Beşiktaş, Orman'ı devirdi

ING Basketbol Süper Ligi 15. haftasında OGM Ormanspor deplasmanına giden Beşiktaş Sompo Sigorta ikinci çeyrekten itibaren liderliği eline aldığı karşılaşmadan 80-72 galibiyetle ayrıldı.

ING Basketbol Süper Ligi 15. haftasında OGM Ormanspor deplasmanına giden Beşiktaş Sompo Sigorta ikinci çeyrekten itibaren liderliği eline aldığı karşılaşmadan 80-72 galibiyetle ayrıldı.
İki ekip de savunmayı geçerek karşılıklı basketlerle karşılaşmaya başladılar. Skorun dengede gittiği karşılaşmada hakem molasına 12-11 Orman üstünlüğüyle gidildi. Son bölümde McKissic ile Beşiktaş öne geçmeye çalışsa da Orman, Chris Warren ile cevap vermesini bildi. İlk çeyrek 26-20 Orman üstünlüğüyle geçildi. 
İkinci çeyreğe daha iyi savunmayla başlayan Beşiktaş, rakibinin hücum etmesine izin vermedi. Arka arkaya kaydettiği basketlerle farkı 1'e çekti ve Orman'a molayı aldırdı (28-29). Mola dönüşü dış şuta yönelen Orman, Dorukhan Engindeniz'le skor bularak galibiyet mücadelesini sürdürdü. Pota altı savunmasının iki tarafta da zayıf olurken, skor kaydetmekte zorlanmadılar. Skorun kalan dakikalarda da dengeli gittiği çeyreği 45-43 Beşiktaş önde tamamladı. 


Orman'ın pota altı savunmasını zorlanmadan geçen Beşiktaş, yüksekten bırakarak skor kaydetti ve üstünlüğünü korudu. Chris Warren ve Elmedin Kikanovic dışında skor opsiyonu üretemeyen Orman, farkın açılmasını önleyemedi. Üçüncü çeyrek 67-58 Beşiktaş üstünlüğüyle geçildi. 
Son çeyreğe Durisic'in basketiyle başlayan Beşiktaş farkı da çift hanelere çıkardı (69-58). Farkın da etkisiyle Orman bu dakikalarda çabuk basket bularak farkı eritmek için dış şuta yöneldi. Ancak istediği gibi ritm bulamadı ve farkın da daha da açılmasını durduramadı. Daha rahat bir son çeyrek geçiren Beşiktaş, farklı üstünlüğü korudu ve karşılaşmadan galibiyetle ayrıldı.

Öne çıkanlar...

OGM  Ormanspor: Chris Warren 26 sayı, Elmedin Kikanovic 17 sayı

Beşiktaş Sompo Sigorta: Shaq McKissic 19 sayı, İsmet Akpınar 19 sayı


Ece Ergez - Basketfaul.com 

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI