Ben Böyle Bir Şey Görmedim!..

Hadi topla mücadele ederken bir futbolcu diğer futbolcunun ayağına basabilir; pozisyon içinde der, faul vermezsin!.. Faul versen de kart göstermezsin. Beşiktaş-Gaziantep FK maçında olanı nasıl göremezsin... Yeniçağ Gazetesi yazarı Gürel Yurttaş yazdı...

Ben Böyle Bir Şey Görmedim!..

Hadi topla mücadele ederken bir futbolcu diğer futbolcunun ayağına basabilir; pozisyon içinde der, faul vermezsin!.. Faul versen de kart göstermezsin.
Beşiktaş-Gaziantep FK maçında olanı nasıl göremezsin.
Diyelim ki hakem Arda Kardeşler'in önünden o sırada biri geçiyordu da fark edemedi.
VAR'daki Erkan Engin isimli arkadaş ne yapıyordu o sırada? Maç yerine dizi mi izliyordu başka bir ekranda?
Pozisyonu anlatayım size...
İlk yarının son anlarıydı, Beşiktaş korner atacaktı. Ghezzal topun başındaydı, futbolcular da ceza alanı içinde pozisyon alıyordu. O sırada Gaziantepli Vetrih geldi, durduk yere Batshuayi'nin ayağına kasıtlı olarak bastı. Batshuayi kendini yere bıraktı, hakem oralı bile olmadı. Üstelik VAR'daki arkadaş da kayıtsız aldı.
Ne olmalıydı kırmızı kartın çıkması için?
Batshuayi sedyelik mi olmalıydı?
Diyelim ki bu maç şampiyonluk ya da ligden düşme maçı...
Ortalık karışmaz mıydı?
Arda Kardeşler ve VAR'daki Erkan Ergin isimli kişi... Ne diyelim size şimdi?
Maçın ilk yarısına gelince... Gelmeden önce bir iki söz te taraftara edelim önce.
Tribünlerin bu denli boş kalması hiç yakışık almadı. Beşiktaş'ın şampiyonluk yarışından erkenden koptuğu çok sezonlar vardı eski yıllarda da. Ama tribünler hiç böylesine boş kalmazdı. Bir de dersiniz ki yönetime, "Şunu al, bunu da al, ötekini de transfer et!"
Siz bu kadar kayıtsız kalırsanız, maça bile gelmezseniz, kulübünüzü en temel gelirlerinden biri olan tribün gelirinden de ederseniz, futbolculara kendi sahalarında yalnızlık hissettirirseniz ne hakkınız var bağırıp, çağırmaya, yeri geldiğinde protesto etmeye...
İlk yarıda kalabalık bir savunma yapan Gaziantep defansını aşamadı Beşiktaş. O kadar korner attı, hepsini Gaziantep defansı kesti. Aralara top atamadı, ortadan atak yapamadı, çizgileri kullanamadı. Daha doğrusu Gaziantep buna fırsat tanımadı.
İkinci yarıda da aynı görüntüyle başladı. Beşiktaş hep aynı şeyi tekrarlayıp, farklı sonuç bekledi. Sonuç almakta da zorlandı. Ancak bireysel yetenek öne çıkabilirdi böyle oyunda; 66. dakikada bu bireysel yetenek çıktı. Ghezzal müthiş tekniğini gösterdi, bulduğu boşlukta topu iğne deliğinden geçirip kaleye gönderdi, kaleci ancak çeldi, Batshuayi de tamamladı ve golü attı.
Golü atan Beşiktaş, önceki maçlarda olduğu gibi yine oyun üstünlüğünü rakibe bıraktı.
Burada anlayamadığım Önder Karaveli-Serdar Topraktepe ikilisinin Ghezzal'ı oyundan alıp yerine Gökhan Töre'yi sokmasıydı.
Sonuçta dünkü maçtan akılda kalan fazla bir şey yoktu. 
Yalnız tekrar başa dönecek olursam; Arda Kardeşler-Erkan Ergin ikilisinin kırmızı kartı pas geçmesi dün gecenin olayıydı. 

Yazının devamı... 


EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI