Beşiktaş taraftarı sezonu kapattı!

Beşiktaş'a yine ceza yağdı.

Süper Lig'de 3-1 kazanılan Galatasaray derbisinin ardından yaptığı Twitter paylaşımı ile Sarı-Kırmızılılar'ın tepkisini çeken Beşiktaş Asbaşkanı Serhan Çetinsaya PFDK'dan ceza aldı.

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında 3-1 kazanılan Galatasaray derbisinin ardından Twitter'da yaptığı paylaşımla Sarı-Kırmızılı camianın tepkisini çeken Beşiktaş Asbaşkanı Serhan Çetinsaya Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından ceza aldı.

Beşiktaş tribünlerine sezonu bitiren ceza

PFDK, Beşiktaş'ın Galatasaray ile oynadığı derbi maçından sonra taraftarın neden olduğu olaylar hakkında verilen kararı şu şekilde açıkladı: "BEŞİKTAŞ A.Ş. ’nin, 30.04.2023 tarihinde oynanan BEŞİKTAŞ A.Ş.-GALATASARAY A.Ş. Spor Toto Süper Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 112.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, FDT’nin 52/3. maddesi uyarınca saha olaylarına karışan taraftarların bulunduğu BABA HAKKI (DOĞU ALT) TRİBÜN 117 numaralı blokta yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine,

Aynı müsabakada BEŞİKTAŞ A.Ş.’nin, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 4. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 250.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına, FDT’nin 53/3. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan DOĞU ÜST TRİBÜN 414, 415, 416, 417, SPOR TOTO (KUZEY ALT) TRİBÜN 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, SPOR TOTO (KUZEY ÜST) TRİBÜN 407, 408, 409, 410, 411, 412, BABA HAKKI (DOĞU ALT) TRİBÜN 114, 115, 116, 117, 118, GÜNEY ALT TRİBÜN 119, 120, 121, 122, 123, GÜNEY ÜST TRİBÜN 421, 422, 423, 424, 425 numaralı bloklarda yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine, 1. ve 2. maddede 2 farklı eylem nedeniyle bloke edildiği belirtilen BABA HAKKI (DOĞU ALT) TRİBÜN 117 numaralı bloka giriş yapan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının toplamda takip eden 2 ev sahibi müsabakada bloke edilmesine karar verilmiştir"

Takıma "sportmenliğe ayrkırı hareket" cezası

Ayrıca Beşiktaş takımı için ise "Aynı müsabakada BEŞİKTAŞ A.Ş.’nin, takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 18.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

BEŞİKTAŞ A.Ş. ’nin, idarecisinin müsabaka sonrası basın mensuplarına yapmış olduğu ve Kulüp resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamalarda yer alan sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle 200.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir" denilerek ceza verildi.

Emre Kocadağ'ın açıklamaları ceza getirdi

Beşiktaş Asbaşkanı Emre Kocadağ ise maç sonrası yaptığı açıklama ile "BEŞİKTAŞ A.Ş. idarecisi EMRE KOCADAĞ’ın, müsabaka sonrası basın mensuplarına yapmış olduğu ve Kulüp resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamalarında yer alan sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle FDT’nin 36/2. ve 35/4. maddeleri uyarınca 52.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir" denilerek ceza aldı.

Galatasaray'ın tepkisini çeken Çetinsaya cezalandırıldı

Aynı şekilde Beşiktaş Asbaşkanı Serhan Çetinsaya'nın Twitter üzerinden yaptığı ve Galatasaray camiasının tepkisini çeken paylaşım da PFDK tarafından cezalandırıldı: "BEŞİKTAŞ A.Ş. idarecisi SERHAN ÇETİNSAYA’nın, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda yer alan sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle FDT’nin 36/1-b maddesi uyarınca 21 GÜN HAK MAHRUMİYETİ ve 50.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir"

İşte Çetinsaya'nın tepki gören paylaşımı

Serhan Çetinsaya, derbinin ardından Galatasaray'ın Twitter'da "Biz, sizin adınıza utanıyoruz!" başlıklı açıklamasını alıntılayarak, "Oraya yazmışsınız ama gördüğünüz gibi lobi ve algı yapamadığınız maçlarda ne sahada kalabiliyorsunuz ne de maçı kazanabiliyorsunuz! Anca 3’ün 1’ini alıyorsunuz…" demişti. bu paylaşımın sonunda yer alan ifade Sarı-Kırmızılılar'dan tepki gördü.



Özbek: "Babası arayıp özür diledi"

Dursun Özbek, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada Serhan Çetinsaya'nın babası Süleyman Çetinsaya'nın kendisini arayarak özür dilediğini söylemişti. Özbek, "Serhan Çetinsaya'yı tanımam. Ama babası Süleyman Bey arkadaşım. 30 yaşlarındaymış galiba. Beşiktaş'ta da asbaşkanlık görevine gelmiş. Dün babası beni aradı, üzüntülerini bildirdi ve tüm Galatasaray camiasından da oğlu namına özür diledi" dedi.

Serhan Çetinsaya'dan cevap

Serhan Çetinsaya ise Özbek'in söylediklerinin ardından "Birkaç gündür şahsıma ve aileme yapılan hakaretler ve Dursun Özbek’in iddia ettiği gerçeklik payı olmayan haberle ilgili açıklama yapma gereği hissettim" diyerek yazılı bir açıklama yayınladı.

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI