Beşiktaş alkışlarla

Basketbol Erkek Gençler Ligi final maçında Gaziantep Basketbol ile Beşiktaş karşılaştı. Maçı 74-72 kaybeden Beşiktaş ikincilikle yetindi. İşte detaylar...


Basketbol Erkek Gençler Ligi'nde Gaziantep Basketbol ile Beşiktaş, karşı karşıya geldi. Şampiyonluk için final maçına çıkan genç basketbolcular, kıyasıya mücadele etti.

Beşiktaş ikinci oldu 

Nefes kesen karşılaşmayı Gaziantep Basketbol kazandı. 74-72  biten maçın ardından galip gelmeyi başaran Gaziantep, Basketbol Erkek Gençler Ligi şampiyonu oldu. Finalin en değerli oyuncusu ise Gaziantep Basketbol'dan Emir Ali Göktürk oldu.

Finalin finalinde nefesler tutuldu

Mücadelenin özellikle son dakikası oldukça heyecanlı geçti. Final bölümüne 2 sayı önde giren Beşiktaş, Gaziantep Basketbol'un serbest atış isabetleri ile önce eşitliği sağlamasına, ardından Koray Çekici'nin sayısı ile öne geçmesine engel olamadı.

Gaziantep Basketbol'un 2 sayı öne geçmesinin ardından mola alan Siyah-Beyazlı takım, ilk hücumunda başarılı olamadı. Boşta kalan top, Gaziantepli gençler tarafından dışarı çıkınca, Beşiktaş hücumu devam etti. Oyuna kenardan başlayan Siyah-Beyazlılar, Emir Adıgüzel'i buldu. Emir'in atışı isabetli olmadı ve Beşiktaş Gaziantep'e son 7 saniye kala faul yapamadı.

Gençler umut verdi

İki takımın öne çıkan isimleri, Türk basketbolunun geleceği açısından umut verici performans sergiledi. Şampiyon takımın öne çıkan ismi 28 sayı ile oynayan Emir Adıgüzel olurken, Gaziantep cephesinde ise Emir Arda Sivas, etkileyici üçlük isabetleriyle 27 sayı kaydetti.

Beşiktaş’ta 5/8 üç sayılık basket ile oynayan Emir Adıgüzel 28 sayı – 8 ribaund – 5 asist ile oynasa da performansı galibiyete yetmezken Tolga Deliktaş 14 sayı – 5 ribaund, Uğur Efe Sezer de 11 sayı – 9 ribaund ile maçı tamamladı. Kerem Kuthan Konan 6 sayı – 7 ribaund, Ege Özsever 7 sayı – 6 asist, Ege Borcali 3 ve Yiğit Çoban da 2 sayıyla maçı tamamladı. Yağız Aksu da 1 sayıyla oynadı.

Çeyrek skorları:
1. çeyrek: 21-17
2. çeyrek: 38-39
3. çeyrek: 61-63
4. çeyrek: 74-72

Gençler Ligi'nin şampiyon olan 4. takımı

İlk olarak 2017/18 sezonunda düzenlenen Basketbol Gençler Ligi'nde Gaziantep Basketbol, mutlu sona ulaşan 4. takım oldu.

2017/18 Sezonu: Anadolu Efes

2018/19 Sezonu: Banvit

2019/20 Sezonu: Covid-19 nedeniyle şampiyon belirlenemedi.

2020/21 Sezonu: Fenerbahçe Beko

2021/22 Sezonu: Gaziantep Basketbol

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI