Beşiktaş Cumhur Dede'sini kaybetti

Bir zamanlar Beşiktaş tribünlerinin sembol isimlerinden olan, 90’lı yılların efsane spor magazin programı Televole’ de sıkça yer alan, elinde siyah beyaz tespihi ve okuduğu dualarla tanınan Kartal Dede lakaplı Hacı Cumhur Soyusinmez önceki gün İzmir’in Karşıyaka ilçesinde vefat etti.

Bir zamanlar Beşiktaş tribünlerinin sembol isimlerinden olan, 90’lı yılların efsane spor magazin programı Televole’ de sıkça yer alan, elinde siyah beyaz tespihi ve okuduğu dualarla tanınan Kartal Dede lakaplı Hacı Cumhur Soyusinmez önceki gün İzmir’in Karşıyaka ilçesinde vefat etti.

Tribünde okuduğu dualarla, kendi eliyle yaparak dağıttığı tespihlerle, Televole’de Burak Yıldırım'ın Mehmet Özdilek için hazırladığı “En Büyük Mehmet Bizim Mehmet” klibi ile hatırlanan Beşiktaş tribünlerinin 90’lı yılların sembol isimlerinden olan Cumhur Soyusinmez 2006 yılında Deniz Gezginci’ye verdiği röportajda Beşiktaş ve Karşıyaka sevdasını anlatmıştı.  

Cumhuriyet Bayramı’nda doğduğu için Cumhur adını alan 95 yaşındaki “Cumhur Dede” kimi zaman Beşiktaş, kimi zaman Karşıyaka forması ile kimi zamanda Atatürk ve Türk bayrağı kıyafetleri ile karşımıza çıkmıştı.

Gazeteci Deniz Gezginci’nin, Hacı Cumhur Soyusinmez ile 2006 yılında yaptığı röportaj 


Deniz Gezginci: Ne zaman başladı senin bu futbol sevgin?

Cumhur Dede: Yaşım 79… 10 yaşımdan beri futbolla yatıp futbolla kalkıyorum. Karşıyaka’ya 67 senesinde yerleştim. Zübeyde Hanım Parkı’nın yakınında  oturuyorum. Beşiktaş ve Karşıyaka’yı çok seviyorum. Beşiktaş’ın her maçına gidiyordum. Karşıyaka’nın maçlarını da kaçırmıyordum.

Deniz Gezginci: Peki bu ün nerden geliyor. Seni televizyonlarda, Televole jeneriklerinde görüyorduk.

Cumhur Dede: Maçlara her hafta İzmir’den gidiyordum. Beşiktaşlı taraftarlar beni çok seviyorlar. Otobüs biletimi, maç biletimi gönderiyorlardı maça gitmem için. Televizyon, gazeteler bir ara devamlı benim görüntülerimi yayınlıyorlardı. Gazeteciler peşimden koşuyorlar, fotoromanlarımı yapıyorlardı.

Deniz Gezginci: Karşıyakalılardan tepki almıyor muydun peki?


Cumhur Dede: Beni herkes çok seviyor. Ben Beşiktaşlı olduğum kadar Karşıyakalıyım da. Karşıyaka antrenmanlarına giderdim eskiden. Dualar ederdim. Tribünlerde tespihler, şekerler dağıtırım. Hiç unutmuyorum bir sene hem Beşiktaş hem de Karşıyaka şampiyon olmuştu. Ben Beşiktaş’ın balosuna gitmedim Karşıyaka’nın balosuna katıldım.

Deniz Gezginci: Karşıyaka ile Beşiktaş karşılaşınca ne yapıyordun peki? Hangi tarafta oturuyordun?

Cumhur Dede: Maça Karşıyaka tarafından girerdim. İki tribünde beni çok sever. Maç boyunca bir yeşil kırmızı bir siyah beyaz tribünleri dolaşır dururdum.

Deniz Gezginci: Sadece taraftarlar değil, futbolcularda seni çok seviyormuş doğru mu?


Cumhur Dede: Nasıl sevmesinler. Beşiktaşlı ve Karşıyakalı futbolculara antrenmandan sonra mandalina, çift sarılı yumurtalar götürürdüm. Onlar antrenman yaparken kale arkasında namaz kılar, dualar okurdum.

Bir gün hiç unutmuyorum on tane yeşil, on tane kırmızı dört demet boncuk aldım. Bunları birleştirerek tespihler yaptım. Yeşil Kırmızı top şapka başımda antrenmana gittim. Bizim çocukların hepsi orda. Muharrem, Juriçeviç, Cihat, Yusuf… Çocuklar beni tanıyor musunuz dedim? "Nasıl tanımayalım Hacı Dede" dediler. Onlara dedim ki bu sene sizin için dualar edeceğim ve sizde şampiyon olacaksınız. Soyunma odasında uğurlu tespihleri dağıttım. Çok mutlu oldular.

Odatv.com 

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI