Beşiktaş Yönetimi ve Ekrem İmamoğlu...

Kartalhaber yazarı Erce Kaftan yazdı;

Tarih... 26 Arlık 2018...
CHP İstanbul Büyükşehir başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ı ziyaret eder. Beşiktaş Kulübü'nde kısa bir görüşme yaparlar (yaklaşık 15 dakika). Ekrem İmamoğlu'nun bu ziyaretini sadece; Demirören Medya Grubu, Beyaz Gazete ve Cumhuriyet Gazetesi haber yapar. Beşiktaş yönetimi tepki çeker diye kulübün internet sitesinde bile bu ziyareti yayınlamaz, sansür uygular.
Ama bir yandan da başkan Fikret Orman Beşiktaş Belediye başkanlığı için yönetici arkadaşı Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun adaylığı için Kemal Kılıçdaroğlu'na baskı yapar ve başarılı da olur. Şafak Mahmuzyazıcıoğlu'nun ismi parti yürütme kuruldan geçer. Tam o sırada partinin önemli isimlerinden Erdoğan Toprak masaya yumruğunu vurur ve "Beşiktaş Belediyesi kulübü çöküşe götürenlerlere emanet edilemez" diyerek "Onlar varsa ben yokum" diye rest çeker. Erdoğan geri adım atmaz, parti içinde yapılan uzun süren toplantılar sonrası Beşiktaş Belediye Başkan adayı seçime yaklaşık iki ay kala açıklanır. Genç isim Rıza Akpolat aday yapılırken kulislerde "Erdoğan Toprak kazandı, Beşiktaş yönetimi kaybetti" yorumları yapılır.
Ak Parti adayı Binali Yıldırım Beşiktaş semtinde Çarşı Grubu'nun lideriyle buluşurken Beşiktaşlı yöneticiler de bu buluşmada ön sırada yer alır.
Fikret Orman, Bolu'da Ak parti adayının seçim çalışmalarına tam destek verirken seçimden birkaç gün önce Binale Yıldırım'ın özel yemeğinde Fenerbahçe, Galatasaray, Başakşehir kulübü başkanlarıyla birlikte poz verir ve bu haber olarak Beşiktaş'ın internet sitesini süsler.

Seçim sonrası ise dengeler bir anda değişir. Ekrem İmamoğlu 31 Mart yerel seçiminde İstanbul'da resmi olmayan sonuçlara göre ön çok oyu alıp mazbatayı beklerken 13 nisan 2019 cumartesi günü Beşiktaş-Başakşehir maçını izlemek için vodafone Park Stadı'na gider. Yanında Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat vardır. Taraftarın büyük desteğini alan İmamoğlu için BJK Yönetim kurulu Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun locasını tahsis etmiştir. Maç esnasında İmamoğlu'nun yanındaki kişilerden biri Fikret Orman diğeri de adaylığı son anda iptal edilen locanın sahibi Şafak Mahmutyazıcıoğlu'dur.
Futbol sadece futbol değil elbette. Ve, siyasette de dengeler bir anda değişebiliyor, renkten renge sokabiliyor siyaset insanı...
Tabii ki partiler üstü Süleyman Seba olmak için 40 fırın ekmek yemek gerekiyor.


Erce KAFTAN

EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI