Anadolu Efes 96-77 Beşiktaş

Basketbol Süper Ligi yarı final serisinin açılış maçında Beşiktaş, Anadolu Efes'e konuk oldu. Ev sahibi ekipte, Sertaç Şanlı ve Vasilije Micic’i durduramayan Beşiktaş sahadan 96-77 mağlup ayrılarak sedide 1-0 yenik duruma düştü.

Basketbol Süper Ligi yarı final serisinin açılış maçında Beşiktaş, Anadolu Efes'e konuk oldu. Ev sahibi ekipte, Sertaç Şanlı ve Vasilije Micic’i durduramayan Beşiktaş sahadan 96-77 mağlup ayrılarak sedide 1-0 yenik duruma düştü. 

Karşılaşmanın ilk anlarından itibaren Sertaç Şanlı ve Vasilije Micic’in skor katkısıyla oyunu kontrol eden Anadolu Efes, farkı kısa sürede çift hanelere çıkardı ve ilk çeyreği 35-17 önde kapattı.

İkinci çeyrekte Bryant Dunston‘ın iki pota altında da dominant bir oyun sergilemeye başlamasıyla birlikte farkı açmaya devam eden ev sahibi ekip, devre arasına 53-31’lik üstünlükle girdi.

Üçüncü çeyrekte Beşiktaş, Şehmus Hazer ve Furkan Haltalı’nın performansıyla daha derli bir görüntü çizse de çabaları farkı tek hanelere indirmek için yeterli olmadı ve son çeyreğe 73-56’lık skorla girildi.

Son çeyrekte yakaladığı skor avantajını kullanmasını bilen lacivert-beyazlılar, sahadan galibiyetle ayrıldı.

Anadolu Efes‘te Vasilije Micic, galibiyetin mimarlarından birisi olurken mücadeleyi 19 sayı ile tamamladı. Sertaç Şanlı da 21 sayı – 3 ribauntluk bir performansla önemli bir performans sergiledi. Kenarrdan gelen Bryant Dunston 12 sayıyla oynarken Krunoslav Simon da 10 sayı – 10 asist – 5 ribauntluk performansıyla double-double yaptı. Adrien Moerman da karşılaşmayı 10 sayıyla bitirdi.

Beşiktaş’ta Şehmus Hazer 29 sayı – 7 ribaunt ile takımının en skorer ismi olurken Ercan Osmani de 14 sayı – 3 ribaunt ile tamamladı. Faul problemi yaşayan Alperen Şengün 6 sayı – 3 ribaunt ile mücadeleyi tamamladı.

Serinin ikinci maçı 21 Mayıs Cuma günü Akatlar Spor Salonu’nda oynanacak.

1. çeyrek sonucu: 35-17

2. çeyrek sonucu: 53-31 (18-14)

3. çeyrek sonucu: 73-56 (20-25)

4. çeyrek sonucu: 96-77 (23-19)

Eurohoops.net 

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI