Beşiktaşlı Futbolcu İsyan Etti: Muhammed Ali Gibi Olacağım

Beşiktaş'ın golcüsü Kevin-Prince Boateng'den çok konuşulacak açıklama...

Amerika'da bir polisin siyahi ABD vatandaşı George Floyd'u öldürmesi sonrası tırmanan ırkçılık tartışmalarına Beşiktaş'ın yıldızı Boateng de katıldı. Ganalı yıldız, ırkçılığa karşı savaşan eski efsane boksör Muhammed Ali'yi örnek aldığını söyledi. İşte detaylar...

Beşiktaşlı yıldız Kevin Prince Boateng, Amerika'da yaşanan ırkçılık olayının ardından Sky Sports'a dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Ganalı yıldız, "Bir gün ABD'ye transfer olmam hiçbir şeyi değiştirmez, ben yine aynı insan olurum. Bu şekilde de savaşırım. İnsanlara sizin Muhammed Ali'niz olabilirim derim. O her zaman, 'Ben hep yanınızda olacağım, ben bir boksörden fazlasıyım' derdi. Ben de bir boksörden fazlası olmak istiyorum. Hayatım boyunca daha büyük şeyler için savaşacağım" dedi.

"BANA MUZ ATTILAR"

Boateng sözlerini şöyle bitirdi: "Gençlik yıllarımda ırkçılığı hep görmemeye, uzaklaşmaya çalıştım. 2013'te Milan'da oynarken bana ırkçılık yapıldığında bardak taşmıştı.

Dünyadan nefret ettim ve sahayı terk ettim. Tenimin rengine bakarak beni yargılayamazsınız. Maymun hareketleri yapıldı ve muz atıldı.

'Seni kutuya koyarak ülkene göndereceğiz' dediler. Su fırlattılar, 'Yıkanırsan üstündeki pislik gider' dediler. Bunlar gerçekten insanı yaralıyor."


EN ÇOK İZLENEN VİDEOLAR
youtube kanalımıza abone olun





Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından farklı kanallar veya ilgili mevzuat kapsamında kamu veri tabanları üzerinden ve farklı hukuki sebeplere dayanarak; sunduğumuz ürün ile hizmetleri sağlamak, geliştirmek ve ticari faaliyetlerimizi yürütmek amacıyla toplanmaktadır.

KABUL EDİYORUM ÇEREZ POLİTİKASI