beIN SPORTS'tan Kulüplere Hayır!

beIN SPORTS kulüplerin 'sözleşmeyi uzatalım' teklifini reddetti.

Kulüpler Birliği'nin, yeni yayın ihalesi öncesi mevcut yayıncı beIN SPORTS'a yaptığı 2 sezonluk uzatma teklifi kabul görmedi. Yayıncı kuruluş, kulüplerin talep ettiği miktarları onaylamadı.

Süper Lig yayın ihalesi mevcut yayıncı kuruluşla 2021-2022 sezonu sonunda sona eriyordu. Yeni yayın ihalesiyle ilgili bekleyiş de sürüyor. Herkesin aklında birçok soru yer alırken, sıcak bir de gelişme yaşandı.

Kulüpler Birliği, yayıncı kuruluş beIN SPORTS'a mevcut rakamı iyileştirerek "2 sezon daha devam edelim" talebinde bulundu. Yayıncı kuruluş Yayıncı kuruluş beIN SPORTS'un önerilen rakamları kabul etmediği ve Türkiye pazarından çıkmasının gündeme geldiği iddia edildi.

Kulüp Birliği'nin teklifi! beIN SPORTS Kulüplere ne kadar ödeme yapıyor? 

Kulüpler Birliği'nin beIN SPORTS'a yaptığı teklifin şu şekilde olduğu öğrenildi:

"2022-2023 sezonu için 3 milyar 750 milyon TL. 2023-2024 yılı için ise 3 milyar 750 milyon TL + Tefe-Tüfe oranı kadar artış."

Süper Lig kulüplerinin bu sezon yayıncı kuruluştan aldığı miktarın ise 2 milyar 675 milyon TL olduğu belirtiliyor.

Yayın ihalesi ne zaman yapılacak?

TFF Başkanı Nihat Özdemir konuyla ilgili yakın zamanda bu açıklamayı yapmıştı...

"Kasım, aralık ve ocak içinde ihaleyi sonlandıracağız. Bir paketleme olacak. Danışma kurulu çalışmalar yapıyor. Çok yakın zamanda bir araya geleceğiz. Sürecin ne olacağını, 3 yıllık mı 5 yıllık mı yapalım, buna bakacağız. Bunun artı ve eksileri olabilir. Bunun kararını verip ilanımızı yapacağız, ne kadar çok talep gelirse o kadar etkili olacağına, kulüplerimize o kadar fayda getireceğine inanıyorum. Türkiye'deki ve dünyadaki ekonomik şartlar nedeniyle burada nasıl bir rakam çıkacağını tahmin etmenin zor olacağını düşünüyorum. İnşallah iyi bir rakamla bu işi sonlandıracağız. 2022-2023 sezonundan itibaren yeni yayıncı kuruluşla yolumuza devam edeceğiz"

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI