Beşiktaş-Trabzonspor maçından notlar

Spor Toto Süper Lig’in 16’ncı haftasında Beşiktaş sahasında Trabzonspor’u konuk etti.

Spor Toto Süper Lig’in 16’ncı haftasında Beşiktaş sahasında Trabzonspor’u konuk etti. Siyah beyazlı takımın teknik direktörü Şenol Güneş, Trabzonspor karşılaşmasının kadrosunda son oynanan Malmö maçından 3 değişikliğe gitti. Defans hattını değiştirmeyen Güneş, stoper ikilisini yine Necip ve Vida’dan oluştururken, sağ bekte Dorukhan, sol bekte de Adriano’yu 11’de görevlendirdi. Orta ikilide Medel ile Atiba görev yaparken Quaresma, Ljajic ve Lens hücum hattının 3’lüsü oldu. Tecrübeli teknik adam santrfordaki tercihini ise Güven Yalçın’dan yana kullandı.

Beşiktaş’ta eksiklikler azaldı

Beşiktaş’ta eksik futbolcu sayısı Trabzonspor karşılaşmasında bir hayli azaldı. Sakatlık, kadro dışı, UEFA listesinde olmama gibi sebeplerle Malmö maçına 9 futbolcusundan yoksun çıkan siyah beyazlılar, Trabzon karşısına sadece 2 eksikle çıktı. Sakatlığı geçen Caner Erkin, Gökhan Gönül ve Lens ile Malmö kadrosuna listeye yazılmadıkları için giremeyen Atiba ve Güven Yalçın maç kadrosunda yer aldı. Bu futbolculardan Atiba, Güven ve Lens maça 11’de başlarken, Caner ve Gökhan Gönül yedek soyundu. Sakatlığı geçmeyen Babel ve Roco ise karşılaşmada yer almadı.

Atiba’dan rekor, Necip’ten ikinci dalya

Beşiktaş’ta 6’ncı sezonunu geçiren Atiba Huthcinson, Trabzonspor karşısında rekor maçına çıktı. Kanadalı oyuncu, Trabzonspor maçıyla Süper Lig kariyerinde 157’nci maça çıkarak siyah beyazlı ekibin ligde en çok forma giyen yabancı oyuncusu oldu. Bu rekor, 156 maçla Tomas Sivok’a aitti. Necip Uysal ise siyah beyazlı formayla ligde ikinci kez ‘dalya’ dedi. Beşiktaş’ın altyapısında yetişen ve 2009-2010 sezonundan itibaren A takım ile birlikte maçlara çıkan Necip, Trabzonspor karşısında 200’üncü lig karşılaşmasına çıktı.

Ünal Karaman ilk 11’ini bozmadı

Bordo mavili ekipte teknik direktör Ünal Karaman ilk 11’ini bozmadı. Geçen hafta Atiker Konyaspor karşısında galip gelen kadroyu bozmayan Karaman, siyah beyazlılar karşısına Uğurcan, Pereira, Hüseyin, Toure, Novak, Onazi, Sosa, Abdülkadir, Yusuf, Nwakaeme, Rodallega ilk 11’iyle çıktı. Zorlu mücadele öncesi Trabzonspor’da Kucka’nın sakatlığı bulunurken, Burak Yılmaz ve Onur Recep Kıvrak ise kadro dışında bulunuyor. Bordo mavili ekipte geçtiğimiz günlerde Mustafa Akbaş’ın da sözleşmesi karşılıklı olarak feshedilmişti. Trabzonspor’da üç sarı kartı bulunan Pereira, kart görmesi halinde Süper Lig’in 17’nci haftasında oynanacak olan Çaykur Rizespor maçında takımını yalnız bırakacak.

Olcay Şahan’dan iki kez dalya diyecek

Süper Lig kariyerine 2012-13 sezonunda Beşiktaş ile başlayan Olcay Şahan ise karşılaşmaya yedek kulübesinde başladı. Şahan, eski takımına karşı forma giymesi halinde Süper Lig’de 200’üncü maçına çıkarak ikinci kez ‘dalya’ diyecek.

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI