Avcı: Geldiğim günden bu yana sol stoper...

Beşiktaş Teknik Direktörü Abdullah Avcı, basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş Teknik Direktörü Abdullah Avcı, gündeme dair açıklamalarda bulunuyor.

İşte Avcı'nın basın toplantısındaki sözleri; 

"Bütün ülkemizin bayramını şimdiden kutluyorum. İmza töreninden sonra 2 ay geçti. Şerefiyle oynamayı, hakkı ile kazanmayı bilen Beşiktaş’ta şampiyonluk yaşatmak istiyoruz. Öncelikle Ümraniye ile ilgili tespitler yaptık. Yenilenme, sağlık, bilim… Onun dışında transferlerle ilgili çalışmalarımız devam etti. Riva ve Avusturya’da kamp yaptık.

Kafamızdaki oyun organizasyonlarını yerleştirmek için çalışıyoruz. Oyuncu grubumuzun yapmak istediklerimize uyum sağlamaya çalışmaları önemli. Bunu yapmaya çalışıyorlar. Hızla bir değişim var ama her şey çok çabuk oluşmuyor. Neleri dizayn edeceğimize bakıyoruz. Bunun için çalışıyoruz. Bunun karşılığını da adım adım alacağız diye düşünüyoruz.

Kamuoyuna yansıyan, abartıldığı gibi bir durum yok. Gökhan’ın eli çatladı. Burak müsabakada aldığı darbe sonrası ayağı çatladı. Müsabaka esnasında oldu. Atiba’nın kasık sakatlığını biliyorsunuz. Medel de Copa America oynadı. Atiba 1 defa düz koşu yaptı. Bugün takıma katıldı, pazartesi bizimle olacak. Medel yoğun bir maç trafiği yaşadı Atiba gibi. Antrenman ve maç sayısı çok fazla olan oyunculardan bahsediyoruz. Son maçta Medel oynamak istedi ben oynatmadım. Kasığında bir esneme oldu. Yarınki maçta bile oynamak isteyen bir oyuncu.

Adem Ljajic en ufak bir ağrısı olmayan bir oyuncu. Bugün bile takıma katılmak istedi ama pazartesi katılacak. Onun dışında Karius kaldı. Karius, müsabakanın son anında bir gerilme oldu. 2 haftalık bir süreç bizimle olmayacak. Dorukhan son milli maç öncesinde bu sakatlığı vardı. Durağan sezonda ayağının geçtiğini düşünerek tedavi olmadı. O da pazartesi günü takımla antrenmanda olacak. Roco da 2 hafta sonra olacak. Müsabaka esnasında olan şeylere benim yapabileceğim bir şey yok. Her türlü bilimden faydalanan bir ekibiz. Burak ve Karius hariç, pazartesiden itibaren bütün takım bizimle olacak.

Beşiktaş şampiyonluğa oynar. Her zaman böyledir. Ayrıca dominant oynar. Nerede topa sahip olacağız, nerede baskı yapacağız? Bu değişimler çok kolay olan şeyler değildir. Değişimi yaşarken sonuç almak gerekiyor. Mesafe kat edeceğimiz yerler var.

Geldiğim günden beri söylediğim şey sol ayaklı bir stoperdi. Israrcı olduk. Yönetim de son derece sağlıklı çalışmalar yaptı. İspanya’da yetişmiş, pas oyununu iyi bilen Victor Ruiz’i kadroya kattık. Bizim için doğru bir tercih oldu. Vida uluslararası oyuncu. Mirin ve Roco dışarıdan gördüm oyuncuydu. Yakından gördük. Roco bir adım öne çıkarak bazı şeyleri hissettirdi. Mirin gibi taliplisi olan oyuncuların durumu konuşuluyor. Bu tabi ki olabilir.


Karius ile iletişim kurduk. Güzel de cevap veriyor. Burada kiralık. Yerli kaleci yatırımı geldiğim günden beri konuşuluyordu. Utku Yuvakuran’ın da gelişimi iyi gidiyor. 1 yerli kaleci isteğimiz var. Yönetim de biz de çalışmalar yapıyoruz bu konuda.


Kadro yapılanmasını yaptığımızda TFF’ye 28 kişi bildiriyoruz. Ama her teknik adam 1 mevkiye 2 oyuncu ister. Quaresma ile özel görüşme yaptık. Bazen hayat, bazen sistemle alakalı konuştuk. İstediklerimi ona anlattım. O da son derece profesyonelce uyguluyor. Biz şans vermeye devam edeceğiz. Gerisi futbolcularda. İstediklerimizi yapmaya çalışan bir oyuncu. Yetenekli oyuncu sisteme dahil olunca daha değerli oluyor. Bunun için de adımlar atıyor.


Orhan Ak yaşanan olaylarla ilgili samimi bir açıklama yaptı. Başkanımız Fikret Orman da görüşlerini belirtti. Biz profesyonellerle çalışıyoruz. Her çalışandan maksimal verim almaya çalışıyorum. Kulübede olacak mı, olmayacak mı? 2 tanesini tribünde 1’ini tribünde kullanıyorum. 3 antrenör kulübede olmuyor, dönüşümlü olarak 2’sini kullanacağım zaten.


Ben sahanın içinde kalmaya çalışan, oyunu geliştirmeye çalışan bir teknik adamım. Ben bugün, 4-3-3’te mi devam edeceksiniz, baskı yapacak mısınız, taraftar nasıl bir oyun bekliyor? Bu tarz sorular görmek isterdim. İnanılmaz derecede ayaklarımızı yerden kesen profesyoneller var. Sorduklarınız sorular saha dışı sorular. Biz sahanın içinde kalmaya devam edeceğiz. Beşiktaş taraftarı takımına her zaman destek olan bir taraftardır. Biz Beşiktaş taraftarından zaman değil, sadece destek istiyoruz. O desteği de taraftar verecektir.


Top sendeyken, rakipteyken organizasyonlar ne? Bunu ben anlatmayayım siz bulun. Bazen rakibe, bazen duruma göre değişiyor. 4-2-3-1’i kullanmıyorum. Ben gelirken buraya tespitler yaptım. Ben oyuncularla geri bildirim toplantıları yapıyorum. Sistem içindeki duruma ne dediklerini öğreniyorum. Son derece güzel geri bildirimler alıyoruz. Ben şunu oynatırım, bunu oynatmam demiyorum. Taktiksel esneklikler vardır. Tek bir planımız yok. Farklı opsiyonlar var. Ekip olarak son derece sağlıklı çalışıyoruz. Oyunculardan da güzel geri dönüşler alıyoruz.


Bu iş bir organizasyon işidir. Yönetim, başkan, izleme komitesi… Doğru bir şekilde gidiyoruz. Büyük para değil, akıllı para var. Rekabet var. Sol bek netleşti, kaliteli bir stoper katıldı. Tyler Boyd bize katıldı. Mutlaka ilaveler yapacağız. Umarım doğru ilaveler yapacağız. Doğru taktiklerin olduğu bir oyun olacak diye düşünüyorum.


Bu gitsin, şu kalsın demedim. Herkes değerlidir. Medel ile 1 haftadır çalışıyoruz. 2 mevkide oynayabiliyor. Kulüp bir karar alabilir. Medel’den memnunum. Kazanma isteği olan bir karakter. Oğuzhan ile ilgili başkan da konuşmuştu. Oğuzhan genç milli takımda 6 numara oynuyordu. A Milli Takıma ilk ben aldım. Buraya geldikten sonra hepsiyle görüşme yaptım. Oğuzhan da onlardan biri. Neler beklediğimizi net şekilde anlattık. Ekip birebir Oğuzhan’a yardımcı olmaya çalışıyor. Bundan sonra oyuncu adım atacak. Doğru hareket eden her oyuncu bizim için önemli bir parça olacak.


Büyük takımlar dominant oyun oynarlar. Karius’tan, oyun planından bahsettik. Bazen direkt oyun oynayacaksın oradan dönecek gol olacak. Bugün oyuna ilk 10 dakika şöyle başlıyoruz diyebilirim. Karius ile konuştuk. Çok mutlu oldu. Gerekli eğitimi almış bir oyuncu. Utku da öyle bakıyor. Oyun planında değişiklik değil, opsiyonlar olacak.


Bir düzenden bir düzene geçme durumu var. Bende çok değişik bir düzen yok. Dorukhan neler yapacağımızı biliyor. Bundan da memnun. Savunmada ve hücumda neler yapacağını biliyor. Enerjisi yüksek. Herkes bireysel olarak ne yapacağını çok iyi biliyor.


İletişim benim için önemli. Hep aynı şekilde kalabiliriz. Güler yüzümüzü kimseden eksik etmemeye çalışıyoruz. Geçen tesiste kaldım. Çok yorgundum ve kafam karışıktı. Bir uyandım, kafamın üstünde Beşiktaş arması vardı. O da beni enerjik tutuyor. Taraftarlardan zaman istemiyoruz, destek istiyoruz. Beşiktaş’a karşı daha önce yarışmış bir teknik adamım. Beşiktaş’a şampiyonluk yaşatmaya geldik.


A Milli Takımı çalıştırdım ve çok güzel bir duyguydu. Her yerli teknik adama nasip olmaz. Ailemle geçen birlikteydik. Arabanın önünü kestiler. O sevgiye layık olmaya çalışacağız.


Boyd ile Visca arasında benzerlikler var. Bize çok güzel şeyler hissettiriyor ve hayal ettiriyor. İnşallah öyle de olur.


Burak Yılmaz çok iyi bir oyuncu. Bir organizasyon çalışıyoruz. Sistem ve performansları değerlendiriyoruz. Burak Yılmaz’a devam edip etmek istemeyeceğini sordum. Etmek istedi. Burak’ın tabelayı değiştirmesi değiş açtığı alanlar ve koşusu dahi önemli. Eylül ayında milli takımdan sonra bizimler birlikte olur.


Hayatım boyunca olumsuz enerjiyle işe bakmadım. Başarılı olacak mısın, olmayacak mısın? Bu toplum hep negatifle yaşıyor. Ben böyle bir adam değilim. Ben Beşiktaş’a şampiyonluk yaşatmak istiyorum. Hazırlık maçlarında gol atıp atmamak önemli değil. Bugün 4 maçımızı önceki sistemde oynasalardı kazanabilirlerdi. A Milli Takım’da maçlar oynadık. Herkes 10 senenin takımı geldi dedi, sonra başka şeyler söylenmeye başladı. Sistemlerde neleri değiştirebiliriz, mevcuttan nasıl maksimum faydalanabiliriz? Biz sahanın içinde kalmaya ve geliştirmeye devam edeceğiz.


Riva kampında 31 oyuncu vardı. 10 tanesi altyapıdan, 2 tanesi de kaleci. Beşiktaş teknik direktörü olduğumda altyapıyla da toplantı yaptım. Onların raporu ve bizim tanıdıklarımız doğrultusunda isimler vardı. Diğer oyunculara yakın süreler alanlar oldu. 5 maça da bir takım değişiklikler yaparak çıktık. Altyapıdan Kartal, Muhayyer, Erdem gibi oyuncular var. Bizle devam edecek oyuncular gibi duruyorlar. Onlara inanıyorum. Cumartesi günkü maçını hemen hemen 9 oyuncuyla, onlarla oynayacağım. Onlardan alacağımız performans önemli. 2-3 tanesini de sezon içinde kullanma isteğimiz var. İnşallah Cumartesi günü o seviyede onları görebiliriz.


Beşiktaş tarihinde altyapıdaki oyuncular önemli roller almıştır. Yeni yüzler tabi ki bizi mutlu ediyor. Antrenörlüğe başlayalı 20 sene oldu. Oyunculara dokunduğumuzda mesafe kat etmesi önemli. Dorukhan’ı Eskişehir’deyken alabilirdim. Ama şimdi burada birlikte çalışıyoruz. Muhakkak dokunacağımız oyuncular olacaktır. Herkes kendi departmanıyla sorumlu hareket ediyor.


Sistemlerde esneklik ve değişiklik olacaktır. Bazen oyuncu profili bir şeyleri değiştirebilir. Merkez orta sahada Medel ve Atiba yoktu. Medel’i kullandım. Oğuzhan’ı kullandım. Atiba da var. 8 numarada ise Dorukhan ve Adem Ljajic var. Ljajic değişik şekilde kullanabileceğimiz oyuncular mevcut. Erdem ve Muhayyer var. Muhayyer 10’a yakın bir oyuncu. 8 ve 10 onun için uygun duruyor. Sakatlıklara, rakibin planı, sisteme ve oyuncunun ne verdiğine göre değişecek."



EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI