YIKILMADIM, AYAKTAYIM!

Beşiktaş'ın genç yıldzı İsmail Köybaşı, sakatlıktan kurtulmanın sevincini yaşıyor

Kartal’ın yetenekli sol beki İsmail Köybaşı; geçmişte yaşadığı ağır sakatlıklardan, şampiyonluk yarışına kadar birçok konuda çarpıcı ifadeler kullandı. Çapraz bağlarından geçirdiği operasyonların ardından hiç pes etmediğine dikkat çeken siyah-beyazlı futbolcu şunları söyledi:

- Kolay günler geçirmedim. Bu sakatlıklardan geri dönemeyenler bile oldu. Ben pes etmeyerek bu işi iyi bir şekilde başardığımı düşünüyorum, bunu da çok çalışmaya borçluyum. Yeniden milli takıma davet edilmek benim için şereftir. Bu da işimi ne kadar iyi yaptığımı gösteriyor.

- 25 yaşındayım ama bu sezon kendimi çok tecrübeli hissediyorum. Bu dönem benim daha çok büyümeme neden oldu. Geçen sezon 10 maç bu sene 28 maç oynadım. Bu sayıyı daha da yukarı çıkarmalıyım.

- Beşiktaş’a ilk geldiğim sene Bursaspor şampiyon olmuştu. Şampiyonluktan bahsettiklerini hiç hatırlamıyorum. İnceden inceden geldiler ve şampiyon oldular. Bu sene ben de şampiyonluk kelimesini kullanmıyorum.

- Schuster döneminde 17’de 17 dedik maçlarda tam tersi bir denklem olmuştu. Lig öyle bir hale geldi ki herkes puan olarak birbirine yakın. Tek maç bakmak zorundayız. Hata yapma lüksümüz yok. Futbolla yatıp futbolla kalkmak durumundayız.

- Fenerbahçe geçen sezon şampiyon olduğunda maçları sürekli uzatmalarda kazanıyordu. Şampiyonluklarda masörden, aşçıya kadar her bireyin payı var. Örneğin adeta küllerinden doğan Sivok’un takıma katkıları oluyor.

- Futbolda bazı şeylerin anlam kazanması için güzel hikayelerin olması lazım. Derbi kazanmamak bir hikaye ve bu hikayeyi güzel yapmak için belki son derbiyi (Galatasaray) kazanmamız lazım.

- Ahmet Nur Çebi bizimle yakından ilgileniyor. Takım için elinden geleni yapıyor. Yönetimin desteğini arkamızda hissediyoruz.

- Biz takım olarak yenilmeyi kesinlikle kabul edemiyoruz. Çok büyük takımsan konsantrasyon eksikliklerini minimuma indirmen lazım.

- İbrahim Üzülmez geçen gün tesislere geldi. Benimle iddiaya girdi. Forma bulur gol atarsam bana güzel bir hediye alacak. Sağolsun sakatlık dönemimde bana çok yardımcı oldu.

‘İngilizce öğrendim’

İsmail Köybaşı kişisel gelişime büyük önem verdiğini söyledi, “Uzun süredir İngilizce eğitimi alıyorum. Şu an iyi durumdayım. İspanyolca dersi de aldım ama fazla devam edemedim. Ayrıca antrenörlük okuyorum” dedi.

137 resmi maç

Beşiktaş’a 2009-10 sezonunda Gaziantepspor’dan gelen İsmail Köybaşı 137 resmi maçta 2 gol attı.


Milliyet 


EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI