün ki, sırtını siyasi olarak nereye yaslayacağını şaşırmış.. Bir futbolcu düşünün ki, anlını secdeye koyduğunu iddia edip, yeni Türkiye’nin en moda yöntemi olan öz de değil, söz de dindarlık üzerinden bir yerlere tutunmaya çalışsın.. Bir futbolcu düşünün ki, oyun kabiliyeti değil, yıllardır oyun anlayışında ki çirkef tutumu ile hafızalara kazınsın..

Bu nasıl bir güç, kudret ya da torpil dir ki; Bu kadar hadiseye karşı bu şahıs ceza almaz..

Bu ülke de, bu işler neden hep böyle yürür? Beşiktaş taraftarlarının çok güzel ve bu durumlar için gayet açıklayıcı bir sözü var; ADALETİN BİTTİĞİ YERDE ANARŞİ BAŞLAR .. 35 dakika sahada futbol adına sadece 1 hata üzerine pozisyon bulan Fenerbahçe de, taraftar üzerin düşeni layıkı ile yaptı. Emenike üzerinden sahayı karıştıran Fenerbahçe taraftarları, daha sonra Emre ile pastanın üzerine mum dikti. 

SORU : Gol attığında bile formasını çıkartan futbolcuya SARI kart veren ” Futbol Oyun Kuralları”, oyun içerisinde kafasına göre sahayı terk eden ve formasını çıkartan bir futbolcuya neden KART göstermez ?

O pozisyona itiraz eden Biliç’e küfür eden ve bunu sezon içerisinde defalarca yapan en kibar şekilde ifade edecek olursam, karakter problemi hat safhada olan Emre Belözoğlu neden yine cezasız kalır.. Ne taktik, ne teknik, ne de futbol konuşmak içinden gelmiyor insanın.. İçerisinde Emre Belözoğlu olan herhangi bir platformda futbol adına konuşmak içinden gelmiyor insanın..

Sıralama’nın tam da TFF ve YAYINCI KURULUŞUN istediği şekli aldığı bir hafta daha son buldu. Ancak bundan sonrası için, Beşiktaş’ın bu akşam oynadığı oyun umut vericiydi. Sezon başında bu takımın en fazla sorun yaşayacağı konu tecrübe ve yetenek demiştik. Azim, dinamizm ya da tempo sorunu yaşanma ihtimali gerçekten de çok düşüktü. Keza öyle de oldu. Derbi gibi büyük bir mücadelede o kadar pozisyon yaratıp da atamazsanız, 2 defa boş kaleye 2 defa da karşı karşıya kalıp o pozisyonlarda skor yapamazsanız, Sow gibi kaliteli bir golcü, ilk fırsatta cezayı keser. Gol de Sow’un vuruşu ne derece kaliteliyse, Necip’in de o dakika da gereksiz yere ileriye deplase olması da aynı derece anlamsızdı. Günay genç yaşına rağmen, oyuna girdiği dakika itibari ile, gayet başarılı bir maç çıkarttı. Sow’un attığı gol’ü çıkartmak her kalecinin harcı değildi. Ancak burada asıl sorulması gereken soru şu; 1) Brugge maçında yedek olarak sahaya sürülecek kadar hafif sakatlığı olan CENK, ne oldu da bugün yedekte bile yoktu ? Sırf Tolga’nın hatırına, CENK’i bugün kadroya almayan Biliç, oynadığı kumarın bedelini belki de fazlasıyla ödedi..

Tolga eğer bir hesap verecekse, kendisiyle hesaplaşmalı. Sağa uçar sakatlanır.. Sola zıplar sakatlanır.. Sırt üstü düşer yine sakatlanır. Bence bunu sorgulaması ve bunun üzerinden ders çıkartmalıdır. Tolga’nın Brugge maçı sonrası annesi ile alakalı ağza alınmayacak küfürleri sosyal medya üzerinden yayınlayanlar karakter yoksunu şahıslar asla tasvip edilemez.. Ancak, Tolga da taraftara tavır yapmakta o haksızdı.

Kimse unutmasın ki; Bu kulüpte sırtında ki formayı çıkartırken “ Bana bu formayı taraftar giydirdi, ve yine taraftar çıkartır” diyen ve taraftara hiç bir zaman tavır yapmayan BABA HAKKI vardı. Dün akşam saraçoğlundan çıkan tek sonuç, Hayatı vesikalı olanlar Türk futbolundan temzilenmediği sürece, 1 adım ileri gidemeyiz.. 

Saygı ve Sevgileimle

Şafak MALATYA

Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI