Ahmet Nur Çebi: Bana seçimle tuzak kuruldu

Beşiktaş başkanı Ahmet Çebi, ''Son 1 yılda yapılan iki seçim beni tertaraf etmek için yapıldı'' dedi.

Beşiktaş Kulübü’nün 2019 yılı 3. Olağan Divan Kurulu Toplantısı, Vodafone Park’ta yapıldı.

Kulüp başkanı Ahmet Nur Çebi, ilk divan kurulu toplantısında şu açıklamalarda bulundu:

Son seçimde genel kurula katılan tüm Beşiktaşlılara teşekkür ediyorum. Gördüğümüz kadarıyla açık ara bir seçim olması gerekçesiyle kendimde yoğun baskı hissediyorum. Bunun altından kalkabilmem için çok çalışmam gerekiyor. Bana güveniniz için çok teşekkür ediyorum.

Hayatını kaybeden Okan isimli taraftarımızın bir sokağa adının verilmesi için çalışıyoruz.

Serdal Adalı, denetlenmeyi istemişti. Ben süreci uzatmak istedim. Onlar benim olduğum dönemi işaret etti. Benim de olduğum dönemim denetlenmesi için yazılı müracaat ettik. Bununla ilgili destek verebileceğimizi söyledik. Bu konuda tereddüdünüz olmasın. Her şeyi denetleme kuruluna vermeye açığız.

16-17 milyon TL'lik çatıyı kenara bırakmışız 600 bin TL'lik fatura konuşuluyor. Biz hepsine bakacağız. 40 günü genel sekreterimle çalıştık, durum çok keyifli değil. Enkaz edebiyatı yapmayalım ama bir süre sonra hepimiz eski dönemleri unutacağız. Bu da Allah'a reva değil. Zor durumların nereden geldiğini bilmeden bizim çalışmamızı bizden isteyemezsiniz. Geçmişi de değerlendirmemiz gerekiyor. Geçmişi karıştırmayın, işinize bakın gibi söylemlerle karşılaşmak doğru olmaz. İsraf dönemi yaşanmış.

Geldiğim günden bu yana 2 saatten fazla uyumuyorum. Bazen sorunları çözmek elinizde olmuyor, kontratlar gibi. Önümüzdeki 2-3 yılın sözleşmesi imza atılmışsa geri dönüş yok. Önümüzdeki iki yılın 2.5 yılın 1 milyar TL zarar ile kapanacağını görüyorum.

 Bunları koyduğunuz zaman uyuyamıyorsunuz. Bunu aşağı çekmeye çalışıyoruz. Yapılan sözleşmelerde fedakarlıklar istiyoruz. Parasız hiçbir şey olmuyor. Geliri giderinden 1 lira fazla bir kulüp yaratamazsak hiçbir şey konuşamayız. Biz Beşiktaş'ı nasıl şekillendireceğiz mesele bundan ibaret

İlk 4 sene benim söyleyecek bir şeyim yok, hesabını herkese verebilirim. Ancak son 3 senede icra kurulu başkanıyım paraların nerede olduğunu benim söylemem gerekiyormuş, Deniz Atalay...

 Televizyona masraf ettik, maliyetini soruyorum, biz onu başkanla hallediyoruz diyorlar. Transferde görevli arkadaşlara kimi aldınız niye aldınız diyorum. Size bilgi verilmemesi konusunda başkan tarafından talimatlandırıldık diyorlar. Bunlara susmuşsam benden daha fazlasını beklemeyin. Arkamızdan sallamasın, yoksa yıpratırız demişler. Buyursun yıpratsınlar.

Fulya'da otoparkın 1 yıl kiralanması talep edildi. İnşaat bitmeden açtılar, böyle bir şey var mı? 1 yılda açmaya karar verdik. 1 senesiyle ilgili para ödenecekti, ne zaman gelecek para dedim, gelmeyecek dediler. Orada yapılacak masraflar vardı, kişilere oralara harcama yaptırdık dediler. Hayır bunu faturalandırsınlar dedim. Ek kontrat yaptırdık dediler. 1 yıllık kirayı muaf demişler. 1 yıllık kiranın 1 yıllık muafı mı olur? Sonra 15 yıllık kiraladık dediler. İcra kurulunda böyle bir şey olmadı dedim, başkan öyle istedi dediler.

Yapılan seçimlerin hepsi benim burada bertaraf edilmem için yapıldı. Bana yıllarca ağabey diyen, her şeyi Ahmet Ağabeye sorarım derken, seçim kararından benim haberim yoktu. Ümraniye'ye gittik, herkes bitmiş. Kimse gitmemiş aylarca. İnsanlara dokunacaksınız, dürüst olacaksınız. Tek beklenti bu. 

Bütün gelirlerimiz temlikli. Bir kuruş bize akan bir şey yok. Elektrik borcu için bile bir kuruş alamıyoruz. Maaşlar için alamıyoruz. Ben nereden bulacağım 10-15 milyon Euro'yu? Hepsi bankaya temlik edilmiş.

Amatörler ve personel konusundaki tasarruflara bakalım. Anormal masraf var. Bana birileri küsecek biliyorum ama bunları yapmak zorundayım. N'olur bizi affedin. Ben sevgili ablamla kucaklaştım. Bana kırık değil. Biraz ağırıma gitti. Hürser Bey, Yusuf Tunaoğlu'nun kızı benim için değerdir. Benim oralarda ihtiyacım yok. Maaş veremiyoruz. Neden maaş veremediğimizi tartışalım. O hanımefendiye şirketimin kapılarını açtım, benimle çalışır mısınız dedim, teşekkür etti. Bu dengeleri kurmak zorundayım. 10 milyon TL tasarruf sağlayacağız.

"Hentbol yılda 10 milyon lira zarar ediyor"

Amatör şubelerdeki zararı sorgulayan Çebi, "Hentbol yılda 10 milyon lira zarar ediyor. Bunun adını amatör mü koyuyorsunuz? Başka boyuta gitmiş. Beşiktaş Futbol Takımı gibi hentbol takımı kurulmuş. Kulüpte en büyük haciz, voleybol takımında bir bayan arkadaştan geliyor. 2 milyon 900 bin lira, buyurun size amatör. Bu mu amatör? Amatörlere el atacağım. Duşlarını, çalıştıkları yerleri düzelteceğim ama orada yolunu bulacak menajerler, amatör futbolcu adı altındaki sporcular, bunu kabul etmiyorum. Genel kurula gelince beni azledersiniz, yapacak bir şey yok. Namuslu, şerefli Beşiktaş aldım. Buna zarar vermemek için her şeyi yapacağım. Başkana sorulacakmış. Denetleme kurulu birçok şey istemiş, verilmemiş. Biz her şeyi veriyoruz." diye konuştu.

Kulüpte geçmişe dönük denetimin yapılması için çalışma olduğunu anlatan Çebi, "Başkan adayı Serdal Adalı denetlenmesini istemişti. Sürenin uzatılarak denetlenmesini istedim. Benim içinde olduğum dönemin denetlenmesi yönünde talepte bulunmuştu. Kendimden emin olduğum için bundan imtina etmem söz konusu değildi. İçinde olduğum dönemin denetlenmesi önem arz etmektedir." diye konuştu.

Kendisinin de insan olduğunu vurgulayan Çebi, "Eğer Beşiktaş camiasının yardımlarını alamazsam, sizlerin desteğini alamazsam dizlerimin üstüne çökerim. Beşiktaş divan kurulu, genel kurulu, taraftarları, Beşiktaş ile birleşmek zorunda. Dargınlıkları, kızgınlıkları bırakarak beraber olalım. Geçmişi kapatalım, Beşiktaş'ın arkasından ayrılmayalım." diyerek sözlerini tamamladı.

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI