Basketbolda da Yönetimsizlik! Büyük Rezalet

Basketbolda Beşiktaş'ın hakkını çatır çatır yediler. Beşiktaş Yönetimi bu haksızlık karşısında yine sessiz kaldı.

Basketbolda erkeklerde geçen sezon Covid-19 ertelemelerinin fikstürü sıkıştırması nedeniyle iptal edilen Türkiye Kupası, bu sezon düzenlenecek.

15 – 20 Şubat tarihleri arasında oynanacak turnuvaya ligin ilk yarısını ilk sekiz içerisinde bitiren takımlar katılacak. Son yıllarda uygulanan bu format, sezon başındaki Türkiye Kupası maçlarının oynanmaması amacıyla hayata geçirilmişti.

Bu sezon akıllarda soru işareti bırakan detay ise son dönemde ligimizde maalesef sıklıkla gördüğümüz ekonomik problemlerden dolayı bir kulübün sezon ortasında fişi çekmesi nedeniyle yaşanan karışıklık.

Bu sezon da bu durum Afyon Belediyesi ile yaşandı.  Yabancı oyuncularıyla vedalaşan ve yola genç oyuncularla devam etme kararı alan Afyon temsilcisi, yeniden yapılanma sürecinde çok farklı mağlubiyetler aldı.

Bu yenilgilerinin biri de erteleme maçında Tofaş’a karşı geldi. Tofaş’a tam 90 sayı fark ile 145 – 55 kaybeden Afyon Belediye, parke üzerinde neredeyse hiç varlık gösteremedi.

Beşiktaş ise bir başka erteleme maçında Aliağa Petkim’i 94 – 73 mağlup etti. Ligin son sırasında yer alan rakibine karşı oldukça doğal bir sayı farkı ile kazanan Beşiktaş, 90 sayılık tarihi bir galibiyet elde edemediği için ilk 8'e giremedi ve Türkiye Kupası’nın dışında kaldı.

Beşiktaş Basketbol Derneği yaptığı açıklamada Beşiktaş'ın haklarının gasp edildiğini belirterek "Yükümlülüklerini henüz ligin ilk devresi tamamlamadan yerine getiremeyen bir kulüp, hem ligin kalitesine etki ederken; hem de kulüplerin kaderiyle oynuyor"ifadelerine yer verildi. 

Beşiktaş Yönetimi ise yaşanan bu rezaletle ilgili sessizliğini koruyor. Basketbol Federasyonu başkanlığı seçiminde Hidayet Türkoğlu'na tam destek veren Ahmet Nur Çebi yönetiminin federasyonu karşısına almamak için bu haksız uygulamaya ses çıkarmadığı iddia ediliyor. 

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI