''Beşiktaş, kimsenin çiftliği değil...''

Oğuz Giray'den Sert Tepki: ''Bu Kulübü Kimse Dizayn Edemez''

14 Nisan 2025 | Kartalhaber Özel Röportajı 

Beşiktaş Divan Kurulu gerginliği tırmanıyor, Oğuz Giray Kartalhaber'e konuştu: "Herkes haddini ve hududunu bilsin!"

“Beşiktaş, kimsenin çiftliği değil. Bu camia, kimseye boyun eğmez.” – Oğuz Giray

Beşiktaş camiasının saygın isimlerinden biri olan Oğuz Giray, Kartalhaber’e özel açıklamalarda bulundu. Divan Kurulu toplantısında Levent Çifter’in yaptığı açıklamalara sert tepki gösteren Giray, camianın içinden gelen bir ses olarak Beşiktaş’ta demokrasi kültürünün zedelendiğini vurguladı.

– Sayın Giray, Levent Çifter’in Divan Kurulu toplantısındaki açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Açık söylemek gerekirse bu açıklamalar beni son derece rahatsız etti. Hukuken suç değildir belki ama kulüp içi demokrasi açısından talihsiz, hatta tehlikeli bir tutum. Divan ya da genel kurul toplantıları kimsenin şov alanı değildir. Güç gösterisi, tehdit, aba altından sopa… Bunlar Beşiktaş kültürüne yakışmaz.

Kendi adaylarını işaret eden bu tutum sadece camiaya değil, o adaylara da zarar veriyor. Farkında bile değiller belki ama böyle bir destek, onları daha baştan yıpratıyor. Tepkiyi sadece biz değil, onların da göstermesi gerekirdi. Bu suskunluk bana göre kabul edilemez.

– Oldukça sinirli gibi görünüyorsunuz. Bu açıklamalar sizi nasıl etkiledi?

Doğrudur, çok öfkelendim. Beş nesildir Beşiktaşlı bir ailenin ferdiyim. Ailemin tamamı genel kurul üyesi. Böyle bir geçmişi olan biri olarak, bir kişinin çıkıp “benim dediğim olur” edasıyla konuşması ve salondaki sessizlik beni çok rahatsız etti.

Beşiktaş camiası bu tür dayatmaları daha önce de gördü ama hiçbirine boyun eğmedi. Şimdi de eğmez.

– Genel kurul üyelerine bir mesajınız var mı?

Evet. Eğer bu tavırlar devam ederse, yani “biz destek verirsek kazanırlar, başka aday istemiyoruz” tarzı açıklamalar tekrarlanırsa, biz de gerekli cevabı veririz. Gerekirse ben ve arkadaşlarım yeniden üyelik ve sicil kurulu için aday oluruz. Kimse meydanı boş sanmasın!

Hiç kimsenin bu kulübü dizayn etmeye gücü yetmez, haddi de değildir. Beşiktaş genel kurul üyeleri, kişilerin ya da dernek başkanlarının parmak göstermesiyle değil, liyakate göre oy kullanır. Sandık günü geldiğinde, bu camia gereken cevabı verir. Bunu herkes böyle bilsin.

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI