Acı İtiraf: Evet, Beşiktaş Basketbol Şubesi'nde Menajerle Ortak Olduk!

Beşiktaş Basketbol Şubesinin menajere teslim edilmesi haberi sitemiz Kartalhaber'de yayınlamıştı. Şubede görev yapan Mesut Urgancılar'ın sağ kolu kongre üyesi

Beşiktaş Basketbol Şubesinin menajere teslim edilmesi haberi sitemiz Kartalhaber'de özel haber olarak yayınlamıştı. Eski Başkan Fikret Orman'a yakınlığıyla bilinen Mesut Urgancılar'ın sağ kolu kongre üyesi aynı zamanda Aksa Akrilik Kimya Sanayii A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Kamil Batur Şulen, basketbol şubesini İstbasket menajerlik şirketine teslim ettiklerini resmen açıkladı. 

İşte Kamil Batur Şulen'in kongre üyelerinin eleştirelerine karşılık whatsapp'tan verdiği yanıt; 

"Evet Ati Koç'la (menajer Emrullah Atilla) anlaştık, burada gizli saklı bir şey yok ki. 
Adamlar (Bandırma Basket kulübü) 1 milyonu almasalar kapamayacaktı zaten. Artı diyelim ki kapattılar serbest kalan oyuncuların bize geleceğinin garantisi neymiş

Projeyi getiren Atikoç (menajer Emrullah Atilla) , piyasadaki Türk oyuncuların yüzde 75’inden fazlası zaten adamın elinde, kaldı ki gelecek vaat eden bu oyuncuları teker teker satsa daha fazla karı olurdu ama bir arada oynasınlar, oynayacak süre bulsunlar ve değerleri artsın istiyor. 1 milyon doların 650’sini biz 350’sini bize kendi verdi. Oyuncularla 3 yıllık kulüp avantajına sözleşmeler yapıldı, bizim bedava çıkış hakkımız var vs., satışlarında da taraflar koydukları pay oranında para alacaklar. 

Beşiktaş basketbol tarihinde şimdiye kadar kaç oyuncu satmış da para kazanmış? Ayrıca son 4 yılda aynı menajerden alınan oyuncu maliyeti 6 milyonun üstünde, kendisine de daha ödenmemiş 600 bin TL’lik menajerlik ücreti var. O zaman problem yok, menajer takımı olmuyoruz da 8-9 gelecek vaadeden oyuncuyu toplam 2.5 milyon TL’ye oynatıp satışlarından da para kazanacak olunca mı menajer takımı oluyoruz? Altyapı tarafını anlatmıyorum bile, oradan da geleceği çok parlak en az 3 oyuncu var ki tümüyle yine kulüp lehine çok uzun vadeli sözleşmeler yapıldı. Daha bu hafta 14 yaşındaki bir oyuncumuza Avrupa’dan 150 bin Euro teklif geldi. Bir kez daha söylüyorum bu proje Beşiktaş basketbolunun kurtuluş projesidir, arkasında durulursa tüm diğer branşlara da örnek olur. İt ürür kervan yürür, yola devam.
Tüm sözleşmeler protokoller açık ve şeffaf, isteyen okur inceler ama amaç üzüm yemek değil de bağcı dövmek olunca sağdan soldan aldığı bölük pörçük bilgilerle ve kötü niyetle bunları yazarsın. Doğru dürüst maaş alamamış, cebinde evine dönecek minibüs parası olmayan adama menajerle ortak dersin, bu işi destekleyen genel sekretere (Mesut Urgancılar) bok atarsın vs.  Dediğim gibi asıl konu bunları yazan kukla yavşak değil, onu oynatan kuklacı... Beşiktaş’ın tüm sorunu bu kadar basit aslında..."

Kartalhaber'den Kamil Batur Şulen'e yanıt; 

1. Beşiktaş gibi 117 yıllık kulübü menajerlerle ortak olduğunuzu kabul ediyorsunuz. O zaman bu işin sözleşmesi nerede? Menajerler hangi şartlarda anlaştınız, menajer bu işten ne kadar kazanacak veya bu anlaşmaya göre Beşiktaş ve menajerlik şirketi oyuncu satışlarından ne kadar pay kazanacak? 

2. Kapanacak bir kulübe neden 650 bin Doları kulübün kasasından ödediniz. Madem oyuncular ortak olduğunuz menajerin, neden menajerle oturup pazarlık yapmadınız? Beşiktaş'ın parasını sokağa mı attınız veya aradan birileri malı mı götürdü? 

3. Menajerlik şirketiyle ortaklığı büyük bir başarı olarak lanse ediyorsunuz? O zaman size futbolu da versinler, futbol şubesini de menajerlik şirketine devredin! Mesela Beşiktaş'ın menajer Ahmet Bulut'a çok borcu var. Futbol için de böyle dahihane bir fikriniz de mi var? 

3. Menajerle yakınlığıyla bilinen ve bahis skandalı nedeniyle şaibeli olan Ahmet Kandemir'in bu anlaşmadaki rolü nedir, bu ortaklıkta, Mesut Urgancılar, Batur Şulen ve Ahmet Kandemir'in payı var mı? Payınız varsa ne kadar? 

4. Altyapının başına getirilen kişinin daha önceki görevi ne idi? Devlet memurluğundan ona hangi vasıfla Beşiktaş'ın altyapısını emanet ettiniz? Görevlendirilen kişiler ile yakınlığınız nedir? Yine çavuş-ahbap ilişkisi mi? 

5. Beşiktaş altyapısındaki antrenörler gönderilirken, menajere yakınlığıyla bilinen antrenörlerle Beşiktaş adına neden sözleşmeler yapıldı? 

6. Akatlar Spor Salonu menajerlik bürosu gibi mi çalışıyor? Tesislerde menajerin adamları cirit atması sizin eseriniz mi? 

7. Maden menajerle ortaklık yaptığınızı itiraf ediyorsunuz bunun için Beşiktaş Genel Kurul kararı almanız gerek mi? Oldu bitti anlaşması neyin nesi? Yoksa; Beşiktaş'ı babanızın çiftliği olarak mı görüyorsunuz? Sahi bu ortaklık için neden sessiz kalıyorsunuz ve telefon mesajlarıyla bunu haber yapan Kartalhaber'e ve yöneticilerine bel altı vuruyorsunuz? 

8. Kartalhaber'e hakaret ederek seviyenizi gösteriyorsunuz. Bu seviyesizliğiniz Beşiktaş'ın son yıllarda yaşadığı erozyonu gösteriyor. Bizim kimsenin adamı olmadığımızı sizden daha iyi bilen yoktur. Bizim davamız Beşiktaş... Bizim davamız kulübü soyanlar, kulüp adına cebini dolduranlara...  Sizin, Serdar Bilgili, Yıldırım Demirören, Fikret Orman ve şimdi de Ahmet Nur Çebi'ye yakın olmanızın bir sırrı var mı?

9. Doğrusu; Aksa Akrilik Kimya Sanayii A.Ş gibi saygın bir şirketin üst düzey yönetiminde böyle seviyesiz hakaretler eden kişilerin olduğunu tahmin etmemiştik.  

10. Son lafımız size Sayın Ahmet Nur Çebi... Beşiktaş basketbol şubesi menajerlik şirketinin pilot takımı konumuna getirirken hiç mi vicdanınız sızlamadı? Bu işe nasıl olur da; ''Evet'' dediniz? Bu rezaletin ortaya çıkmayacağını mı zannetttiniz? Beşiktaş basketbol şubesini kimlere emanet ettiğinizi araştırdınız mı? Yoksa Fikret Orman'ın yanında 6.5 yıl ikinci başkanlık yaptığınız dönemdeki gibi yine mi görmüyor musunuz, yine mi duymuyorsunuz ve yine mi bilmiyor musunuz? 

Kartalhaber.com 


EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI