Beşiktaş Son Nefeste Kazandı

ING Basketbol Ligi 3. haftasında Beşiktaş, Bursaspor'u deplasmanda mağlup etti.

ING Süper Ligi 3. hafta karşılaşması mücadelesinde Beşiktaş Icrypex, deplasmanda Frutti Extra Bursaspor ile karşı karşıya geldi. 

Beşiktaş Icrypex; 3. hafta maçında Frutti Extra Bursaspor'u deplasmanda 76-73 mağlup etti. 

Nefesleri kesen mücadeleyi 

 Bursa'da, Tofaş Spor Salonu Stadyumu'nda oynanan bu zorlu mücadelede kazanan Beşiktaş Icrypex oldu.

 Son ana kadar gerginlik dozu yüksek ve çekişmeli geçen maçta Beşiktaş ICRYPEX, Frutti Extra Bursaspor’u 73-76'lık skorla mağlup etmeyi başardı ve bu sezonki ilk galibiyetini almayı başardı. Frutti Extra Bursaspor’da yeni transfer Andrew Andrews, ilk defa yeşil-beyazlı formayı giydi. Son saniyede Allerik Freeman pota altında boş atışı kaçırdı.

Maçın ilk sayıları Beşiktaş ICRYPEX'te Furkan Haltalı'dan gelirken bu baskete karşılık, Frutti Extra Bursaspor’da David Dudzinski'den geldi. (2-2) Bu bölümde etkili hücumlarla birlikte skora giden Beşiktaş ICRYPEX, önce Jordan Bone'un üçlüğü ardından yine Furkan Haltalı’nın basketi ve Joshua Reaves'in serbest atışları ile birlikte ilk periyodun bitimine 6:40 kala skoru 6-9'a getirdi. Fakat bu bölümde David Dudzinski’nin bulduğu basket faul ile birlikte yeniden toparlanan Frutti Extra Bursaspor, etkili oyunuyla birlikte skorda rakibini yakalamayı başardı ve periyodun bitimine 3:45 kala televizyon molasına 15-15'lik eşitlikle girildi. Mola dönüşünde periyodun geri kalan bölümü dengeli geçti ve ilk periyot 22-24'lük Beşiktaş ICRYPEX üstünlüğü ile geçildi.

İkinci periyotta ilk sayılar, Beşiktaş ICRYPEX’te Jordan Bone’dan geldi. (22-26) Bu baskete karşılık, Frutti Extra Bursaspor’da Andrew Andrews'tan gelse de (24-26) yeniden toparlanan Beşiktaş ICRYPEX, periyodun 3. Dakikasında skoru 24-30'a kadar getirmeyi başardı. İlk yarının bitimine 7:03 kala Frutti Extra Bursaspor’da Onuralp Bitim’in blok pozisyonunda faul çalındı. Bu kararı beğenmeyen Frutti Extra Bursaspor benci ile hakemler arasında çıkan tartışma, iki takım benci arasına dönünce Frutti Extra Bursaspor koçu Dusan Alimpijevic'e hakemler tarafından teknik faul çalındı. Bu bölümde konuk ekip Beşiktaş, kullandığı üst üste serbest atışlarla birlikte farkı 6 sayıya kadar çıkartmayı başardı. (27-33) Bu bölümde Frutti Extra Bursaspor’un geri dönüş çabaları olsa da (32-33) çabuk toparlanan Beşiktaş ICRYPEX, ilk yarının son 2 dakikasında farkı yeniden 7 sayıya kadar çıkardı. (34-41) Geri kalan bölüm merhaba de skor üstünlüğünü iyi kullanan Beşiktaş ICRYPEX, Frutti Extra Bursaspor karşısında soyunma odasına 39-44'lük üstünlükle girmeyi başardı.

İkinci yarıya hızlı başlayan taraf Frutti Extra Bursaspor oldu. Ev sahibi ekip, önce Onuralp Bitim ardından da Keshawn Hayes'in isabetli serbest atışları ile birlikte 3. Dakikada farkı yeniden 1 sayıya indirmeyi başardı. (43-44) Bu bölümde Beşiktaş ICRYPEX, farkı yeniden 4 sayıya kadar çıkartsa da (45-49) taraftarlarının da desteğini arkasına alarak oyun üstünlüğünü eline geçirmeyi başaran Frutti Extra Bursaspor, yakaladığı 9-0’lık seriyle birlikte periyodun son 3 dakikalık bölümüne 54-49'luk üstünlükle girmeyi başardı. Geri kalan bölümde de etkili oyununu sürdüren Frutti Extra Bursaspor, Beşiktaş ICRYPEX karşısında son periyoda 63-58'lik üstünlükle girmeyi başardı.

Son periyotta ilk sayılar, Beşiktaş ICRYPEX’te Jordan Bone’un serbest atışlarıyla geldi. (63-60) Bu bölümde Frutti Extra Bursaspor, David Dudzinski’nin basketiyle birlikte farkı yeniden 4 sayıya çıkarsa da (64-60) oyun üstünlüğünü tamamen eline geçiren Beşiktaş ICRYPEX, Lawson'un 4 ve Jordan Bone’un 2 sayısıyla birlikte buldukları 6-0’lık seriyle birlikte geriden gelerek bir anda skoru 64-66'ya getirmeyi başardı. Maçta geri kalan bölümde iki taraf da geri adım atmadı ve son 2 dakikalık bölüme 69-68'lik Frutti Extra Bursaspor üstünlüğü ile girildi. Fakat maçın bitimine 1:58 kala Beşiktaş ICRYPEX, Joshua Reaves’ın üçlüğü ile birlikte 69-71'lik üstünlüğü yakaladı. Frutti Extra Bursaspor, 1:39 kala David Dudzinski’nin serbest atışlarıyla birlikte yeniden eşitliği yakalasa da (71-71) bitime 1:16 kala Besiktaş ICRYPEX, Dedric Lawson'un basketiyle birlikte skoru 71-73'e getirdi. Frutti Extra Bursaspor’da 19 saniye kala Allerik Freeman’ın basketine (73-73) Beşiktaş ICRYPEX’te 5,1 saniye kala Jordan Bone ile karşılık geldi. (73-75) Bitime 5,1 saniye kala Frutti Extra Bursaspor’da Andrew Andrews’un oyuna soktuğu topta pota altında müsait pozisyonda topla buluşan Allerik Freeman sayıya çevirmeyi başaramadı ve konuk ekip Beşiktaş ICRYPEX, Frutti Extra Bursaspor karşısında sahadan 73-76'lık galibiyetle ayrılmayı başardı.


Öne çıkanlar...

Frutti Extra Bursaspor: Allerik Freeman 26 sayı, 2 ribaund, 2 asist, David Dudzinski 14 sayı, 4 ribaund, 1 asist, Onuralp Bitim 12 sayı (0/5 üçlük), 3 ribaund, 1 asist

Beşiktaş Icrypex: Jordan Bone 21 sayı, 7 ribaund, 2 asist, Dedric Lawson 12 sayı, 10 ribaund, 2 asist, Furkan Haltalı 11 sayı, 2 ribaund, Joshua Reaves 10 sayı, 5 ribaund, 3 asist. 

Kağan Tolun - Basketfaul.com 

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI