Beşiktaş turu zora soktu

Basketbol Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu‘ndaki iki temsilcimiz Türk Telekom ve Beşiktaş Sompo Sigorta bu akşam serinin ilk maçına çıktı.

Basketbol Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu‘ndaki iki temsilcimiz Türk Telekom ve Beşiktaş Sompo Sigorta bu akşam serinin ilk maçına çıktı.

Ankara'da oynanan maçta Beşiktaş, salondan 89-78 yenik ayrıldı. 

Serinin ikinci maçı 11 Mart’ta İstanbul’da, gerekmesi halinde üçüncü maç ise 17 Mart’ta yine Ankara’da oynanacak.

Ev sahibi ekip maça 8-0’la hızlı bir başlangıç yaparken, Beşiktaş buna çok çabuk reaksiyon gösterdi ve rakibinin havaya girmesine engel oldu. İlk bölümde oyunun kontrolünü elinde tutan Türk Telekom, ikinci çeyreğe de 5 sayılık farkla girdi.

İkinci çeyrekle birlikte oldukça dengeli bir görüntü oluşurken, Telekom yine zaman zaman rüzgarı arkasına alacak şartları oluştursa da, siyah-beyazlılar buna izin vermedi ve soyunma odasına ev sahibi ekip 45-42’yle gitti.

Üçüncü çeyrekte günün başarılı ismi TJ Campbell’a destek Moustapha Fall’dan gelince ilk 5 dakikada ev sahibi ekip skoru 55-49 yaptı. Nick Johnson’ın da skora katkısıyla birlikte çeyreğin bitimine 3 dakika kala 59-49’la fark çift hanelere çıktı. Türk Telekom, son çeyreğe de 67-59’luk avantajla gitti.

Son çeyreğe kontrolü elinde tutarak başlayan ev sahibi ekip, bitime 5 dakika kala 81-65’le farkı 16’ya kadar çıkardı. Kalan sürede avantajını koruyan Türk Telekom, serinin ilk maçını kazandı ve tur açısından önemli bir adım attı.

Türk Telekom‘da TJ Campbell 27 sayı-8 asistle oynarken, Nick Johnson 16 sayı-6 asist, Moustapha Fall 17 sayı-7 ribaunt, Muhammed Baygül 8 sayı-2 asist, Kyle Wiltjer 9 sayı-5 ribaunt ve Kenneth Kadji 9 sayı-1 ribauntla oynadı.

Beşiktaş‘ta Toddrick Gotcher 16 sayı-3 ribaunt, Oğuz Savaş 12 sayı-10 ribaunt, Nemanja Djurisic 15 sayı-4 ribaunt, İsmet Akpınar 12 sayı-5 asist ve Burak Can Yıldızlı 14 sayı-5 ribaunt yaptı.

1. Periyot: 28-23
2. Periyot: 17-19
3. Periyot: 22-17
4. Periyot: 22-19


www.basketball.com.tr 

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI