Ahmet Nur Çebi: 15 yıllık hesap soracağım

Beşiktaş’ta 20 Ekims Pazar günü gerçekleştirilecek seçim öncesi başkan adaylarından biri olan Ahmet Nur Çebi, Radyospor’a çok özel açıklamalar yaptı. Seçimi kazanacaklarına inandığını söyleyen Çebi, “Ben göreve geldiğim zaman 15 yılın denetlenmesini sağlayacağım” ifadesini kullandı.

Beşiktaş’ta20 Ekim’de gerçekleştirilecek seçim öncesi başkan adaylarından biri olan Ahmet Nur Çebi, Radyospor’a çok özel açıklamalar yaptı. Seçimi kazanacaklarına inandığını söyleyen Çebi, “Ben göreve geldiğim zaman 15 yılın denetlenmesini sağlayacağım” ifadesini kullandı.

Radyospor’da Spor Kazanı programında Özgür Sancar’ın canlı yayında sorularını yanıtlayan Ahmet Nur Çebi’nin açıklamaları şu şekilde:

Biz seçimi kazanacağımızı düşünüyoruz. Her gelen bize daha yakın olduğunu söylüyor. Herkese dokunmaya çalışıyoruz. Basın ve sizler aracılığıyla herkese ulaşmaya çalışıyoruz. Hayırlısıysa olsun.

“Hakkımı helal etmediğim kişi Fikret Orman”

Benim hakkımı helal etmediğim kişi Fikret Orman. Bu, duygusal kırılma olarak yansımış bir şeydir. Biz ağabey-kardeşiz dedi. Ben ağabeyim. Bir el uzatana iki el uzatırım ama ‘Şampiyonluklara katkısı olmadı’ lafı çok ağrıma gitti. Enerjimi düşürdü. İnkar etmiyorum. 2 şampiyonluk 1 stadyum diyorum!

“Göreve gelince son 15 yılı denetleteceğim”

Serdal Adalı, 7 seneyi inceleyeceğim diyor. Harika bir şey. Ne var, ne yok ortaya çıkar. Herkes görür Ahmet Nur Çebi’nin şampiyonluklarda payı olup olmadığını, transfer yapıp yapmadığını ya da inşaatçılarla anlaşıp anlaşmadığını. Ben, Serdal Adalı’nın dediği gibi, ‘7 yılı denetleteceğim' demiyorum, 10 yıl diyorum. Hatta ben geldiğim zaman son 15 yıl denetlenecek diyorum!

“Demirören’in de işin içinde olmasını istiyorum”

Yıldırım Demirören’in de işin içinde olmasını istiyorum. Bir yazı yazacağız. Denetleme ve Sicil Kurulu gibi kurullarımız var. Belli tarihler arası için yetki veriliyor. Herkesin işini yapması lazım. Adamlar denetledik diyorlar. Öyle bir şey yok. Denetleme sistematik bir şekilde olacak. Ajan gibi bildirim olacak da Denetleme Kurulu bu işe bakacak. Öyle bir şey yok.

“Bağımsız Yönetim Kurulu değil, Bağımsız Denetim Kurulu var”

Denetleme Kurulu benden talep etsin. Her türlü hizmeti vereceğiz. Neden biz denetlemek zorunda kalıyoruz? Onu ayrıca konuşacağız. Denetleme Kurulu denetlesin. Ben denetlediğim zaman taraf oluyorum. Bağımsız Yönetim Kurulu yok, Bağımsız Denetim Kurulu var.

Adalı’ya mesaj

Serdal Bey’e de soracağız. Önce o neyi denetlemek istiyor? Eksik kalanı biz yaparız. Gerekeni de açıklarız.

“İşini iyi yaparsan futbolcular oynar”

İyi futbolcuyu ucuza alıp oynatabilirsen ve onu ilerde pahalıya satabilirsen para kazanırsın. Pahalı futbolcuyla çıkar da şampiyon olamazsan harcamalar ve giderlerin kulübe yansıması ve faiz yükünün de üstüne koyulacağı belli. İşini iyi yaparsan, futbolcuna para verirsen o çocuklar top oynar.

“İsmail Ünal meselesi kurguydu”

İsmail Ünal’ın çekileceği daha önceden planlıydı. Seçimden önce birlik beraberliğin katkısı olmaz ki. Birlik ve beraberlik seçimden sonra olur. Bu bir stratejidir. Ben elimi taşın altına koydum. Sizden görev istiyorum diyegeldim. 7 sene önce de gelmiştim. O zaman da geldiğimizde sıkıntılar vardı. Şu an da var. Bu gemiyi bir şekilde yüzdürdük. Son yıllarda borcun artış sebebi ortada.

Beşiktaş’ın borcu…

Her konuyu dolara bağlamamak lazım. Develüasyon bir taraftan, yanlış ve pahalı transferler bir taraftan. Futbolcuyu getiriyorsunuz ama parasını veremiyorsunuz. Çok yazık.

“5 verip 55 zarar vereceksen olmaz”

Yönetici olmasa da para verecekler mi? Onlar açıklansın. 5 milyon bağışlayıp, 55 milyon zarar vereceksen olmaz. Popülist yaklaşımları bir kenara bırakalım. Altyapıya da gereken desteği vereceğiz. Beşiktaş’ın borçlarını konuşurken, sportif başarıyı konuşmamak olmaz. Sportif başarı elbette önemli.

“Abdullah Avcı’ya destek olacağız”

Mevcut oynayanları oynatırsak iyi olur. Önce bir göreceğiz. O oyuncuların top oynamalarını sağlayacağız. Hocamıza destek olacağız. Elini rahatlatacağız.

“Emeğimle, hakkımla ikinci başkanlık yaptım”

Teveccüh olmasa neden aday olayım? O teveccüh sayesinde aday olduk. Beşiktaş camiası bana hakkını helal etsin. Emeğimle, hakkımla ikinci başkanlık yaptım. Ogün neden ayrılmadınız diyorlar. Ben bugün neden aday oluyorsam, o gün de o sebepten ayrılmadım. Burası benim evim, aşkım diyorsam o sebeple burada kaldım.

“Bize bilgi vermek isteyenleri tehdit etmişler”

Bir sürü arkadaşımızı, "Ahmet Nur Çebi’ye bilgi verirsen seni işten atarız" diye tehdit ediyorlarmış. Kimse de cevap vermiyor. Böyle şeyler yaşıyoruz. Fikret Orman aday olmazsa aday olacağım demiştim. Herkesin vefa duygusu farklıdır. İnsanları tartamam. Bir söz verdim. O sözü de yerine getirmek istedim.

Seçimle ilgili mesajları

Seçimde kimin başkanlık yapacağına arkadaşlar bakıyor. Beşiktaş’a yakışan, sandıklardan oy çalınmayan, sahte kişilere oy attırılmayan bir seçim olsun. Sabah akşam kulüp telefonuyla onu bunu arayan insanlar var. Bunlar haksız rekabet oluyor. Bunu yapanların Beşiktaş’ta çalışması da ayrı bir tartışma konusu. 14 bin kişiye yakın oy kullanma hakkı var insanların. Bu insanlar gelmek zorundalar. Gelmedikleri takdirde Beşiktaş’ın talihini değiştiremezler.14 bin kişiden 7-8 bin kişi gelmemeli. Beşiktaş’a yakışan bir seçim olsun.




EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI