Beşiktaş'ın Çocukları Üvey Evlat mı?

Bir Beşiktaşlının Kartalhaber'e gönderdiği elektronik posta...

Beşiktaş'ta basketbol takımı son haftalarda aldığı başarılı sonuçlarla dikkatleri üzerine topluyor. Beşiktaşlı yöneticiler kadronun gençleştiğini savunurken perde arkasında Beşiktaş Genel Sekreteri Mesut Urgancılar'ın organizasyonunda basketbol takınının İstbasket menajerlik şirketinin pilot takımı olduğu iddia ediliyor. Menajerlik şirketiyle yapılan anlaşmanın detayları açıklanmazken oyuncuların sözleşmelerindeki ayrıntılar sır gibi saklanıyor. 

Takımdaki yabancı oyuncular haricinde tüm oyuncuların İstbasket menajerlik şirketinin oyuncularının olması dikkat çekiyor. 

Beşiktaş'a ve basketbola gönül vermiş Bir Beşiktaşlının Kartalhaber'e gönderdiği elektronik postayı  yorumsuz olarak yayınlıyoruz... 


Tarih: 2 Şubat 2020 

Yer: Akatlar Spor Salonu 

Sonuç: Beşiktaş BGL: 81 - Bandırma BLG: 75... 

Bilindiği gibi Türkiye Basketbol Federasyonu'nun düzenlediği BGL (Basketbol Gençler Ligi) çok prestijli bir lig olarak hem çok ilgi uyandırdı hem de gençler için harika gelişimler yaşandı. 
Beşiktaşımız bu ligde her sezon üzerine koyarak son 2 sezonda final grubuna yükseldi. Hedefi de ağırlıklı kendi altyapısından yetişen çocuklarla A takıma oyuncu yetiştirmek ve Beşiktaş bayrağını da kendi çocuklarıyla dalgalandırmaktı. 

Geçtiğimiz BGL sezonunda Beşiktaş BLG takımı Teksüt Bandırma takımını İstanbul'da nefes kesen maçta eksikleri ve sakatları olmasına rağmen 81-75 mağlup etmeyi başarmıştı. 


BJK takım kadrosunda 3; 2001 doğumlu, 5; 2002 doğumlu ve de 4 de 2003 doğumlu oyuncu bulunmaktaydı. 12 oyuncunun 12'sinin süre bulduğu ve 10 oyuncunun skora katkı yaptığı maçta Beşiktaş'ın gençleri çok değerli bir galibiyet elde etmişti.

Tek Süt Bandırma tarafında ise 12 oyuncunun 7'si uzun süre sahada yer alırken 2 oyuncu da biri 2 dk. diğeri 31 saniye yer buldu. Bandırma kadrosundaki kontenjan 3; 2001 doğumlu oyuncudan Önder Altun 36.30 süre bularak 20 sayı, Boran Güler 37:29 süre bularak 14 sayı, Atakan Erdek de 37:38 süre bularak 10 sayı attı. Kadrodaki 2002 doğumlu oyuncu Fatih Mehmet Bardak da 34:54 süre alarak 17 sayı kaydetti. 

Teksüt Bandırma tarafında ise ne Beşiktaş'tan ne de Tek Süt Bandırma bu sezonki gençleştirilmiş Beşiktaş A Takım kadrosuna emek verilen hiçbir kontenjan 2001 doğumlu oyuncu alınmadı. Hatta bu sezon BLG kadrosuna alınmadılar. Ayrıca Beşiktaş'ın Bandırma'ya göre çok daha üstün olduğu kadro yapısında neden Tek Süt Bandırma'dan bir sürü oyuncu getirilip bu pandemi ortamında yurtlara yerleştirildi? Neden birçok Beşiktaşlı oyuncuya kapı gösterildi veya üvey evlat muamelesi yapıldı? Neredeyse Beşiktaş bayrağı indirilip menajerin bayrağı dalgalandırılıyor tesislerde? 

Bütün bunlara sebep menajerlik şirketinin olduğunu hepimiz maalesef biliyoruz. Sadece menajerlik şirketine yakın olan kişiler kulüpte tutulup ya da çok yüksek maaşlarla kulüpte işe başlatıldı. Acaba sadece menajerlik şirketine bağlanan oyuncularla mı yola devam edilecek? Beşiktaş'ın yetişen oyuncularına bu yapılır mı, onca değerli gelecek vaadeden çocuk varken neden gönderildi? Neden değersizleştirildiler ve kafaları karıştırıldı? Bu kadar emek verilen emek ve sevgiyi bir çırpıda silip değersizleştirerek çocukların geleceği ile oynanır mı? Madem beşiktaşlı oyuncular bu kadar kötüydü peki nasıl oluyor da Beşiktaş kendi çocuklarıyla Teksüt Bandırma'ya yenebiliyor. Bu Beşiktaşlı çocuklar neden gönderildi veya Bandırma'nın yaptığı oyuncular neden alınmadı? 

Şu anda menajerlik şirketinin getirdiği 24-25 oyuncun kendilerine maaş bağlanarak (bazılarına 10-15 Bin Lira aylık verildiği söyleniyor, bu maaşları kim ödüyor?) öğrenci yurtalarına yerleştirilmiş 18 yaş altı çocuklar var.  Bu yatırım Beşiktaş'ın mı, yoksa menejarlik şirketinin yatırımı mı? Bu çocukların hepsi BJK'li çocuklardan daha mı iyi oyuncular ya da BJK'li oyuncular yetirim yapmaya değmez mi? 

Sözüm ona Bandırma operasyonu deniliyorsa, Bandırma'dan kimler BJK altyapıya getirildi ve bunları hepsinin menajeri kim? Alınmayanlar başka başka bir menajerlik şirketine bağlı olduğu için mi alınmadı? BJK'nin ve Bandırma'nın değerli oyuncuları neden gönderildi ya da üvey evlat muamelesi yapılıyor? 

Malum menajerlik şirketine bağlı olan oyunculara özel idman yapılıyorken diğer gençlere neden yapılmıyor? 

Beşiktaş'ta sadece malum menajerlik şirketine bağlı oyuncular mı iyi ve yatırım yapılacak oyuncu gözüyle görülmektedir? 

Beşiktaş'ın adını lekelemeyin! 

Başka önemli soru ise; 18 yaşından küçük sporcuların menajerlik şirketleriyle ilişkide olması yasak değil mi? Yasak ise bu şirket suç işliyor ve maalesef de 118 yıllık bir kulüp olan Beşiktaş de bu suça ortak oluyor. Koca Beşiktaş kulübü bu suçtan zarar görürse bunun hesabını kim verecek? 

Son olarak menajerlik şirketinin Kayseri'den getirttiği A Takımda forma şansı bulan 2004 doğumlu oyuncu Samet kiralık olarak mi transfer edildi? Oyuncunun hakları hangi kulübe aittir? 

İMZA: Beşiktaş'a ve basketbola gönül vermiş Beşiktaşlı kongre üyesi 











EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI