Baba Hakkı'ya anma

Beşiktaş, Baba Hakkı'yı 30. ölüm yıldönümünde unutladı.

 Beşiktaş'ın efsane futbolcusu, teknik direktörü ve eski başkanı "Baba" lakaplı Hakkı Yeten, vefatının 30. yılında mezarı başında anıldı.

Siyah-beyazlı kulübün internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, anma törenine kulüp genel koordinatörü Levent Çifter, divan kurulu üyeleri, Yeten'in ailesi ve sevenleri katıldı.

Zincirlikuyu Mezarlığı'nda yapılan tören okunan dualarla sona erdi.

Ayrıca, siyah-beyazlı kulüp Twitter hesabından Hakkı Yeten'in anısına bir video yayımladı.

Hakkı Yeten (Baba Hakkı) kimdir?

3 Aralık 1910'da Yunanistan'ın Vodina kentinde dünyaya gelen Hakkı Yeten, 1926-1931 yılları arasında Karagümrük'te oynadı. 1931 ile 1948 yılları arasını geçirdiği Beşiktaş'ın tarihindeki önemli isimler arasına girdi. Futbolculuk kariyerini sonlandırmasının ardından Beşiktaş'ta teknik direktörlük ve kulüp başkanlığı da yaptı. Süleyman Seba ile birlikte Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün iki onursal başkanından biridir. Futbol Federasyonu'nda asbaşkanlık görevi de yapan Yeten, 1960-68 arasında üç kez Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanlığı yapmıştır. Yönetimde olmasa da her zaman takım içinde söz sahibi olan Hakkı Yeten sert ve otoriter tutumu ve hem kendi takımındaki hem de rakip takımdaki futbolcuların ona duydukları saygı nedeniyle Baba Hakkı unvanıyla anılmıştır

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI