Arsenal'den Beşiktaş'a müjdeli haber

Arsenal başta Momamed Elneny olamak üzere 5 futbolcuyla yollarını ayırmaya hazırlanıyor.

İngiliz devi Arsenal uzun süredir istediği başarılara ulaşamadı. Tekrar iyi günlerine dönmesi için Arsenal'in kadrosunda revizyona gitmesi gerektiğini belirten Express Sport adlı web sitesi, Topçular'ın elden çıkarmayı düşündüğü 5 oyuncuyu listeledi. Bu liste, hem Beşiktaşlı hem de Fenerbahçeli taraftarları heyecanlandırdı.

Express Sport adlı web sitesinin hazırladığı listeye göre Londra ekibinde Unai Emery'nin ardından göreve getirilen Mikel Arteta'nın yaz transfer döneminde öncelikli olarak elden çıkarması gereken 5 ismi listeledi. İşte o liste...

MOHAMED ELNENY
Elneny, bu sezon Türkiye'nin dev kulüplerinden Beşiktaş'a kiralandı... Orada bulunduğu süre boyuncu düzenli olarak forma giyen Elneny, iyi bir başlangıç yaptı ve oyuncu, kalıcı olarak imza atmaya istekli olduğunu bildirdi.

Arteta yönetiminde Elneny için yer yok... Arsenal ile olan sözleşmesine bir kaç yıl kalan Mısırlı oyuncunun satılarak kulübe kayda değer bir getirmesi bekleniyor.

SEAD KOLASINAC
Özellikle son birkaç aydır 18 yaşındaki kanat oyuncusu Bukayo Saka'yı tercih eden Arteta, Kolasinac'a çok fazla forma forma şansı vermdi. Kolasinac, bu sezon Arsenal'de geçirdiği süre boyunca çok fazla sakatlıklarla mücadele etmek durumunda kaldı. Şu anda da omuz sakatlığı bulunan Alman oyuncu birçok maçı kaçıracak... Bu sebeplerden Bosnalı oyuncu takımdan gönderilecekler listesinde.

SHKODRAN MUSTAFI
Çıktığı bazı mücadelelerde hocasını etkilemeyi başan Mustafi'nin inişli çıkışlı performansı Arteta'yı düşündürüyor. David Luiz ve Sokratis Papastathopuolos forma rekabeti içerisinde olan Alman futbolcu, yazın Arsenal yönetimini harekete geçirebilir...

3 oyuncu içersinde kulübe en çok katkı sağlayacak isim olan Mustafi satılabilecek oyuncular arasında...

HENRIKH MKHITARYAN
Arteta'nın Henrikh Mkhitaryan'ı planlarının bir parçası olarak görmesi pek olası değil. Geçtiğimiz sezon Roma'ya kiralanan Ermeni oyuncuyu İtalyan kulübüne satmak isteyen Arsenal makul bir anlaşma yapma taraftarı.

Haftalık 180.000 poundluk ücretten kurtulmak isteyen Londra ekibi oyuncuyu elden çıkarmak istiyor.

MESUT ÖZİL
Özil'in menajeri Erkan Söğüt kısa bir süre önce 2021'e kadar sözleşmesi bulunan oyuncunun takımdan ayrılmasının mümkün olmadığını söyledi. Söğüt "Mesut'un Arsenal'le 1,5 yıllık daha sözleşmesi var. Mesut sözleşmesi bitene kadar Arsenal'de kalacak. Ayrılma ihtimali bulunmuyor. Kontratı bittikten 32 yaşında olacak ve serbest bir oyuncu olacak" şeklinde konuşmuştu.

Buna rağmen Arteta ve Arsenal yönetimi Türk asıllı oyuncudan gelebilecek iyi bir bonservis bedeline hayır demeyecektir.

Eski takım arkadaşı Arteta yönetiminde her Premier Lig maçında ilk 11'de başlayan Mesut Özil, bu sezon çıktığı 18 lig mücadelesinde yalnızca 1 gol ve 2 asist yaptı... Haftlık 350.000 pound gibi ciddi bir rakam alan Mesut Özil'in bu performansı, ödenen ücret için yeterli görülmüyor.

Öte yandan hakkında birçok transfer haberi çıkan Özil için geçtiğimiz günlerde SkySports yorumcusu Paul Merson'dan bir iddia gelmişti. Merson, Arsenal'dan haftalık 350 bin pound kazanan Mesut Özil'in, ağır yük olacak maaşı nedeniyle hiçbir takımın Mesut'u almaya yanaşmadığını belirtti. Türk asıllı futbolcu Mesut Özil'in Ocak 2018'de yaptığı sözleşmenin süresinin dolmasına ise; halen 18 ay var. 31 yaşındaki futbolcu için, başta Türkiye olmak üzere birçok takım adına transfer dedikodusu konuşuluyor.

"KİMSE MESUT'U İSTEMİYOR"
Arsenal'de forma giymiş olan futbol yorumcusu Paul Merson; "Mesut Özil'in menajerinin Mesut'un takımdan ayrılmayacağını açıklamasına şaşırmadım. Aldığı ücret ile nereye gidebilir? Haftalık ücreti 50 bin pound olsaydı, herkes onu almak isterdi. Haftalık 350 bin pound kazandığı için kimse onu istemiyor." dedi.

Her transfer döneminde olduğu gibi geçtiğimiz transfer döneminde de adı Fenerbahçe ile sık sık anılan Özil için yaşanan bu gelişmeler sarı-lacivertli taraftarları heyecanlandırdı.

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI