Beşiktaş-Sivasspor Maçı Öncesi Rıza Çalımbay İle Çok Özel Röportaj

Türkiye'nin önde gelen spor psikologlarından Şeyma Sandal'ın Beşiktaş'ın unutulmaz kaptanı, Siyah-Beyazlıların bugünkü rakibi Sivasspor'un teknik direktör Rıza Çalımbay'la ilgili köşe yazısı ve çok özel röprtajı...

RIZA ÇALIMBAY DURUŞU 

Beşiktaş-Sivasspor maçı ile ilgili olarak birçok Beşiktaş taraftarı aynı şeyi düşünüyor. En azından benim kulağıma  gelen yorumlar şu şekilde;
- Rıza hoca Beşiktaş maçlarına çıkarken farklı bir motivasyon içinde oluyor.
- Rıza hoca Beşiktaş maçlarında takımının sergilediği performansla taraftar ve yönetime mesaj vermeye çalışıyor.   
Ve camiaya yakışmayacak bir sürü laf kalabalığı. Ayrıca ne Rıza hocanın bir şey kanıtlamaya ihtiyacı yokken... 

Hatta geçen yıl Sivassporun ligdeki kusursuz başarısını gözardı ederek ‘Rıza hoca Beşiktaşı hem içerde hem dışarda yendi’ denildi. Bu bakış açısı ile Beşiktaş ailesinden biri olan Rıza Çalımbay'a  da, mesleğine de, insanlığına da yapılan büyük haksızlık.

Hepimizin bildiği, izlediği iki tane ‘Rıza Hoca duruşu’nu hatırlatmak isterim. 
17 Nisan Fenerbahçe-Beşiktaş maçında Fenerbahçe taraftarı olamayacak kadar kötü niyetli birkaç kişinin açtığı çirkin pankart sonrasında sergilediği duruş.
Bir diğeri ise; Rıza Çalımbay'ın hakem hatasıyla maçı kaybettiği maçın ardından o maçta düdük çalan Deniz Çoban'ın karşılaşma sonrası yaptığı hatadan dolayı hakemliği bıraktığını açıklamasının ardından  Rıza Hoca'nın yine duruş farkı... O gün yaşanan olayın ardından Deniz Çoban’ın sözleri ezberimde. Örnek bir duruş, örnek bir davranış.... 
Deniz Çoban; "Sizin soyunma odasına girerken yansıttığınız ruh halinizi anlatamıyorum. Ona rağmen saygıda kusur etmediniz" diyor sevgili DenizÇoban.

Karşılaştığı her talihsiz durumda Rıza hocanın duruşu belli. Bunları hatırlamak belki Beşiktaş taraftarını biraz daha iyi düşünmeye yaklaştırabilir.
Ben kendisiyle yaptığım bir konuşmada bu durumu sormuştum. Rıza Hoca'ya... 
- Takımlarınızın Beşiktaş maçlarında daha iyi motive olduğu söyleniyor. Ne düşünüyorsunuz?
- Benim en zorlandığım maçlar Beşiktaş maçları. Çıkmak dahi istemiyorum. Çünkü senin dediğin gibi aynı şeyler konuşuluyor. Geçen sene Fenerbahçe'yi hem içerde hem de dışarda yendik. Beşiktaş'la da aynı şey oldu. Ben Beşiktaşlıyım. Bir kere Beşiktaş'a karşı ayrı bir motive diye bir şey yok. Olması mümkün değil. Benim için önemli olan sorumluluğunu aldığım yerin başarılı olması başka bir düşüncem yok. Ben Beşiktaş maçlarına çıkmak istemiyorum. Hem o seyircinin karşısına, hem o stada. Çünkü çok etkileniyorum. Yıllarım geçti benim orada. Başka bir takımda oynamadım. Benim için Beşiktaşın yeri apayrıdır.

İşte böyle konuştuk kendisiyle...
Beşiktaşta büyümüş. Beşiktaş ailesinin bir evladı olan Rıza çalımbay'a bu bakış açısının değişmesi lazım. Tabi ki herkesin gönlünde bir aslan yatar ama bu sebeple ne çalıştırdığı takıma haksızlık edecek bir durum ne Beşiktaş'ı küçük düşürecek bir durum içine girecek kişilikte biri değil. Her şeyden önce böyle durumlara girmeyecek kadar profesyonel bir teknik direktör. 

Unutmayalım ki; Sergen Yalçın kadar en az Rıza Çalımbay da Beşiktaş'ın evladı.
Keyifle izleyeceğimiz bir maç olmasını diliyorum.

Ve... Rıza Çalımbay ile yaptığım bu röportajı izledikten sonra bir kez daha düşünün... 

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI