Aziz Yıldırım: Fenerbahçe 3-0 Hükmen Galip Sayılmalı

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyesi Şekip Mosturoğlu gündeme dair bir basın toplantısı düzenledi.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyesi Şekip Mosturoğlu gündeme dair bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısı, Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde bulunan 1907 Tribünü’nde gerçekleştirildi. 

Basın toplantısında yapılan açıklamalardan Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

"Beşiktaş, 3-0 hükmen mağlup sayılmalıdır"

Basın toplantısına olaylı derbideki görüntülerinden bahsederek başlayan Şekip Mosturoğlu, "Kısa bir video görüntüsü var. Bugün tartıştığımız konuyu bir hatırlayalım. Özellikle başlangıç görüntüsü çok önemli. Müsabakada, 'Tolga'ya durduk yere taraftar küfür etmiştir' diye yazmışlar. Oğuzhan, Tolga'yı teşvik ediyor ve Tolga bir taraftar ile kontağa giriyor. Bu kadar açık bir görüntüye rağmen bir kısım medya hala 3 Temmuz düşüncesi ile olayı bambaşka halde yansıtıyor. Yalanlar söylenmiştir örneğin "Teknik direktörümüzün kafasına sandalye atılmıştır" ya da "Takımımız hakemin sözüyle sahayı terk etmiştir" bu ifadeler doğru değildir. Nitekim Gökhan Gönül bu konuda uyanmış ve arkadaşlarını ikaz etmiştir. Dün Aykut Kocaman, iyi niyetli konuşmuş ve kaldığı yerden devam etmesi gerektiğini söylemiştir ama eğer Trabzonspor-Fenerbahçe maçı emsal alınırsa Beşiktaş sahadan ayrılmıştır ve 3-0 hükmen yenik sayılmalıdır" dedi. 

"Mete Kalkavan maçı neden tatil ediyor?"

Şekip Mosturoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Görüntü çok açık. Mete Kalkavan, Beşiktaş'ın sahadan çıktığını görüyor ve ismen hocayı davet ediyor. Hoca kabul etmiyor. Gökhan Gönül bile farkında bu kadar açık bir durum var. Mete Kalkavan daha sonra burada başka bir karar veriyor ve maçı tatil ediyor.
Sadece Tolga bu maçta olaylar olup PFDK sevk edildi. Bizim birinci tezimiz; Beşiktaş 3-0 hükmen yenilmesi lazım. Çünkü Beşiktaş sahadan çekilmiştir. Mete Kalkavan maçı neden tatil ediyor? Misafir takım teknik direktörüne gelen yabancı maddeden dolayı. Mete Kalkavan 57.dakikada maçı tatil ediyor ama Şenol Güneş ve ekibine, 'sahaya gelin' diyor. Müsabaka güvenliğinin uygun olduğunu görüyor ve işareti ile ortaya koyuyor. Quaresma'ya isabet eden bir yabancı madde var, onun dışında öyle yoğunluklu bir yabancı madde yok!"

Şenol Güneş'e eleştiriler

"Mete Kalkavan bunu nereden tespit etti? Şenol Güneş'in başına cisim geldiğini nereden anlıyor? Mete Kalkavan, Vahap Şimşek'ten 5 dikiş atıldığını müsabaka temsilcisinden öğreniyor. Sayın Şimşek raporunda bunu yazmamış. Vahap Şimşek, hastaneye kaldırıldığını yazmamış. Eğer raporlara göre karar alınacaksa bunlar rapor edilmemiş. Vahap Şimşek ve Mete Kalkavan'ın raporları arasında farklılık var. Burada Vahap Şimşek raporu öne çıkmalıdır. Mete Kalkavan'ın raporu karar olarak alınmamalıdır. Diğer iki temsilcinin raporlarında da bu yazılmamıştır. Şenol Güneş'in kafasına dikiş atılmıştır ve hastaneye götürülmüştür. Hakeme söylemiş gibi hakem rapor yazmıştır.

Bu konuda emsal olarak ortaya çıkan iki maç var. Mardin 47 - Arsinspor arasında oynanan karşılaşma var. Mardin 47 üstünlüğü ile maç devam ederken kalecinin müsabakaya devam edemeyeceği nedeniyle maç yarıda kalmış ve hakem bir karar vermiştir. Bu maçta müsabaka hakemi, eşitlik kuralına uygun olmasına uymak için kalecinin tedavisi sonrasında tarafsız olan 112 doktorlarının raporu doğrultusunda ikazı nedeniyle hakem soyunma odasına giderek tatil etmiştir"

"Kalkavan, Güneş'in kafasını görmemiştir"

"Bizim maçımızda ise Mete Kalkavan böyle bir araştırma yapmıyor ve hastaneye gittiğini söylüyor. Yine emsal maçlardan Armutlu Belediyespor maçında temsilci yok, bu maçta gözlemci şunları yazmış. Hakemler soyunma odasına girdi ve oyuncu yerde kanlar içindeydi. Temsilci olayı bizzat görüyor ve raporunda yazıyor. Hakem raporunda ise, 'oyuncuya 50 cm uzunluğunda cisim atılmıştır ardından 7 dikiş atılmıştır' yazıyor. Bizim olayımızda Mete Kalkavan, Şenol Güneş'in kafasını görmemiştir. Şimdi bu noktada bizim itirazımız TFF yerleşik tatil prosedürüne uygun olmayan bir karar alınmıştır ve maç kaldığı yerden tekrar edilmelidir. UEFA bu konuyu soruşturduğu yönünde haberler var, bu bizim daha önce 3 Temmuz döneminde gördüğümüz UEFA sopasıdır. FETÖ aleti olan bu tip iletişimin bir son bulması gerekir. Fenerbahçe'ye emsal ağırlıkta bir ceza verilmesi en ağır miktarda tayin edilmesi söylentisi var"

Şenol Güneş'e Mosturoğlu'ndan yanıt

"Bugüne kadar hep TFF kararlarında standart dışı kararlar konuşulurken aleyhimize olan kararlarda açıklamaları ilginçtir. Bu olaylar karşısında hakemlerin verdiği kararlar ortadadır ve bu kararlar emsal niteliğinde karar olmazken bence bizim çok saf olduğumuzu sanmaktır. Sayın Şenol Güneş, son olarak Beşiktaş maçından sonra açıklama yaptı. Biz o zaman cevap vermeyecek durumdaydık. Ben birazdan belgelerle durumu açıklayacağım. Kamuoyuna gösterilen derin bir filozof yapısı dışındaki yapısı hakkında da konuşmak istiyorum"

Şenol Güneş'in alacağı konusu...

"Ortaya attığı son iddia önemli. Şenol Hoca paraya fazla önem veriyor. Şenol Güneş'in alacakları ve tazminat ile alacakları ile alakalı. 'Şekip Bey noteri 3 kez değiştirdi' dedi. TFF, Şenol Güneş'in 5 aylık ödemelerini ödeyip kalacak dönemde edinimlerinden yararlanmayacağını açıkladı. Bu dosyalar arşivde var. Hatırlarsanız 2000 yılında Digiturk kuru dediğimiz bir kur ile yayın hakkı bedelleri alınıyordu. Bütün çalışanlarına ödemelerini döviz kuru üzerinden yapılacağını açıklamıştı. Şenol Hoca, tüm ödemelerini bu kur üzerinden alırken 4 yıllık alacaklarını bu kur farkında doğan haklarını istedi ve tahkim kurulu reddetti. Tahkim Kurulu Başkanı Türker Arslan, Celil Demircioğlu vardı, Celil Bey de  Trabzonspor üyesiydi. Diğer isim Faruk Kazancı idi. Bütün talepleri reddedildi. Bunu bizden bildi ve bunu televizyonlarda milyonlarca kişiye anlattı. Şubat 2001-Haziran 2001 tarihleri arasında 275 bin USD ödendi. Hoca parayı almış ve ekstre alamıyor. Üç defa ihtarnameyi noterden değiştirmişim nasıl yaptığımı bana açıklasın? Hocam 15 yıl olmuş ve kesinleşmiş 5 aylık aldığın açık, hak etmediğin yine tahkim kararı ile belirlenmiş. İnsanlara bunu yapıp bizi zan altında bırakman doğru mu? Bu senin filozofik yapına nasıl uyuyor?"

Tolga Zengin'e şok!

"Hem usul açısından hem de emsal açısından açıklama yaptık. Bugüne kadar yapılan TFF uygulaması saha içinde ciddi yaralanma olursa ve temsilcinin bunu tespit etmesi gerekir. Bundan ek rapor çıkabilir ama ona tepkimizi veririz. Otto Baric'e olunca ahlaksız, rol yapıyor diyor ama benzer bir durumda tahammülleri olmuyor. Bunun giderilmesi gerekir Beşiktaş'ın tezi olabilir. Raporlara göre Mete Kalkavan'ın söylediği husus temsilci rapor etmemiştir. Biz de olayları basına yansıdığı kadar takip ediyoruz. Organize şube ve terör şube bu olayları takip ediyor. Bunları bir ihtarnameye bağlayıp karar alacaktır. Buradaki her türlü maddi kayıpları da Tolga Zengin'den hukuki yolla alacağız. Beşiktaş'ın açıklamalarını sonuca sebebiyet verecek karar çıkınca göreceğiz. Bence yapamazlar çünkü yaptırımları var. Bu düpedüz şantaj yapmaktır. Bizim ne karar vereceğimize kötü örneklerin hepsinde Fenerbahçe üzerinden uygulanması kabul edilecek bir durum değildir. Fenerbahçe camiasının hiçbir tahammülü kalmamıştır"

"Medyadan takip ediyoruz. İki tane kişinin dünkü maçta alındığını duyduk. Şafak bey, geçen sezon Robin van Persie hakkında suç duyurusu yapmıştı. Biz bu iş için bir savcılık başvurusu yapmayız ama bu olayların başlamasını sağlayan kişi Tolga Zengin'dir. Bu maddi zararların tazmini için Tolga Zengin'i dava edeceğiz.Kumpas tespiti bize ilişkin bir tespit olsa somut bir şey olmadan devletin en yetkili kişisi Cumhurbaşkanı söyledi. Bunları sadece futbol rekabeti ile konuşuyorsak yanlış. Bu ülkede futbol büyük kitleleri birbirine düşürmek istenen bir fay hattı. Bu ileride deneneceği yönünde bilgiler var. Burada ciddi bir terör unsuru var. Tribünlerin çok uyanık olması lazım. Bu tip eylemleri bildirmesi lazım. Bu olay çok ciddi bir olay. Küfür ile mücadele konusunda hep birlikte bir şeyler yapmak lazım"

"Şenol Güneş tiyatro oynadı"

1995-96 yılıydı. Trabzon'da Baric'in sırtına bir taş geldi ve yere düştü. Fenerbahçe sahadan ayrıldı ve soyunma odasına gitti. O dönem Haluk Ulusoy, vuruldu mu dedi ve biz men edildik. 2 yıl ceza aldık, sonra 1 yıla düştü. Şenol Güneş ile ilgili; Bariç'e o gün Türk medyası her türlü suçlamayı yaptı. Perşembe günü oynanan Beşiktaş maçından sonra da bazı basın organlarında Şenol Güneş'in yaptığının yanlış olduğu söylendi. Sonra da Şenol Güneş herkesi suçlayan açıklamalar yaptı. Şenol Güneş'e olunca kimse konuşamayacak bize olunca herkes saldıracak. Şenol Güneş burada tiyatro oynadı. Şenol Güneş'in, bu maçın oynanması için tutum sergilemesini beklerdik. Ondan sonra istediği gibi konuşabilir ve haklı olurdu. Ancak siz tiyatro oynayacaksınız, dikiş atılmış gibi davranacaksınız... Bu tartışmalara gerek yoktu. Beşiktaş, ikinci yarı provoke etmeye çalıştı.

"Bu olaylarda kumpas vardır"

Tolga Zengin, Şenol Güneş, Mustafa Pektemek Trabzonlu. 1995-1996 ve 2010-2011 yıllarında şampiyon olamamalarının acısını Fenerbahçe'den çıkarmaya çalışıyorlar. Şenol Güneş, Bursa'dan bağırıyor; buralarda havalar temiz diyor son Beşiktaş'a geliyor. Beşiktaş neyse Fenerbahçe de odur. Şenol Güneş, Fenerbahçe camiasına saygı göstermiyor. Bizim stada gelirken bordo kravat takıyor, bordo ceket giyiyor, taraftarı tahrik ediyor. Küfre en çok tepki veren biziz. Bu olayları tasvip etmiyoruz. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi bu olaylarda kumpas vardır. Son maçlarda bizden çok sayıda Passolig alındı. Beşiktaş maçında 300 tane yeni bilet alındığı tespit edildi. Şenol Güneş, oyuncunun gırtlağını sıkar, hakeme küfür eder. Filozof gibi davranır kimse eleştirmez. Fenerbahçe olunca milat olsun derer.

"Fenerbahçe cezayı çektiyse Beşiktaş da çekmelidir"

Denizlispor maçı 16 dakika uzatıldı. 20 defa maç durdu, şampiyonluğu kaçırdık. O gün maçın durdurulması ve bizim lehimize karar verilmesi gerekmez miydi? Trabzon'da otobüs kurşunlandı, soruşturma devam ediyor. Faili bizim açımızdan belli. Aydınlanması için Türk kamuoyu ne yaptı? Neden basın sahiplenmiyor, çünkü Fenerbahçe... Beşiktaş maçı oynanırken devre arasında Hasan Çetinkaya'yı aradım git hakemle konuş dedim. Hakem dirayetli olsun dedim. Bunları hakemlere iletti, birinin kafasına bir şey gelirse maçı tatil ederim demiş. Kasıtlı gelmiş o zaman maça... Biz gittiğimizde buradan atılandan daha fazlası atılmıyor mu? Polis kalkanları kaldırıyor tedbir alıyorsunuz. Bugüne kadar kurallar uygulandı mı, ancak Fenerbahçe olunca milat olsun. Ben bu haberi gönderdiğim halde neden emniyete kenarda durun, kornerler rahat atılsın demiyorsun? Emniyete de haber gönderdim, hakem talimatıyla yapabiliriz denmiş. Ertuğrul'un kafasına Trabzonspor - Sivasspor maçında madde geldi, neden tatil etmedin? Bütün hakemlerin kendi aralarında yaptığı telsiz görüşmeleri dinlensin. Beşiktaşlı oyuncular içeri girdikten sonra tatil ediliyor. Bariç'in döneminde Fenerbahçe hangi cezayı çektiyse Beşiktaş da onu çekmelidir.

"Kimseyi tehdit etmiyoruz ama..."

Sahayı terk eden hükmen mağlup olur. Kimseyi tehdit etmiyoruz. Her şeye saygılıyız ama TFF'nin kurullarının da bize saygı göstermek için doğru kararı vermesini bekliyoruz. Bu camia iyice sıkışmış demektir. Bu durum sonunda hepimizi rahatsız eder. Kumpas devam ediyor. FETÖ örgütü, 24 Haziran seçimlerinden dolayı her mahalde yeni olaylar yapabilir. Bu ülke hepimizin. Hepimizin stadyumlarda küfür edilmesi gibi olayların olmaması için el birliğiyle çalışmalıyız. Zarar Türkiye'nindir.

"Hükmen kazanmamız gerekiyor"

Masada alınan skora değil, sahada alınan sonuca saygılıyız. Yarım kalan kısmının oynanmasını Aykut Hoca ve Şekip Bey arzuluyor. Ben de kurallar gereği hükmen kazanmamız gerekiyor diyorum. Koltuk atıldı deniyor, o peruktur. Çakmak ve madeni para atılmıştır. Bunun dışında söylenenler yanlıştır.

Diyarbakır maçından örnek

Yıllar önce İBB ile Diyarbakırspor burada maç yaptı. Çıkan olaylardan sonra Diyarbakır'ın küme düşmesi gerekiyordu. Puan hesaplaması yapıldığında şampiyon olmamız gerekiyordu. Memleket meselesi dedik, hayır dedik. İlk yarıda hakemin kafasına madde geldi. Bizim oyuncular onu kaldırdı. Çıksak hükmen kazanacaktık. Biz böyle şeylere tenezzül etmeyiz. Beşiktaş maçında Mehmet Topal'ın başına madde geldi, devam etmese etmez miydi? Aklında başka bir şey olsa devam etmezdi. Şenol Güneş'ten de bunu beklerdik.

"Onlar geçmiş olsun dedi mi?"

1.5 senedir hiçbir maçtan önce ben ve arkadaşlarım yorum yapıyor muyuz? Daha önceki hafta Göztepe maçından önce Demba Ba'yı takımda görmek istiyoruz dediler. Şekip Bey, Emenike konusuyla ilgili ceza gördü. Neden bu adamı çağırmıyorsunuz? Herkesin gerçek kimliğiyle ortada olması lazım. Biz gerçeğiz, onlar değil. Biz o akşam geçmiş olsun için oraya gidecektik. Taraftar var, olay çıkmasın dediler gitmedik. Mehmet Topal ve Hasan Çetinkaya'ya olduğunda onlar geçmiş olsun dedi mi? Her şeyde milat Fenerbahçe olsun, böyle bir şey yok.

"Oğuzhan ve Tolga konuşuyor, sonra operasyon başlıyor"

Olaylardan önce Oğuzhan ile Tolga kulaktan kulağa konuşuyorlar, sonra operasyon başlıyor. Peruklu çocuk onlara bakmıyor bile ama onunla kavga ediyorlar. Daha nasıl provoke olacak? Bu futbolcular neden kulübeye girmiyor, ne işleri var dışarıda?

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI