Beşiktaş kupaya veda etti

Beşiktaş Sompo Japan, Türkiye Kupası'na veda etti.

Türkiye Kupası yarı final mücadelesinde Anadolu Efes ile Beşiktaş Sompo Japan kozlarını paylaştı.

Anadolu Efes, Adrien Moerman’ın kariyerinin en etkili oyunlarından birini oynadığı maçta Beşiktaş Sompo Japan’ı 78-70’lik skorla mağlup etti ve Türkiye Kupası’nda ilk finalist oldu.

Anadolu Efes‘in finaldeki rakibi Fenerbahçe Beko-Türk Telekom karşılaşmasının galibi olacak.

Maçın Öyküsü:

Çeyrek finalin yıldızı Jason Rich üzerinde sert savunmayla maça başlayan Anadolu Efes, hücumda da boş adamı bularak hem Micic hem Moerman ile üst üste isabetler kaydetti ve skoru bir anda 9-2‘ye getirdi. Mola dönüşündeki sekansta Beşiktaş, savunmayı sıklaştırdığı bölümde Benzing ve Samet’in sayıları ile farkı kapatsa da Efes‘in hücum ritmini bulması uzun sürmedi ve Moerman’dan gelen sayılar skoru 22-12’ye getirdi. İlk periyot Anadolu Efes’in24-14‘lük üstünlüğü ile sona erdi.

İki takım da yapılan rotasyonların etkisi ile ikinci periyoda hücumda ritimsiz bir görüntü ile başlarken Burak Can ve Buva ile pota altından isabetler bulan Beşiktaş farkı tek hanelere çekti ve Efes molasına 28-20 ile gidildi. Tamamen yerli oyunculardan oluşan bir beşe dönen Beşiktaş, topa baskıyı iyi yaptığı dönemde Erkan ve Samet’ten gelen ekstra üçlüklerle farkı üç sayıya kadar indirse de Moerman ilk yarının sonunda yeniden devreye girdi ve soyunma odasına 38-30‘luk skorla gidildi.

Beşiktaş, ikinci yarıya hücumda üst üste yaptığı top kayıpları ile başlarken Adrien Moerman’ı bomboş topla buluşturmayı başaran Anadolu Efes, Micic’in el üstü üçlüğünü de ekleyerek skoru 49-32‘ye getirdi ve Beşiktaş molası geldi. Anadolu Efes, mola dönüşünde tüm hücum silahlarını aktif olarak kullandı ve Beaubois fırtınasının ardından skor 62-39‘a kadar geldi. Son periyoda ise Anadolu Efes’in 65-46‘lık üstünlüğü ile gidildi.

Farkın açılmasının ardından iki takım da rotasyona giderken son periyodun neredeyse tamamı yerli oyuncularla oynandı. Beşiktaş Sompo Japan, iki takımın yerli oyuncularıyla geçtiği dönemde fark yaratarak farkı son bir dakikaya girilirken Erkan Veyseloğlu‘nun üçlüğü ile 6 sayıya kadar indirdi. Dusan Cantekin’in hızlı çıkmak isterken yaptığı top kaybı sonrasında Anadolu Efes, karşılaşmadan 78-70‘lik galibiyetle ayrıldı.

Maçın Oyuncusu:

Adrien Moerman, 29 sayı, 1 ribaund ve 3 asistlik performansıyla maçın tartışmasız yıldızı oldu.

Maçın Kırılma Anı: 

Beşiktaş Sompo Japan, yerli oyuncularıyla fark yaratırken farkı 6 sayıya kadar düşürdü. Dusan Cantekin’in tam saha pas denemesi ve top kaybı maçın kırıldığı an oldu.

Eurohoops.net

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI