Aboubakar fırtınası

Beşiktaşlı eski futbolcu Vincent Abouobakar, kamerun formasıyla fırtına gibi esti.

2022 Dünya Kupası'nda Sırbistan - Kamerun ile karşı karşıya geldi. Bol gollü ve müthiş bir mücadeleye sahne olan karşılaşmaya oyuna sonradan giren eski Beşiktaşlı Vincent Abouobakar damga vurdu. Yıldız golcü Sırbistan - Kamerun maçının adeta kaderini değiştirdi. Beşiktaş'ta forma giyen diğer bir oyuncu N'Koudou da maça sonradan giren isimlerdendi.

2022 Dünya Kupası ikinci maçında Sırbistan ile karşılaşan Kamerun sahadan 3-3 beraberlikle ayrılırken maça Eski Beşiktaşlı Vincent Aboubakar damga vurdu! Siyah-Beyazlı futbolcu N'Koudou ise oyuna sonradan girdi.

Maç öncesinde Kamerun taraftarları mücadeleye büyük ilgi gösterirken taraftarların ilginç halleri kameralara yansıdı

Taraftarlar takımlarına 90 dakika boyunca büyük destek verdi. Gollerde büyük sevinç yaşadı.

Sırp taraftarlar da takımlarını yalnız bırakmadı.

Takımlarına destek olan taraftarlar renkli görüntüler oluşturdu.

MAÇA DAMGA VURDU

55. dakikada Kamerun'da Hongla'nın yerine maça dahil olan Vincent Aboubakar, ikinci yarıda oyunun kaderini değiştirdi.

Oyuna girdikten 10 dakika sonra ilk tehlikeli pozisyonunu yaratan yıldız futbolcu, savunmanın arkasına sarktı ve Sırbistanlı savunma oyuncusundan klas bir çalımla sıyrıldı.

Sırp kaleci Vanja Milinkovic-Savic ile karşı karşıya kalan Aboubakar, kimsenin beklemediği bir şekilde kalecinin üzerinden topu aşırttı ve golü buldu. Ancak gol ilk önce mücadelenin hakemi tarafından ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Daha sonra ilk kez 2022 Dünya Kupası'nda kullanılmaya başlanan yarı otomatik ofsayt sistemi ile golün geçerli olduğu ortaya çıktı ve Kamerun Sırbistan karşısında farkı bire indiren golü attı.

64.dakikada Aboubakar yine sahnedeydi. Savunmanın arkasına çok iyi sızan Kamerunlu yıldız, Bayernli forvet Choupo Moting'i gördü ve skor iki dakika içinde 3-3'e geldi.

Vincent Aboubakar, 1966'dan bu yana oyuna sonradan girdiği bir Dünya Kupası maçında hem gol atan hem de asist yapan ilk Afrikalı oyuncu oldu.

81.dakikada ise oyuna Beşiktaş'ın yıldızı Kevin N'Koudou oyuna girdi. Maçın son dakikasına kadar gol atmak için mücadele eden Kamerun golü bulamasa da sahadan bir puanla ayrıldı ve umutlarını son maça taşıdı.

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası G Grubu'nda Kamerun'un Sırbistan ile 3-3 berabere kaldığı maçta sonradan oyuna girip 1 gol 1 asist yapan Vincent Aboubakar, karşılaşmanın ardından çarpıcı konuştu.

Fas'ın Belçika'yı yendiği maça değinen Aboubakar, "Dün Fas maçını izledim. Çok yoğun bir futbol oynadılar. Takım arkadaşlarıma 'Fas gibi arzu ve irade ortaya koymalıyız.' dedim. 

Sırbistan'ın korktuğunu ve geride ağır oyunculara sahip olduğunu hissettik. Hocamın benden oyuna derinlik katmamı isteyeceğini biliyordum. Kazanamadık ama beraberliği yakaladık." dedi.

Son maçta Brezilya ile karşılaşacak olmalarını değerlendiren Aboubakar, Brezilya'dan aşağı kalır yanımız yok." diyerek sözlerini noktaladı.

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI