14 Kulüpten Flaş Hakem Kararı

Kulüpler Birliği'nde yer alan 14 kulüp, Süper Lig'in ilk yarısı tamamlanana kadar hakemlerle ilgili konuşmama kararı aldı. Beşiktaş toplantıya katılmadı.

Kulüpler Birliği'nde yer alan 14 kulüp, Süper Lig'in ilk yarısı tamamlanana kadar hakemlerle ilgili konuşmama kararı aldı.

Kulüpler Birliği'nin toplantısından flaş bir karar çıktı. Kulüpler Birliği Başkanı Ahmet Ağaoğlu, "Bugün yapılan toplantıda 14 kulüp ile ilk yarıda kalan 6 maçta bir anlaşma yaptık ve hakemler hakkında konuşmama kararı aldık" dedi.

Naklen yayın ihalesi konuşuldu

Süper Lig temsilcileriyle "Genişletilmiş Kulüpler Birliği toplantısı" düzenlediklerini söyleyen Ahmet Ağaoğlu, "Bazı kulüpler mazeretlerinden dolayı bize katılamadı. Birinci gündem maddemiz naklen yayın ihalesiydi. Onunla alakalı olarak kulüpler bilgilendirildi. Bir yol haritası belirlendi" açıklamasında bulundu.

Toplantıya 14 kulüp katıldı

Ahmet Ağaoğlu görüşmede aldıkları kararları şöyle açıkladı: "Toplantıya katılan 14 kulüp başkanı ve yöneticileri, en azından ligin ilk yarısının sonuna kadar önümüzdeki 6 haftalık süreç içerisinde hiçbir şekilde hakemlerle ilgili bir açıklama yapılmaması konusunda fikir birliğini vardı. Centilmenlik anlaşması konusunda anlaşmaya varıldı. 14 kulüp vardı. Diğer kulüplerle konuşmadık. 

Toplantıya; Beşiktaş, Antalyaspor, Alanyaspor, Kayserispor, Sivasspor ve Gaziantep FK kulüpleri katılmadı. 

'Hakemlerin moral-motivasyonu etkilenmesin' dediler 

Katılanlar kendilerinin ve yöneticilerinin, MHK ile birlikte yaptığımız çalışmaların selameti açısından o sürece zarar vermemek için hakemlerin moral ve motivasyonlarını etkilememek adına, ilk yarının sonuna kadar 6 maç bitinciye kadar hakemlerle ilgili hiçbir görüş ve beyanda bulunmayacaktır. Bu da toplum tarafından olumlu karşılanacağıktır" ifadelerini kullandı. 

Özdemir'in 300 milyon TL'lik yardım sözünü hatırlattı

Ağaoğlu, artan döviz kuru konusuna da değinerek "Takımların giderlerinin önemli bir bölümü yabancı para bilimiyle yapılıyor. Kulüplerimiz ekonomik zorluklarla karşı karşıya. TFF Başkanı Nihat Özdemir'in sezon başında kulüplere 300 milyon liralık ek kaynak yaratma sözü vardı. Özellikle Anadolu kulüpleri ciddi ekonomik sıkışıklık içerisindeler. Nihat Özdemir'den bunu kulüplere eşit olarak vermesini isteyeceğiz. Bunu tekrar talep edeceğiz" dedi.

Federasyona yabancı kuralı tepkisi bitmiyor 

Kulüpler Birliği Başkanı Ahmet Ağaoğlu ayrıca, "Önümüzdeki sene 7+4'ün uygulanması konusunda endişelerimizi de dile getirdik. Bu konuda ısrarcıyız" ifadelerini kullanarak TFF'ye yabancı kuralını gözden geçirmesi için mesaj verdi. 

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI