Ahmet Nur Çebi: Beşiktaş ve Galatasaray'ın maçları tekrarlansın!

Beşiktaş Ahmet Nur Çebi'den hodri meydan: VAR kayıtları deşifre edilen Beşiktaş ve Galatasaray'ın maçları tekrar edilsin!

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Gaziantep FK-Beşiktaş ve Demir Grup Sivasspor-Galatasaray maçlarının VAR kayıtlarını açıklamasının yankıları sürüyor. Özellikle Beşiktaş cephesi, kendi maçlarının kayıtlarının neden açıklanma ihtiyacı duyulduğunu ilk günden beri soruyor.

Beşiktaş açıklamayı manidar buluyor

Beşiktaş yönetimine göre, maçın hakemi Atilla Karaoğlan ve VAR, protokole uygun olarak hareket etti. Hakem Kevin N'Koudou'nun rakibine yaptığı hareketi kırmızı kart olarak yorumlamadı. Ama doğru ama yanlış... Fakat, ortada ne bir kural hatası ne bir hakem hatası ne de bir VAR protokolü ihlali var. Dolayısıyla yönetim, Gaziantep FK-Beşiktaş maçının VAR kaydının yayınlanmasını manidar buluyor.

Hakem VAR'a gitti ama kararını değiştirmedi

25 Aralık 2022'deki mücadelenin 25 dakikasında Kevin N'Koudou, Gaziantepli Stelios Kitsiou'ya kafa attı. Maçın hakemi Atilla Karaoğlan sarı kart verdi. Ancak VAR hakemi Serkan Tokat, Karaoğlan'ı "Şiddet var" diyerek monitöre izlemeye davet itti. Görüntüyü izleyen Karaoğlan ise "Şiddet yeterli değil, oyuncu darbeyi abartıyor. Ben sarıda kalacağım" diyerek, kırmızıya başvurmadı.

Beşiktaş 10 kişi 75 dakika yeniden oynar

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, önemli bir çıkış yapmaya hazırlanıyor. Çebi, TFF'ye başvururak, iki maçın da tekrar edilmesini talep edecek. VAR kayıtlarının yayınlanmasıyla Beşiktaş'ın haksız bir şekilde puan aldığı algısının yaratıldığını düşünen Çebi, "Oysa biz Gaziantep'te 2 puan kaybettiğimizi düşünüyoruz. Buyurun, 25. dakikadan itibaren Gaziantep maçını tekrar edin ve Beşiktaş da 10 kişi olsun. Biz takımıza güveniyoruz" diyecek.

Galatasaray maçı da tekrarlansın

Başkan Ahmet Nur Çebi, 65 dakika 10 kişi olarak Gaziantep FK maçını yeniden oynamaya hazır ancak bir şartı var. Çebi, TFF'ye "Demir Grup Sivasspor-Galatasaray maçı da Sivas'ın ofsayt gerekçesiyle iptal edilen golü geçerli sayılsın ve maç o dakikadan itibaren yeniden oynatılsın" diyecek. Sivasspor'un maçın 50. dakikasında Fredrik Ulvestad ile bulduğu gol VAR incelemesi sonrası iptal edilmişti.

Gözler Galatasaray'a çevrilecek

Evet, TFF'nin büyük yankı uyandıran VAR kayıtları açıklamasına karşı Beşiktaş Başkanı, tarihi bir meydan okumayla cevap vermeye hazırlanıyor. Çebi, kurmaylarıyla bir değerlendirme yaparak, TFF'ye bu teklifini resmi olarak bildirmeye hazırlanıyor. Bu dilekçe verildikten sonra kamuoyunda büyük bir ses getireceği de muhakkak. Bu noktada gözler Galatasaray Kulübü'ne çevrilecek ve nasıl bir tepki vereceği merak edilecek.

Şenol Güneş de tepki gösterdi

Beşiktaş yönetiminin yanı sıra, siyah beyazlıların teknik direktörü Şenol Güneş de kendi maçlarına dair VAR kayıtlarının açıklanmasına tep göstermişti. Güneş, hafta içinde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Gaziantep maçında mağdur olan biziz. Ne yanlış yapıldı, hakem kırmızı kart gösterebilirdi. Açıklaması da yapılmış, hata yaptı. Bu bir suç değil hatadır. Biz zaten gerideyiz, bırakın yakamızı ya!" diye konuştu.

VAR kayıtları kamuoyunu ikiye böldü

TFF'nin iki maçın VAR kayıtlarını açıklaması da kamuoyunu ikiye böldü. Bu karara karşı çıkanlar kulüplerin bundan sonra her tartışmalı pozisyon için VAR kayıtlarının açıklanmasını isteyeceğini belirtirken, hakemlerin de artık kendilerini güvende hissetmeyeceğini dile getirdi. Bunun üzerine TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, bu uygulamanın bir kereye mahsus olduğunu açıkladı. Ancak Büyükekşi, Sivas'taki gibi benzer bir pozisyon olur ve herkes üzerinde konsensüs sağlarsa kayıtların yine açıklanabileceğini de not düştü.

Kenan Başaran - Ajansspor.com

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI