Beşiktaş Yönetimi Cüneyt Çakır'dan Böyle Hesap Sordu

Beşiktaş Yönetimi'nin hakem hataları karşısında sessiz kaldığı uzun süredir konuşuluyor.

Beşiktaş Yönetimi'nin hakem hataları karşısında neden sessiz kaldığı uzun süredir merak ediliyor. İki yıl önceki kongrede 'Güçlü Başkan' parolasıyla başkanlık koltuğuna oturan Ahmet Nur Çebi'nin bu sezon yaşanan bariz hakem hatalarına sessiz kalması taraftarların da büyük tepkisini çekiyor. 

Arşiv yalan söylemez... 

Tarih 21 Aralık 2008...  13 sezon önce başroldeki isim yine Cüneyt Çakır'dı. O zamanın genç hakemi Çakır'ın berbat yönetimi Beşiktaş camiasını ayağa kaldırmıştı. 

Teknik Direktör Mustafa Denizli yönetimindeki Beşiktaş, Galatasaray deplasmanında... hakem Cüneyt bu unutulmaz maçta Beşiktaşlıları kızdıran bir yönetim göstermişti. Çakır, Beşiktaş'ın Arjantinli yıldızı Delgado'ya basit iki kartla kırmızı gösteren Cüneyt Çakır Beşiktaşlı yöneticilerin maçın ardından sahaya girmesine neden olmuştu. Delgado'nun kırmızı kart sonrası Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören bu karara tepki göstererek protokol tribününde ayağa kalktı ve alkışlı protesto yaptı. 

O sezon Beşiktaş, Fenerbahçe derbisinde olduğu gibi dün de Galatasaray karşısında 10 kişi kalırken, hakem Cüneyt Çakır eleştiri oklarının hedefi oldu. Kadıköy’deki f.bahçe derbisinde Cisse, 40. dakikada ikinci sarı ve ardından kırmızı kart görmüştü. Galatasaray derbisinde Barış’a yaptığı bir faul sonrası sarı kart gören Matias Delgado, 50. dakikada kendine yapılan faul sonrası hakeme itiraz edince ikinci sarı ve ardından kırmızı kartla oyundan atılıp takımını sahada 10 kişi bıraktı. Aslında bu dakikada Baros, Delgado’ya faul yapmıştı. Ancak Delgado ayağa kalkarken bir şeyler söylemeye çalışıp, kart işareti yapınca ikinci sarıyı gördü. Delgado oyun alanını terk ederken kulübenin önündeki teknik direktörü Mustafa Denizli’ye de birşeyler anlatmaya çalıştı, ama tecrübeli çalıştırıcı Arjantinli futbolcuya soyunma odasının yolunu gösterdi. Alkışlı tepki Delgado’ya çıkan kırmızı kartın ardından tribünlerden "Şerefsiz" diye bağırılırken, Beşiktaşlı yöneticiler ve ardından beşiktaş Başkanı yıldırım demirören ayağa kalkıp hakem Cüneyt Çakır’a tepki gösterdi. Demirören ardından Şeref Tribünü’nde Merkez Hakem Komitesi üyelerinin bulunduğu böylgeye arkaya doğru dönüp, alkışla protesto yaptı. Holosko’nun golü sonrası da siyah beyazlı yöneticiler "Bunu da iptal et Çakır. Golü verme" diye bağırdı. Bu arada Holosko’nun Arda’ya hareketindeki ilk penaltı kararı sonrası da Beşiktaş tribünlerinden "Ahlaksız, korkma" ve "Yuh" sesleri yükseldi. Maçın ardından Beşiktaşlı yöneticiler Kenan Öner, Ertunç Soğancıoğlu, Bülent Deriş, Hakan Aksoy ve Şeref Yalçın, futbol direktörü Tuncay Yanık ve kulüp personeli Ahmet Ateş'le birlikte saha içine girerek Cüneyt Çakır'a tepkilerini dile getirdiler. 

Sert ifadelerin kullanıldığı bu tepkide hızını alaman yönetici Bülent Deriş, Çakır'ın üzerine yürümek istedi. Deriş'i yönetici arkadaşları güçlükle sakinleştirdi.

İşte o anlar: 

 



Not: Bu derbinin ardından Beşiktaş adına ciddi bir hakem yaşanmadı. Beşiktaş 2008-2009 sezonunu şampiyon olarak tamamladı. 


EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI