Beşiktaş Şampiyonlar Ligi'nde

Trabzom,npor'un cezası CAS'tan dönmedi.

Trabzonspor'un UEFA tarafından aldığı Avrupa Kupalarından bir yıl men cezasına yaptığı itirazı CAS tarafından reddedildi. Trabzonspor'un Avrupa Kupalarına bir yıl katılamaması nedeniyle gelecek sezon ülkemizi temsil edecek takımların durumları değişti.

Beşiktaş bu karar sonrası Şampiyolar Ligi ön eleme tutru oynamaya hak kazandı. 

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) tarafından yapılan açıklamada, "Tarafların yazılı savunmaları ve kanıtlar eşiğinde Trabzonspor'un 2019 yılı finansal tablosunda başa baş kuralına uymadığı tespit edilmiştir ve itiraz reddedilmiştir" ifadeleri yer aldı.

CAS'ın gerekçeli kararına göre Trabzonspor, 13 Haziran 2020 tarihinde daha önce verilen Avrupa kupalarından 1 yıl men kararının bozulması adına bir çağrıda bulundu. 16 Temmuz 2020'de taraflar video konferans ile dinlendikten sonra hızlandırılmış bir değerlendirme süreciyle Trabzonspor'un 2019 mali yılı için gerekli başabaş şartlarını karşılamadığı tespit edilerek itirazın reddedildiği belirtildi. 2019 mali yılı için gerekli koşullara uymayan Trabzonspor'un, 2020-21 veya 2021-22 sezonlarından birinde Avrupa kupalarına katılma hakkı kazanırsa bu hakkı kullanamayacağına yönelik karar onanmış oldu. 

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI