Beşiktaş, Anadolu Efes'e Direnemedi

ING Basketbol Süper Ligi’nde haftanın kapanış karşılaşmasında Beşiktaş Akatlar'da, Anadolu Efes’i konuk etti. Maç Anadolu Efes'in 74-81'lik galibiyeti ile noktalandı.

ING Basketbol Süper Ligi’nde haftanın kapanış karşılaşmasında Beşiktaş Akatlar'da, Anadolu Efes’i konuk etti. Maç Anadolu Efes'in 74-81'lik galibiyeti ile noktalandı.

Beşiktaş’ta yeni transfer James Blackmon ilk beşte başlarken, Anadolu Efes’te hem Tibor Pleiss hem Bryant Dunston’ın aynı anda maç kadrosunda olması dikkat çekti. 

İki takımda ilk dakikalarda yay gerisinden bulduğu boş atışları sayıya çeviremedi. Maç başında Anadolu Efes’in özellikle hücum ribaundlarındaki üstünlüğü dikkat çekerken, Beşiktaş ise elden çaldığı toplar ile çıktığı hızlı hücumlardan yararlandı. İlk periyodun bitimine 05:30 kala ev sahibi Beşiktaş’ın faul hakkının dolması dikkat çekti. Televizyon molasına gidilirken tabelada 9-8 Beşiktaş üstünlüğü vardı. Televizyon molasının ardından pota üzerindeki maç saatinde sorun yaşanınca maça kısa bir ara verildi. Molanın ardından maç biraz daha hareketlendi. Beşiktaş Şehmus Hazer’in panyalı üçlüğü ile farkı 4 sayıya çıkarttı ama, Anadolu Efes çabuk reaksiyon gösterip skoru eşitleyince Beşiktaş Coachu  Burak Bıyıktay mola aldı. Anadolu Efes’in hücumda sık sık Bryant Dunston’ın, Alperen Şengün ile olan eşleşmesinde fiziki avantajı kullanmaya çalışması da dikkat çekti. Dengeli geçen ilk çeyrek Anadolu Efes 17-20 önde tamamladı. 

İkinci periyot başında Anadolu Efes özellikle boyalı alanda çok iyi savunma yaptı. Hücumda da enerjik bir görüntü çizen Efes, 0-9 seri ile farkı bir anda çift haneler taşımayı başardı. Beşiktaş adına ilk 4 haftanın en iyi isimlerinden olan Alperen Şengün’ün, Anadolu Efes uzunlarına karşı zorlanması ve maç başı itibariyle, ilk haftalardaki performansından uzak kalması takımın skor üretmekte zorlanmasına neden oldu. Anadolu Efes’te ise oyuna giren genç oyuncu Yiğitcan Saybir’in peş peşe basit hataları bu bölümde dikkat çekti. İlk yarı sonunda Beşiktaş salonu 34-40 yenik ayrıldı. İlk yarıda Beşiktaş’ın %25, Anadolu Efes’in ise ile üçlük atması, iki takımında yay gerisinden isabet bulmakta zorlanması en önemli detaydı.

İkinci yarıda ilk 2 dakika Vasilje Micic’in 5 sayısıyla geçildi. Beşiktaş adına takımın en tecrübeli ismi Mehmet Yağmur’un enerjisi ve azmi bu bölümde farkın açılmasını engellerken periyodun bitmesine 3 dakika kala Beşiktaş farkı 3 sayıya indirmeyi başardı; 46-49. 3. Periyodun son bölümünde tempo ve iki takımında sertlik düzeyi maçtaki en yüksek düzeye tırmandı. Anadolu Efes, Moermann ile üst üste iki üçlük bulup, maç başından beri aradığı dış atış kaynaklı skoru üretmeye başlayınca önde kalmayı başardı. Üçüncü çeyrek sonunda tabelada Anadolu Efes’in 54-61 üstünlüğü vardı. 

Son periyot Tibor Pleiss’ın zor pozisyonda sol eliyle bitirdiği atışıyla başladı. Bu basket ile Pleiss 5/5 saha içi isabetiyle 10 sayıya ulaştı. İki pota altında da karşılıklı güzel bloklar izlediğimiz sekans sonunda Alperen Şengün’ün basketi bitime 07:30 kala, skoru 59-65’e getirdi. Son 6 dakikaya girilirken Ergin Ataman hem Dunston hem de Pleiss’ı aynı anda oyuna sürerek takımı uzattı. Beşiktaş bu bölümde hücumda çok zorlandı. Bitime 04:31 kala Tibor Pleiss sakatlanıp doğrudan soyunma odasına gitti. Daha önce de diz sakatlıklarından çok çeken Pleiss’ın durumunun akıbeti ise merak konusu. Maçın son bölümünde riskleri alıp ikili sıkıştırmalar ile savunma yapan Beşiktaş rakibini üst üste iki hücumda durdurmayı başardı ve farkın açılmasını engelledi. Bitime bir dakika kala Şehmus Hazerin basketiyle skor 72-79’a geldi.  Bitime 30 saniye kala Egehan Arna ile istediği boş şutu buldu Beşiktaş ancak top hiçbir şeye temas etmeden dışarı gidince maç tamamen kopmuş oldu. Bitime 14 saniye kala Micic’in potaya süzülüp basketi bulduğu pozisyonda faul olduğunu düşünüp itiraz eden Ergin Ataman’a ve Anadolu Efes bench’ine birer teknik faul çalındı. Çizgiden James Blackmon’un bulduğu sayılar maçın skorunu belirledi; 74-81.

Bu sonuçla Beşiktaş ligin ilk 5 maçında henüz galibiyetle tanışamazken, Anadolu Efes ligde oynadığı 5.karşılaşmada 5.galibiyetini aldı. 

Basketdergisi.com 

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI