Avrupa Süper Ligi Resmen Açıklandı

Barcelona Başkanı Josep Maria Bartomeu ve yönetimi üyelerin topladığı oy sonrası istifa kararı aldı. Josep Bartomeu, istifa kararını açıklarken; gider ayak müthiş bir itirafta bulundu.

Barcelona Başkanı Josep Maria Bartomeu ve yönetimi üyelerin topladığı oy sonrası istifa kararı aldı. Josep Bartomeu, istifa kararını açıklarken; gider ayak müthiş bir itirafta bulundu. Barmomeu, bazı kesimlerin onay verdiği bazı kesimlerin ise karşı çıktığı Avrupa Süper Ligi'ne katılma konusunda anlaşmaya vardıklarını açıkladı. Bartomeu ayrıca FIFA öncülüğünde yeni formatlı Kulüp Dünya Kupası'na katılma konusunda da anlaştıklarını vurguladı.

Bartomeu toplantıda "Bazı sıradışı haberleri duyurabilirim" ifadesini kullanırken; "Dün, gelecekte Avrupa Süper Ligi'nde yer alma teklifini kabul ettik. Bu kulübün finansal sürdürülebilirliğini garanti altına alacak. Aynı zamanda FIFA kulüpler Dünya Kupası formatını da kabul ettik" dedi. 

Bartomeu'nun açıklamasını La Liga Başkanı Javier Tebas eleştirirken, Avrupa Süper Ligi düşüncesini "Zayıf ve hayali" olarak nitelendirdi. Tebas, bu yapılandırmanın kulüpleri yok edeceğini sözlerine ekledi.

Wall Street bankası JP Morgan’ın 6 milyar Dolar'lık bir finansman paketi hazırladığı Avrupa Süper Ligi'nin planları geçen hafta bir kez ortaya çıktı. FIFA'nın desteklediği, UEFA'nın şiddetle karşı çıktığı plana göre, Şampiyonlar Ligi'nin yerini alması planlanan Avrupa Süper Ligi'ne 18 takım dahil olacak. Takımlar normal sezon takviminde hafta ortasında oynanacak iç saha ve deplasman maçlarıyla 34 haftayı aşkın bir fikstüre sahip olacak. Lig tamamlandığında, en üst sıralarda yer alan takımlar, Avrupa Süper Ligi’ni kazananı belirleyecek eleme aşamasında yarışacak. İngiltere'yle birlikte İspanya, İtalya, Almanya ve Fransa'dan takımların katılması planlanan Avrupa Süper Ligi'nde küme düşme ve lige çıkma olmayacak.

Avrupa Süper Ligi'nden kamuoyu ilk olarak 2018'de haberdar olmuştu. Real Madrid Başkanı Florentino Perez'e gönderilen elektronik mektubun içeriği ortaya çıkmış, bu plan basına yansımıştı. Geçen hafta ise Manchester United ve Liverpool'un sahipleri, bu planın parelelinde İngiltere Premier Ligi'ni yeniden dizayn etmek için ortaya Büyük Resim Projesi'ni ortaya attı. Ancak Premier Ligi yönetimi bunu reddetti.

UEFA ve Avrupa Kulüpler Birliği ise 2024'te Şampiyonlar Ligi'nin yeniden dizayn edilmesini tartışıyor. Plana göre Şampiyonlar Ligi takımları ve maçları artırılacak, daha büyük televizyon anlaşmasına imza atılacak. Geçen yıl ise Avrupa Ligleri'nin karşı çıktığı öne sürülen taslak plan ortaya atılmıştı. Buna göre 32 takımlı en üst ligle birlikte, 64 takımlı genişletilmiş Avrupa Ligi arasında düşme ve çıkma planları gündeme gelmişti.

UEFA, Avrupa Süper Ligi'ne şiddetle karşı çıktığını belirten bir açıklama yayınlamış; dayanışma, yükselme, küme düşme ve açık lig ilkelerinin tartışılamayacağını vurgulamıştı. Bu ilkelerin, Avrupa futbolunun temelini oluşturduğunu ve Şampiyonlar Ligi'ni dünyanın en iyi organizasyonu yaptığını belirtmişti.

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI