Beşiktaş oyunun efendisiydi

Karşılaşmanın ardından spor yazarları Beşiktaş’ın performansını değerlendirdi. Attila Gökçe, Milliyet’te kaleme aldığı yazısında siyah-beyazlılar için çarpıcı ifadeler kullandı.

Beşiktaş Oyunun Efendisiydi

Trendyol Süper Lig’in 23. haftasında Beşiktaş JK sahasında Göztepe SK’yi 4-0 mağlup ederek puanını 43’e yükseltti ve 4. sıraya yerleşti. Siyah-beyazlılara galibiyeti getiren goller Ndidi, Murillo, Olaitan ve Oh’tan geldi.

Karşılaşmanın ardından spor yazarları Beşiktaş’ın performansını değerlendirdi. Attila Gökçe, Milliyet’te kaleme aldığı yazısında siyah-beyazlılar için çarpıcı ifadeler kullandı.

Beşiktaş Oyunun Efendisiydi

Trendyol Süper Lig’in 23. haftasında Beşiktaş JK sahasında Göztepe SK’yi 4-0 mağlup ederek puanını 43’e yükseltti ve 4. sıraya yerleşti. Siyah-beyazlılara galibiyeti getiren goller Ndidi, Murillo, Olaitan ve Oh’tan geldi.

Karşılaşmanın ardından spor yazarları Beşiktaş’ın performansını değerlendirdi. Attila Gökçe, Milliyet’te kaleme aldığı yazısında siyah-beyazlılar için çarpıcı ifadeler kullandı.

Süper Lig'in 23. haftasında Beşiktaş sahasında Göztepe'yi 4-0 mağlup etti. Mücadele sonrasında spor yazarları, siyah-beyazlı takımın futbolunu değerlendirdi.

Galibiyet sonrası Attila Gökçe yazdı: Beşiktaş oyunun efendisiydi

Süper Lig'in 23. haftasında Beşiktaş sahasında Göztepe ile karşılaştı. Siyah-beyazlı ekip maçtan 4-0 galip ayrıldı. Beşiktaş'a galibiyeti getiren golleri Ndidi, Murillo, Olaitan ve Oh kaydetti.

Göztepe, ligdeki bir çok takımla birlikte Beşiktaş’ın da baş ağrısı... Dolmabahçe’deki maça gelene kadar oynanan son 4 maçın 3’ünü İzmirliler kazanmış. Biri de berabere bitmiş. Bu birikmiş sonuçlar, ev sahibinde hesabı kapatma istek ve enerjisini yükseltmiş. Özellikle yeni transferlerin oyunda estirdiği rüzgar da kazanma konusunda yeni bir heyecan yaratmış. İlk yarıda oyunun sürati, oyuncuların pozitif katkı verme kararlılığı ve eski-yeni uyumuyla keyif veren bir maç izledik.

Ligin en az gol yiyen (12) ekibine karşı çok anlamlı ve hızlı bir açılış yaptı Beşiktaş. Dakika 9... Kaptan Orkun, korner atışını yaptı, Ndidi gelen topu kafayla tamamladı ve Göztepe’nin çok sevdiği duran top gollerine Beşiktaş da adını yazdırdı. Bu arada Orkun’da dikkatinize sunmak istediğim bir not var: Orkun takımın kaptanı. Ama sadece kaptan değil, aynı zamanda oyunun da lideri. Tecrübesini, becerisini, vizyonunu ve tekniğini tüm arkadaşlarına kabul ettirmiş durumda. Takımın bütünü onun gözlerine ve sözlerine bakıyor. Kornerler, serbest vuruşlar da onda! Önce direkten döndü kaptanın serbest vuruşu. Sonra onun kullandığı kornerden golü buldu Ndidi…

Beşiktaş tribünleri şarkılarla, sloganlarla kutladı tabloyu. Coşkuyla güvenoyu verdiler. Sonrasında Asllani’nin asistiyle Murillo imzaladı skor tabelasını. İkinci yarıda Olaitan, Allan ile inanılmaz bir sprint yarışına girdi. Hayır, geçilmedi rakibine. Topu da kaptırmadı. Uzun yoldan getirdiği topla Lis’i avladı.

Bir de “Oh dedirten gol var… Savunma bölgesinden çıkartılan topu Cerny, Güney Koreli’ye aktardı. O ne çabukluk, ne keskin vuruş, ne biçim gol öyle… Söyle kardeş, sen de şarkını söyle.

Günün gerçeği şu: Beşiktaş, Göztepe’yi açık farkla yenmenin yanı sıra basamak da atladı. Dördüncü sıradaki rakibini geçerek Avrupa locasına kapağı attı. Bu yolun Kartal’ı en azından Konferans Ligi’ne uçuracağına inanıyorum… Taraflı tarafsız tüm futbolseverleri, Beşiktaş’ı seyretmeye çağırıyorum.

İlk yarıda yüzde 51 topa sahip olan Beşiktaş 70. dakikada oranı 62’ye çıkarıp ezici üstünlük sağladı. Gol beklentisini 1.22’ye yükseltip Göztepe’ye sadece 0.29’luk şans bıraktı. Tablo hiç de tesadüf değil ceza sahasında rakibine 6-1 üstünlük sağlayan Beşiktaş, rakip ceza sahasında yüzde 81 pas isabetiyle mücadele etti. 39 geri kazanım, yüzde 68 hava topu başarısı sergiledi. Oyunun her iki tarafını da çok diri ve çabuk hamlelerle oynadı. Göztepe 5 dış şut, 42 denemeyle de uzun top kullandı. Bu değerler Beşiktaş’a karşı geçerli değildi.

Haydi bitirelim: Beşiktaş oyunun, skor tabelasının, gösterinin... Özverinin, gücün ve yaratıcılığın efendisiydi. Sadece maçı değil, tüm futbolseverlerin saygısını kazandı.-

Sakatlanan Emirhan ile darbelere hedef olan tüm futbolculara geçmiş olsun diyoruz. Sahadaki oyuncuların hepsini alkışlıyoruz. 

Attila Gökçe 


EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI