2019-2020 şampiyonu Beşiktaş

Fanatik Gazetesi 2019-2020 sezonunun şampiyonu olarak Beşiktaş olarak belirledi.

Koronavirüs salgını nedeniyle tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de futbol karşılaşmalarına ara verildi ve ne zaman başlayacağı henüz kesin olarak belli değil. Çoğu futbolseverin severek oynadığı futbol strateji oyunu Football Manager 2020'de Süper Lig 2019-20 sezonunu tamamladık. İşte Football Manager 20'ye göre, Süper Lig 2019-2020 sezonu şampiyonu ve lige damga vuran istatistikler:

Corona virüs salgını nedeniyle tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de futbol karşılaşmalarına ara verildi ve ne zaman başlayacağı henüz kesin olarak belli değil. Çoğu futbolseverin severek oynadığı futbol strateji oyunu Football Manager 2020'de Süper Lig 2019-20 sezonunu tamamladık. İşte Football Manager 20'ye göre, Süper Lig 2019-2020 sezonu şampiyonu ve lige damga vuran istatistikler:

İlk yarının lideri Galatasaray

Sezonun ilk yarısını lider Galatasaray'ın 6 puan gerisinde tamamlayan Beşiktaş, 17 maçta 10 galibiyet ve 7 beraberlikle 37 puan alarak ilk yarıyı namağlup kapatsa da Galatasaray ve Fenerbahçe'nin ardından 3. sırada yer aldı. İlk yarıyı ise Galatasaray 43 puanla lider,38 puanla Fenerbahçe 2. sırada bitirdi.

Süper Lig şampiyonu Beşiktaş

Sezonu ezeli rakiplerinin önünde 74 puanla bitiren ve şampiyon olan Beşiktaş 34 maçta 22 galibiyet 8 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı. Siyah-Beyazlılar; Trabzonspor, Kasımpaşa, Ankaragücü ve Denizlispor'a mağlup oldu.

2.sırada 71 puanla Fenerbahçe, 3. sırada 70 puanla Galatasaray, 4. sırada 58 puan ve averajla Trabzonspor, 5. sırada 58 puanla Başakşehir yer aldı.

Göztepe, Gaziantep FK ve Yeni Malatyaspor ise küme düştü.

Gol kralı Kevin Prince Boateng

Oyunun güncel kadrosu olması adına transfer güncellemesi yapıldığı için devre arası transferleri sezon başından itibaren takımlarında oynadıkları için istatistiklere bu şekilde yansımıştır.

Şampiyon Beşiktaş'ın yeni transferi Ganalı yıldız Kevin-Prince Boateng, 32 maçta attığı 17 golle gol kralı oldu.

2. sırada ise 16 golle Başakşehir'in Fransız forveti Enzo Crivelli yer aldı. Aynı gol sayısına sahip olan bir başka isim ise Trabzonspor'un kanat oyuncusu Nwakaeme.

4. sırada yie Trabzonspor'dan Norveçli golcü Sörloth 15 golle yer aldı.

5. sırada ise Kasımpaşalı Gerard Gohou 14 gol attı.

Asist kralı Hajradinovic

Ligin en çok asist yapan futbolcusu Kasımpaşa'nın Bosna Hersekli oyuncusu Haris Hajradinovic oldu. 26 yaşındaki futbolcu 20 maçta 10 asist yaparak bu alanda birinci oldu.

Hajradinovic'i 9 asistle Fenerbahçeli Deniz Türüç, Sivassporlu Hakan Arslan ve Emre Kılınç, Trabzonsporlu Jose Sosa yer alıyor. 8 asisti bulunun futbolcular ise Beşiktaşlı Adem Ljajic, Trabzonsporlu Obi Mikel ve Ndiaye, Konyasporlu Miya, Çaykur Rizesporlu Garmash ve Başakşehirli Caiçara.

En az gol yiyen kaleci Marafona

Süper Lig'in en az gol yiyen kalecisi ise 21 maçta yediği 19 golle Alanyasporlu Carlos Marafona oldu. Portekizli kaleciyi 34 maçta 24 gol yiyen Altay Bayındır ve 28 maçta 24 gol yiyen Fatih Öztürk takip etti. 4. sırada Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera 26 golle takip ederken 5. sırada 28'er golle Mert Günok ve Loris Karius yer aldı.

Derbi şampiyonu da Beşiktaş

Siyah-Beyazlılar, ezeli rakipleri Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor ile oynadığı mücadelelerden 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet elde etti. Fenerbahçe ise 6 maçta 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı. Galatasaray da 6 maçta 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı. Trabzonspor ise 2 galibiyet, 3 mağlubiyet ve 1 beraberlik elde etti.


Fanatik 


EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI