Ali Ece: Bu Kafayla...

'Savunma olarak ne ofsayt da senkronize çıkıyorsun ne de defans arkasına koşan rakipleri kovalıyorsun. Bu kafayla zaten gol yemeden maç tamamlaman mucize olurdu!...' Spor yazarı Ali Ece'nin Fanatik Gazetesi'ndeki köşe yazısı...

Can da Yetmedi!  

Teknik direktör Sergen Yalçın maçtan önceki demecinde savaşarak girdaptan çıkmaktan bahsetti. Can Bozdoğan hem savaşçı, hem de teknik bir oyuncu hatta Beşiktaş kadrosundaki en savaşçı ve ya en teknik orta saha olmasa da iki özelliği birden yeterince yüksek tek merkez orta saha oyuncusu. Can’ın 12’de rakip kaleye kramponla gönderdiği füze şut tekniği açısından şahane. Can’ın asıl fark yaratan özelliği ise gol olan şutundan hemen önce de şahit olduğumuz gibi topu kaptırdığı pozisyonda bile hemen karşı presle sekebilecek topları kovalayıp geri kazanabilmesi. Bu maçtan önceki karşılaşmalarda Beşiktaş merkez orta sahasında görev alan isimlerin en önemli eksiği buydu.

Can, gol dışında da bu özelliğini bir çok pozisyonda sergiledi, topla olduğu kadar topsuz oyunda da takımı lehine etkiliydi. Rıdvan, ofansif açıdan 28’de yarım alana sızan Can’a verdiği pasta olduğu gibi gayet yetenekli bir genç ancak ilk yarıda defansif devamlılığı, disiplini eksik kaldı. İkinci yarıda Rıdvan defansif açıdan toparlandı. ikinci45’in ilk çeyreğinde Ghezzal kreatif açıdan oyuna ağırlığını koydu ama Larin ve Batshuayi ona ayak uyduramayınca Kasımpaşa oyunu dengeledi.

Bu kafayla, mucize olur!

Ghezzal yorulup çıkınca Can Bozdoğan merkezden kanata kaydırıldı ve Beşiktaş’ın merkezdeki direnci, devamlılığı iyice sekteye uğradı. Yine1-0 öndeyken Ajax maçındaki gibi boş kaleye gol yenilmesi ekstra moral bozucu: Savunma olarak ne ofsayt da senkronize çıkıyorsun ne de defans arkasına koşan rakipleri kovalıyorsun. Bu kafayla zaten gol yemeden maç tamamlaman mucize olurdu!

Ali Ece - Fanatik 

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI